Предлог за филм со кратка рецензија

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Фала Интерниста :) има ли некој друг да даде вакви предлози?

Z

zmej gorjanin

Гостин
Ја не знам кои се сите филмови номинирани за оскар, само слушнав дека The Curious Case of Benjamin Button имал најмногу номинации, според мене океј филмче не викам не, вреди да се гледа далеку од тоа, сепак не глеам што толку фама се дигна околу овој филм, филмов ми е ипак некоја просечна драма за која не би можел да кажам дека е подобра од тужбалице од типот на Notebook или Walk to Remeber (инаку ја ги сакам овие два филма, особено A walk to remember:kesa:), некако добивам чувство дека целава работа со филмов е исфорсирана само за да земе награди, почнувајќи од актерската екипа: Cate Blanchett, Brad Pitt, целиов филм ми е некако многу нашминкан и убаво спакуван од надвор, меѓутоа му фали некоја суптилност и внатрешен сјај со цел да стане филм за паметење, единствено што може да се каже дека е уникатно за филмов е "подмладувањето" на Brad Pitt, мада и тоа не е којзнае колку обработено во филмот кој понатаму си добива љубовна содржина, друга ствар што не ми се допадна во филмот е како изгледаше Brad Pitt како младич, толку немаше везе ликот со Bradd Pitt од порано што е стварно невероватно, па да му ебам матер од толку специјални ефекти и напредна технологија која што се применува во филмската индустрија од фаца чоек као што беше он успејаа да креираат лик на млади хомич со пластична операција на лицето, него доста беше за филмов. Тука би ги споменал и Slumdog Millionaire и The Wrestler. Првиов ми е тапење, го глеав до пола и го исклучив, филмов ко у Шутка да е сниман:pos2:. А вториов го глеав цел и мора да кажам дека сум разочаран од Darren Aronofsky(инаку мојот омилен режисер). Филмов можеше да ја опише било која low wage професија и главната улога можеше да ја игра било кој глумец (во случајов Мики Рурк), единствено по што би го памтел овој филм е што малку наликува на документарец и по тоа што во позадина не оди никаква музика, остатокот е досаден. Доколку би издвоил филм кој навистина ми се допадна од 2008 година тоа сигурно би бил Seven Pounds со Will Smith, за филмов само би додал еден од најтажните филмови ever :icon_frow, зборови не го опишуваат филмов, филмов може само да се доживее. Тука би го додал и Cloverfield, филмски спектакл во секоја смисла содржана во зборот филм, само два збора ми се доволни да го опишам впечатокот што го ијам од филмов - мадафака излази из мрака:pos2::pos2::helou::helou:

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.660
Поени од реакции
729
Slumdog Millionaire е стварно многу убав филм. Преубава тематика, еден од најдобрите што воопшто сум ги гледал. Гледајте го, нема да зажалите.
Знам дека беше и претходно препорачан, ама ако некој не го гледал... :) :) :)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
The Day the Earth Stood Still

На Кијану Ривс му одговара улогата на вонземјанин :icon_lol:. Инаку филмов е римејк на постар филм, кој што не ми е гледан па не можам да направам споредба. Воглавно приказната се врти околу Кијану Ривс, кој што е вонземјанин пратен на инспекциски надзор, да види што прават луѓето со планетата земја. Па врз основа на тие податоци треба да одлучи за судбината на човечкиот род. Гледајте го и уживајте.

Член од
18 јули 2008
Мислења
192
Поени од реакции
10

На Кијану Ривс му одговара улогата на вонземјанин :icon_lol:. Инаку филмов е римејк на постар филм, кој што не ми е гледан па не можам да направам споредба. Воглавно приказната се врти околу Кијану Ривс, кој што е вонземјанин пратен на инспекциски надзор, да види што прават луѓето со планетата земја. Па врз основа на тие податоци треба да одлучи за судбината на човечкиот род. Гледајте го и уживајте.

според мене филмов е разочарување, ниту темата нешто посебно ми се допадна ниту пак глумата. На imdb непосредно после гледањето сум му дал оцена 4/10

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
да ми предложи некој добар филм од Жан Клод Ван Дам или од Стивен Сегал:smir:

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Случајно налетав на овој филм, што сигурно ќе земам да го гледам Superhero

Член од
29 јуни 2008
Мислења
460
Поени од реакции
27
Случајно налетав на овој филм, што сигурно ќе земам да го гледам Superhero
Поарно прескокни го. Филмот е ужас. Почнува со по некој мајтап и си викаш ај валјда натаму ќе биде поарен, а тој станва се полош и полош.

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Еј некој da ми препорача некој добар 3D филм да го гледам. (веќе ги гледав scar 3D,my bloody valentine 3D,night of the living dead 3D).

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Collateral (2004)

Џејми Фокс и Том Круз двајца добри глумци. Посебно ми остави впечаток глумата од Том Круз на ладнокрвен убиец, дефинитивно несвојствена улога за него. Смрзнатата емоција, леснотијата со која тој ги одзема човечките животи е вистинско пресликување на реалноста од таков лик пресликана на филм. Ликот на Џејми е добар човек кој што на крајот прави дело кое што е морално дискутабилно. Но сепак човек соочен со смртта го прави тоа што мора да го прави за да преживее тој и последната мета.

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79

Само што сакав да го препорачам.Филмот е приказ на тоа колку всушност човечкиот род ја расипува земјата оцена според мене 9/10 гледајте го нема да зажалите:wink:

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
Еве неколку филма од мене (повеќето веројатно се предложени веројатно:smir:)

Taken- стварно добро филмче, иако Лиам Нисон е стара школа, сепак тебе и крши газинја, и тоа со вистинска цел....... Може е веќе кич, оне ман шоу иде и матер ебава, ама сепак филмчето е топ....
Gran Torino-Клинт Иствуд РУЛЗ........ ВЕ тера да ги сфатите вашите баби и дедовци и да се ставите во нивна кожа, одлична тематика, МНОГУ ПЦОВКИ НА КОИ НЕМА ШАНСИ ДА ОСТАНЕТЕ РАМНОДУШНИ..... (посебно коа галвниот актер му кажува на еден поп дека е девица која премногу учела хахха)
Never Back Down- филм кој едноставно ќе го разбуди животното во вас, и бар еден ден, нема да му преќутите на никого и ќе немате страв од ништо :wink:
Wanted - супер филмче, не е нешто ново, но вреди да се погледне ради ефектите и акционите сцени (има убав момент со задникот на А.Џ)

Kajgana Shop

На врв Bottom