Крвав петок во Турција

• Креатор на темата Креатор на темата .Sky.
  • Време на започнување Време на започнување
Податокот дека во Турција моментално е во медиумски мрак, интернетот се исклучува а телевизиите пренесуваат емисии за готвење, сам по себе доволно зборува за демократскиот капацитет на Ердоган.

Јас имам сателитска .... Ова е вистина... као да ништо не се случи

Toa sto dezinformirat komunistickite gubrinja nemoa somnez eve vi edna slika sto znaci mnogu ,prikacena slika od maratonot na vodafon ,zame deka tie se protestite na anti vladinite silli odnosno na kounistickite kucinjamaratona vodafon.png
--- надополнето: 2 јуни 2013 во 10:48 ---
Јас имам сателитска .... Ова е вистина... као да ништо не се случи
Ova so go vikate vie se sllucuva sekade vo svetot i vo zapadnite demokratski zemji

eve vi uste eden primer kako lazat tako zvani demokratski drzavi

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ye-Cl-7e1UQ
--- надополнето: 2 јуни 2013 во 11:15 ---
sadasd.jpgsadasd.jpg7439_10151660817281368_63547979_n.jpgsadasd.jpg7439_10151660817281368_63547979_n.jpg426731_10151660817466368_1095022604_n.jpgsadasd.jpg7439_10151660817281368_63547979_n.jpg426731_10151660817466368_1095022604_n.jpg945573_10151660817146368_642538333_n.jpg

Toa sto dezinformirat komunistickite gubrinja nemoa somnez eve vi edna slika sto znaci mnogu ,prikacena slika od maratonot na vodafon ,zame deka tie se protestite na anti vladinite silli odnosno na kounistickite kucinja

Демек бројно се помалку? Имаш милион слики, дури и live streaming од некои градови. Турскиот народ се крена против самоволието на власта, а со заканувачките изјави на Ердоган уште толку ќе се крене против него. Да не збориме за медиумскиот мрак кој владее таму. Крајно недемократски...
Оваа слика од што е? Панаџурот во Таксим пред 5 години?
7109_10200643949094154_981677002_n.jpg

Се чудам со некои коментари, само два збора читам од преска,исламизам,секуларизам добро бе тошовци едни,што очекувате вие? Турција да е христијанска земја? Тие се муслиманска земја и тоа е тоа,,а што се однесува за секуларизмот, дали МКД е секуларна земја?? Турчиштата се какви се ,ама барем немаа идеја да се изгради некоја џамија на плоштадот како што беше со случајот проектот Скопје2014, но обратна верзија односно идеја за да се издгради црква на плоштадот, кога ќе давате критика за некоја земја првин потесетете се на МКД, премиерот Груевски неколку пати рече дека ВМРО-ДПМНЕ е христијанска партија, нај лошо е тоа што секаде се меша политиката со религијата. Инаку дека турците имаат среќа имат,доколку не беа во НАТО, и доколку немаа силна армија денеска Турција ќе беше Иран.. Инаку се дур не се реши ерменското и курдското прашање во Турција, тие ќе останат проклетен народ,ќе останат секогаш клети турци за балканските и европските земји.. Турција не треба да се зачуди кога им се случува земјотреси,терористички напади,демострации итн,едноставно Господ ги казнува се што имат направено на балканските народи уште од времето на отоманска империја, а и што е најтрагично? Се уште зулуми прават на курдите..
Каква единствена комбинација на верник, аналитичар, педер, историчар, грк (значи пак педер) и предвидувач е овој реалниов :D.
Шупакмераклија, што ти е на менито денес - Турчин, црнец или патриотски во златна зора ќе се шамарате по газињата?:icon_lol:.

Он - Длабоко загази Едоган овој пат, или ќе остане уште минимум 10 години на власт или ќе виси на плоштад.
1611_274024206_Turska%20armija_Podrska.jpg

http://www.mycity-military.com/imgs2/1611_274024206_Turska armija_Podrska.jpg

Се надевам војската има уште капацитети да си ја одбрани оставштината на Ататурк, јако беа разнишани пред некое време

A Turkish court on Friday convicted 326 military officers, including the former air force and navy chiefs, of plotting to overthrow the nation's Islamic-based government in 2003,

http://www.huffingtonpost.com/2012/09/21/turkey-military-coup-plot_n_1904363.html

Ердоган е вистински лидер, 11 години си победува убедливо, а од друга страна жестоко го навредуваат... но тој не се одмаздува со апсења на политичари и затварање на медиуми.

Турција има економски раст редовно од неговото доаѓање, ја има стабилизирано државата, сака да се смири со курдите, но овие "демократите" од опозицијата не го оставаат.

Турската полиција по природа е насилничка, не е тоа од сега, таму секогаш играло пендрекот.

Подршка за Ердоган.

Леандра, во Турција живеат мнозинство муслимани, алкохолот треба да се ограничи, а потоа и забрани што е можно повеќе. Кога земји со христијанско население да го забранат од толку и толку часот, тогаш Турција уште повеќе.

За разлика од предходноците на Ердоган, секуларците кои забрануваа на муслиманите искажување на своите верувања.

Но никој не се крена на бунт, туку со гласови ги поразија , на демократски начин, иако првин не им дозволуваа ни партија да основат

Туку со медиумски мрак. А овде се жалиш дека ти смета, интересно.
Вистина, Ердоган економски ја издигна Турција и ја направи 4та европска економија. Факт, нема тука коментар.
Турците не се како арапите да се затворат дома ради Алах. Нормално во овие настани вие да ја поддржите страната на Ердоган.
Турскиот народ покажа дека враќање десет века наназад не им е во агенда, тоа го оставаат за некои други земји.
Поддршка за Турскиот народ, масовноста го покажува тоа.

.....не сакам да звучам песимистички.....но ако револуцијата во Турција успее....тоа ќе биде иницијаторна каписла за хаос во Европа.....Грција, Шпанија, Франција, Белгија, Португалија, Словенија......па и Азија...Израел, Иран

....иако исламизирана Турција е проблем за Европа.....успехот на револуцијата е поголем проблем за крвопијците од Старата Курва

....се надевам дека демонстрантите ќе издржат до крај.....
Искрено, не гледам како е тоа поврзано. Во Европа сите немири се исклучиво од социјални/економски причини (и онака Европјанин се буни само ако паричката престанува да капе). Во Турција има немири од сосема друга природа. Плус немирите се во една од земјите со најголем економски раст последниве години.

Замислете во Русија има рестрикции за продажба на алкохол, земјата на алкохоличарите, каде пиењето им е традиција, во Ленинград забранија птодажба на ПИВО во киосците како и во железничките станици, временско ограничување , зголемување на таксите итн ... Но во Турција , традиционално муслиманска земја , не смеело да има рестрикции... Еј мајката , чудни кемалисти, само со сила сакаат да стигнат до власт.
Нека го направат 100 евра литро алкохол, и нека пијат тогаш.

Но сепак не е ни заради дрвјата , ни заради алкохолот... 11 години опозиција се , ќе бидат уште многу други.

Искрено, не гледам како е тоа поврзано. Во Европа сите немири се исклучиво од социјални/економски причини (и онака Европјанин се буни само ако паричката престанува да капе). Во Турција има немири од сосема друга природа. Плус немирите се во една од земјите со најголем економски раст последниве години.

токму така...немирите во Европа се од економски причини.,но ако успеат Турците тоа ќе биде поттик и надеж за сите социјално угнетени

Како штп паркот ја прели чашата во Истамбул..така и успехот на турците ке биде искрата што ќе ја запали Европа

Како штп паркот ја прели чашата во Истамбул..така и успехот на турците ке биде искрата што ќе ја запали Европа

Турциja никога не е била културен модел за Европа. Уште по - малко па модел за подражание и гражданско обштество. Обичниот ''социално угнетен европеец'' го боли курот за Турциja, за немирите по турските улици, па на 100% е сигурно дeка и поим си нема коj е Ердоган.

токму така...немирите во Европа се од економски причини.,но ако успеат Турците тоа ќе биде поттик и надеж за сите социјално угнетени

А ОК, ако добро разбрав искрата би била фактот што излегувањето на улици може да донесе успех.(y).
Во тој случај се сложувам со постот, многу луѓе ќе поверуваат во моќта на излегувањето на улица и дека тоа ќе ги реши економските проблеми во Европа, иако јас лично не верувам во „спонтани протести„ и нивниот успех.
И за овие протести не верувам дека се баш спонтани, се чини дека и изолираните генерали по затворите не се баш „изолирани„ и дека само што започна битката за Турција.

Сепак во Истанбул многу малце беа собрани, за град од 15 милиони ... И за град како Скопје тоа е малку... И во Скопје на последниот протест имаше судири со полицијата, никому ништо. Ова е очигледна медиумска пропаганда ... И во Шведска има немири, па кому му е гајле.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom