Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994
Член од
15 април 2013
Мислења
1.038
Поени од реакции
796
А што ќе ти е да веруе некој у тебе.
не некој ама Господ, брат ми, човекот што го сакам и најдобрата пријателка добро ќе беше да веруваа во мене и во мојата способност да никнам кај не ме сееш.....

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
не некој ама Господ, брат ми, човекот што го сакам и најдобрата пријателка добро ќе беше да веруваа во мене и во мојата способност да никнам кај не ме сееш.....
Незнам......тоа околу твојата способност да никнеш секаде ми е недоволно јасна :D

W

Werther

Гостин
Медленце, абе кај загина....

Доказ:
Бог= Јас

Значи ако Ти постоиш и Бог постои.
Ај нешто ново дај, ова демоде е веќе. 1+1+1=1 и Бог=Јас, се досадни, не ни се интересни веќе.

Ај измисли нешто ново. Може ?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ај нешто ново дај, ова демоде е веќе. 1+1+1=1 и Бог=Јас, се досадни, не ни се интересни веќе.

Ај измисли нешто ново. Може ?

Јаврија..абе тоа е вистината, напишана пред 2 000г, а ти сеуште не си ја сФатил.
На западу ништа ново, се што имало да се каже околу Вистината е кажано во тој период. Сега само може да филозофирате тоа атистите и да си правете секти и ваши вистини.
ААаааа еве нешто ново за тебе...
Бог = До.
Ова е најново..од Тесла.
Не е дека е ново, ама Тесла успеал музички да ја претстави Вистината, кажана исто пред 2000 г

W

Werther

Гостин
Јаврија..абе тоа е вистината, напишана пред 2 000г, а ти сеуште не си ја сватил.
На западу ништа ново, се што имало да се каже околу Вистината е кажано во тој период. сега само може да филозофирате тоа атистите и да си правете секти и ваши вистини.
ААаааа еве нешто ново за тебе...
Бог = До.
Ова е најново..од Тесла.
Не е дека е ново, ама Тесла успеал музички да ја претстави Вистината, кажана исто пред 2000 г
Абе остај ти Тесла и вистината, ти пријател да пишуваш правило не научи. Сфатил со Ф, после точка се става голема буква.

Гледај научи да пишуваш прво, па вистината попосле.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Абе остај ти Тесла и вистината, ти пријател да пишуваш правило не научи. Сфатил со Ф, после точка се става голема буква.

Гледај научи да пишуваш прво, па вистината попосле.

Во право си....извини.
Ќе се потрудам да не правам технички грешки ако ти сметаат.
Гледаш, на мене не ми е тешко да ги признаам моите грешки, не сум како тебе „заспан“ атеист, кој не е во состојба да ја увиде својата заспаност со отворени очи.

W

Werther

Гостин
Во право си....извини.
Ќе се потрудам да не правам технички грешки ако ти сметаат.
Гледаш, на мене не ми е тешко да ги признаам моите грешки, не сум како тебе „заспан“ атеист, кој не е во состојба да ја увиде својата заспаност со отворени очи.
Не се технички, граматички се.

:)

Член од
27 мај 2013
Мислења
719
Поени од реакции
537
види ти сега како може да се збуни човек...прво имаш: Верувате ли во Господ? и одговор:не...и ти се врти прашањето: Дали јас верувам во Господ? Е ај сега,од каде да знам дали ТИ веруваш :D а и ова: дозволени се повеќе гласови....на наместени избори ми личи работава,чек да го викнам и комшијата да гласа :P

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Не се технички, граматички се.

:)

Јаврија...знаеш каде е проблемот кај заспаните атеисти?
Проблемот е во тоа што вие сте ЗАСПАНИ а очекувате да го видите Бог за да верувате во него. Само ако ви се покаже, тогаш ќе знаете дека постои. Во тоа е и најголемиот ваш проблем, затоа што мислите дека Бог е Дедо Мраз, и требе да ви даде некој поклон или да се сликате со него за да знаете дека постои.

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Проблемот е во тоа што вие сте ЗАСПАНИ а очекувате да го видите Бог за да верувате во него. Само ако ви се покаже, тогаш ќе знаете дека постои. Во тоа е и најголемиот ваш проблем, затоа што мислите дека Бог е Дедо Мраз, и требе да ви даде некој поклон или да се сликате со него за да знаете дека постои.
Бог како некое семоќносуштество кое се заебава со целиот универзум може да постои ама може и не...А Бог како што е опишан во Библијата онаков што му рекол на Аврам да си го убие синот...со змијата итн дефинитивно не постои. Значи онаков религиозен Бог кој се пали на свеќи сунети и пилешки изнутрици НЕМА. Може само да има нешто на кое тотално му е гајле за луѓето или му е гајле само ние нема никада да приметиме и немаат врска нашите дела со она што тоа/тој мисли и прави.

W

Werther

Гостин
Не знам брат, прв пат сега од тебе слушам кај бил проблемот.

Али у право си.

Kajgana Shop

На врв Bottom