NBA Playoffs 2013

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny Tran
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во НБА за 2013

• Вкупно гласачи
    194
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
важи ;) пошто ја сум дете, а ти и повеќето тука сте анлитичари (шо работат у нба), оставам ве на „дискусиите“ ака „плукањето, и плачењето“
ај бегам јас, мора да одам да си легнам рано, оти мама ќе ми се кара

Aман синко, и на оваа тема ли ќе се расправате за глупости и писменост ?

Дај опушти се, дискутирај како и сите останати. Сите пишуваме профано, никој не е НБА аналитичар.

Многу губат Мајами со тоа што Андерсен не игра. Тој е единсвен што им парира во скоковите на ценетрите на Индијана.

Игра добро во одбрана, придонесува со по некој поен, се на се одличен играч од клупата.

Единсвена замена за Андерсен е Џоел Ентони, кој во никој случај не е ни блиску до неговиот квалитет.

Многу ме интересира која ќе биде првата петорка вечер...

chalmers,wade,lebron,haslem,bosh

Денеска ја гледав репризата од 5тиот натпревар па ајде и јас да кажам два збора :P

1. Индијана се победи самата себе, тоа е факт. Џабе мешате судии...Гледам дека повекето пишуваат дека слабата игра во 3тата четвртина било причина за поразот, и веројатно се во право. Арно ама, незнам дали некој примети во 2рата четвртина колку само зицери утна Индијана(ми се чини беа 5-6), мислам дека Хиберт и Вест ги утнаа скоро сите. Играа одлична одбрана, ги задржија Мајами на 40 поени на полувреме и да ги искористеа тие 5-6 зицери, многу веројатно ке водеа со двоцифрена разлика на полувреме. Во третата четвртина Мајами играа неверојатна одбрана, но Индијана за волја на вистината имаа и еден куп нерезонски шутеви и ете го поразот, против шампионот толку...
2. Гледам некој погоре за Хаслем дискутираше. Незнам што повеке сакате од него, човекот од секогаш бил просек, најдобрите години му беа кога играше во финалето и тоа е тоа. Игра по 18 минути и главно игра заради тоа што се бори, гледам дека понекогаш он го чува Хиберт, кој што е 15 сантима повисок од него. Во напад е задолжен за блокови и ете на пост чека топка, ако евентуално дојде до него ако е сам. Не е никаков аргумент тоа дека игра со тројца ол стар играчи па треба да прави дабл дабл секоја утакмица. Баш напротив, во таков тим кај што имаш играч како Леброн што е алфа и омега, каде што преку него оди секој напад, оди на секој дефанзивен скок во одбрана, орагнизира игра, и води буквално во сите статистичка категории во тимот, уште потешко е. Погледнете ги само очајните бројки на Крис Бош во регуларниот дел и во плејофот и ке ви стане јасно.
Плус, многумина забораваат дека освен тоа на паркетот Хаслем игра многу важна улога и надвор од него. Скоро сите играчи на Хит имаат изјавено дека е мегу лидерите на тимот, дека е гласен во соблекувалната и е голем мотиватор. Вакви играчи вредат многу. Еден Скалабрини што не го бива ни за у МК лига, толку години остана во НБА само заради тоа што ствара позитивна атмосфера во соблекувалната.
Спослтра сам изјави после натпреварот дека иако имал очајни шутерски бројки во претходните неколку натпревари, сите знаеле дека кога тогаш ке дојде ваква утакмица, и ете, дојде баш во правиот момент за Мајами. :)

Поентата ми беше, дека Андерсен е далеку поквалитетен оваа сезона, и би требало да биде стартер.

И не реков дабл-дабл, туку барем 8 поени и исто толку скокови во просек, што и не се некои бројки, без разлика тоа што преку Џејмс одат нападите.

Според мене, Хаслем не заслужува да биде стартер.

А кој го хејта Мајами? Никој не го хејта, само ние ја поддржуваме послабата екипа во серијава, пошто неутралната публика сака да гледа изненадувања
Алал нека ти е „детенце големко“. Твојот посран тим Чикаго си е елимиран и „ние“ мораме да навиваме за послабите тимови со надеж дека ќе има изненадувања. Браво, ова не бев го слушнал еве сега го читам. Неутрална публика хахахахахахаха :facepalm: па ако навивате за послабите сеуште ли се сметате за неутралци леле.

Поентата ми беше, дека Андерсен е далеку поквалитетен оваа сезона, и би требало да биде стартер.

И не реков дабл-дабл, туку барем 8 поени и исто толку скокови во просек, што и не се некои бројки, без разлика тоа што преку Џејмс одат нападите.

Кога играше Харден во Оклахома не беше прва иако беше 10 пати подобар од Сефолоша. Кид игра прва пред Џ.Р. Смит иако Смит е еден од носителите на нападот на Никс. Едноставно таква е улогата на играчот, додека другите одмараат овој игра и тоа е целосно тактички. Еве пример Ноа играше паралела со Лопез во првата рунда, веднаш штом го вади Лопез и Тибс го вади Ноа или обратно, кога влегува Лопез и Ноа влегува пошто нема играч кој ќе го чува Лопез. Исто и Сполстра, виде дека не може хаслем го чува Вест, го вади и играат со спротивно време, додека игра Вест го пушта Бош на него а Бирдмен на Хиберт, а кога влезе Хенсбро го пушта Хаслем и Бош на Махинми или Хиберт. Друг пример ти е Норис Кол. Брз е и лесно ја движи офанзивата кога игра против агустин, што не би било случај ако игра против Хил. Се е тоа тактичка замисла на тренерот, да се пронајде мисмеч и да има солидни поени од клупа, пошто добра клупа е исто битна како и добра прва петорка.

Па два скока и еден кош и не е баш разлика а 8 а 10.Дабл-дабл во просек поради скоковите и неможе секој да има.
Стартер или не Андерсен речиси исто игра со Хаслем.Неможе играч што сред сезона дошол да го седне на клупа Хаслем што цела кариера игра во Мајами и има авторитет во тимот.Инаку и според мене Андерсен е подобар од Хаслем оваа година.

Мислам дека ти одговорија на ова подоле...Во еден тим со квалитетни резерви, барем според мене, не е премногу релевантно кој стартува. Во Мајами се случува Бош/Вејд да изиграат по 40тина минути, ако им тргне, а се случува и по 20тина да изигграат, ако не им тргне. Споелстра не се плаши да седне било кој на клупа, и некој погоре пиша дека регулацијата на минутите на играчите веројатно е негова најјака страна. Нормално треба да се имаат добри резерви за ова, а Мајами ја има најдобрата клупа откога го направија тимов со Леброн, па и може да си го дозволи ова, за разлика на пример од Индијана.

Алал нека ти е „детенце големко“. Твојот посран тим Чикаго си е елимиран и „ние“ мораме да навиваме за послабите тимови со надеж дека ќе има изненадувања. Браво, ова не бев го слушнал еве сега го читам. Неутрална публика хахахахахахаха :facepalm: па ако навивате за послабите сеуште ли се сметате за неутралци леле.
Баш ке видам кај ќе бидеш догодина и како ќе го преживееш новиот дел од The Decision. А замисли Леброн се реши да отиде во Лејкерс или пак уште полошо Чикаго.
Кај ќе ти биде крајот јас стварно не знам. Исто и другар ти Џони, пошто им следи ребилд период на Бостон уште сега си сменил дечкото. Die-hard LeQueen фанови. :pos:

Македонскава репрезентација има три пати подобра одбрана од оваа на Пејсерс вечерва.

Се гледа не гледаш многу кошарка :D

Па во споредба со другиве од подфорумов да. Ама сепак Индијана денеска премногу им допушта на Мајами, на неколку наврати оставија играчи на Мајами сами поради недоразбирање. А и башка нашиве имаат јака одбрана :D

Се инзпромашија шутеви од рекет, тешко беше за гледање дури.
Ама Леброн сам нема да ги тепа Спарси, ќе мора да се разбуди уште некој од зимски сон во Мајами.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom