Bodhidharma
- Член од
- 17 септември 2011
- Мислења
- 10.783
- Поени од реакции
- 15.399
А што ќе ти е да веруе некој у тебе.Да верувам во Господ
Незнам дали Господ верува во мене
А што ќе ти е да веруе некој у тебе.Да верувам во Господ
Незнам дали Господ верува во мене
не некој ама Господ, брат ми, човекот што го сакам и најдобрата пријателка добро ќе беше да веруваа во мене и во мојата способност да никнам кај не ме сееш.....А што ќе ти е да веруе некој у тебе.
Незнам......тоа околу твојата способност да никнеш секаде ми е недоволно јаснане некој ама Господ, брат ми, човекот што го сакам и најдобрата пријателка добро ќе беше да веруваа во мене и во мојата способност да никнам кај не ме сееш.....
докажи...
Ај нешто ново дај, ова демоде е веќе. 1+1+1=1 и Бог=Јас, се досадни, не ни се интересни веќе.Медленце, абе кај загина....
Доказ:
Бог= Јас
Значи ако Ти постоиш и Бог постои.
Ај нешто ново дај, ова демоде е веќе. 1+1+1=1 и Бог=Јас, се досадни, не ни се интересни веќе.
Ај измисли нешто ново. Може ?
Абе остај ти Тесла и вистината, ти пријател да пишуваш правило не научи. Сфатил со Ф, после точка се става голема буква.Јаврија..абе тоа е вистината, напишана пред 2 000г, а ти сеуште не си ја сватил.
На западу ништа ново, се што имало да се каже околу Вистината е кажано во тој период. сега само може да филозофирате тоа атистите и да си правете секти и ваши вистини.
ААаааа еве нешто ново за тебе...
Бог = До.
Ова е најново..од Тесла.
Не е дека е ново, ама Тесла успеал музички да ја претстави Вистината, кажана исто пред 2000 г
Абе остај ти Тесла и вистината, ти пријател да пишуваш правило не научи. Сфатил со Ф, после точка се става голема буква.
Гледај научи да пишуваш прво, па вистината попосле.
Не се технички, граматички се.Во право си....извини.
Ќе се потрудам да не правамтехничкигрешки ако ти сметаат.
Гледаш, на мене не ми е тешко да ги признаам моите грешки, не сум како тебе „заспан“ атеист, кој не е во состојба да ја увиде својата заспаност со отворени очи.
Не се технички, граматички се.
![]()
Бог како некое семоќносуштество кое се заебава со целиот универзум може да постои ама може и не...А Бог како што е опишан во Библијата онаков што му рекол на Аврам да си го убие синот...со змијата итн дефинитивно не постои. Значи онаков религиозен Бог кој се пали на свеќи сунети и пилешки изнутрици НЕМА. Може само да има нешто на кое тотално му е гајле за луѓето или му е гајле само ние нема никада да приметиме и немаат врска нашите дела со она што тоа/тој мисли и прави.Јаврија...знаеш каде е проблемот кај заспаните атеисти?
Проблемот е во тоа што вие сте ЗАСПАНИ а очекувате да го видите Бог за да верувате во него. Само ако ви се покаже, тогаш ќе знаете дека постои. Во тоа е и најголемиот ваш проблем, затоа што мислите дека Бог е Дедо Мраз, и требе да ви даде некој поклон или да се сликате со него за да знаете дека постои.
Не знам брат, прв пат сега од тебе слушам кај бил проблемот.Јаврија...знаеш каде е проблемот кај заспаните атеисти?
Проблемот е во тоа што вие сте ЗАСПАНИ а очекувате да го видите Бог за да верувате во него. Само ако ви се покаже, тогаш ќе знаете дека постои. Во тоа е и најголемиот ваш проблем, затоа што мислите дека Бог е Дедо Мраз, и требе да ви даде некој поклон или да се сликате со него за да знаете дека постои.