Од јуни 2013, само дигитална телевизија во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
pa skoro i da ne treba, kaj mene so kabelot od kablovskata faќa signal od boom tv taka da ......

како си направил да ти ги фаќа и од кабловска и од оне , кај мене не сака
п.с преку каков ресивер ги бираше каналите?

според мене доколку се одлучиш за сагем подобро да го купиш од оне зошто со него добиваш и смарт картичка и во иднина ако ти затреба можеш и да се претплатиш за дополнителни канали
--- надополнето: 30 мај 2013 во 15:36 ---
во Тетово пуштен некој Test 4C моментално не се емитува ништо

Ако веќе сакаш да се претплатиш на BOOM TV тие ќе ти дадат бесплатен уред, зошто воопшто да купуваш?

Во Битола со домашна антена сеуште не можам ништо да фатам...

Ако веќе сакаш да се претплатиш на BOOM TV тие ќе ти дадат бесплатен уред, зошто воопшто да купуваш?

па зошто? мислам треба да ти биде јасно зошто, како прво добиваш гратис сите канали првиот месец,како второ немораш да бидеш претплатник сега можеби во иднина ке бидеш,како трето доколку ти користиш нивни ресивер после истекот ако сакаш да прекинеш да плакаш треба да го вратиш уредот а вака останува за тебе, па нелисе овие доволно причини за тебе ако одбираш сагем нептун и сагем оне????

test 2C на истата фреквенција кај шо се и националниве канали на 37 УХФ...иначе Нтв и Арт канал ќе одет преку ОНЕ
Не ми го регистрират тест каналот ресиверов.Инаку имам SRONG 8110.Немат можност за рачно скенирање со аудио и видео PID.Да, разбрав за НТВ и значит АРТ од струшкиве ке одит.Изгледат имет добри спонзори овие два канали.

Во Куманово е пуштено DVB-T сигнал од страна на One. Канал 5, Сител(16:9), Алфа(16:9), Алсат, Телма и Сител 2(локална кратовска телевизија). МТВ 1,2,3 и HD нема. МРД сеуште не ги пушта. Кој има бум тв! или било кој друг приемник само скен ги наоѓате. BTW еве листа кај има а кај нема сеуште пуштено http://one.mk/lista_na_lokacii_na_predavateli_.html

па зошто? мислам треба да ти биде јасно зошто, како прво добиваш гратис сите канали првиот месец,како второ немораш да бидеш претплатник сега можеби во иднина ке бидеш,како трето доколку ти користиш нивни ресивер после истекот ако сакаш да прекинеш да плакаш треба да го вратиш уредот а вака останува за тебе, па нелисе овие доволно причини за тебе ако одбираш сагем нептун и сагем оне????
И ресиверите од ОНЕ кои се продаваат во нептун или амц имаат картичка (без која патем речено воопшто не работат ни слободните канали) и таа картичка ги активира сите канали за еден месец.Финтата е што тој во слободна продажба може да се користи само за припејд активација на пакети понатаму.Ако сакате некој пакет со договор ќе добиете уште еден ресивер на користење.Ова ми го кажа еден вработен во салон од ОНЕ во Охрид.Ако сте со намера да склучите договор со ОНЕ нема потреба да го купувате уредот.

И ресиверите од ОНЕ кои се продаваат во нептун или амц имаат картичка (без која патем речено воопшто не работат ни слободните канали) и таа картичка ги активира сите канали за еден месец.Финтата е што тој во слободна продажба може да се користи само за припејд активација на пакети понатаму.Ако сакате некој пакет со договор ќе добиете уште еден ресивер на користење.Ова ми го кажа еден вработен во салон од ОНЕ во Охрид.Ако сте со намера да склучите договор со ОНЕ нема потреба да го купувате уредот.

прво враоботените во оне често лажат,или терат некоја политика така да не се баш за верување,за амц знам не беше тоа моабетот,за нептун незнам ако си бил во нептун и си прашал ок а ако не тогаш не претпоставувај,ако е уредот како на сликата во нептун тогаш не е 100% ист се разликува по тоа што има дисплеј логото од боом го нема ако е така највероватно се разликува и во софтверот...нека каже некој сто го видел ресиверот!!

И СЕА СО ДИГИТАЛИЗАЦИЈАВА ВО СКОПЈЕ 15 КАНАЛИ КЕ ИМАМЕ ИЛИ ПОВЕЌЕ

ако не ти е за трговија ако сакаш или на емаил кажими или некој линк од каде си го набавил пошто свакам 30-40 посто разлика ама дупло и повеке од тоа малку ми е чудно.

alibaba :) :)

Денес зедов Сагем ОНЕ од Сетек охрид, и прашав во ОНЕ на 181 после истекот на 1 месец автоматски ќе се исклучат каналите и ќе остана само слободните канали Мтв 1 2 3, сител, канал 5 итн...
Значи болдираното нема врска.

како си направил да ти ги фаќа и од кабловска и од оне , кај мене не сака
п.с преку каков ресивер ги бираше каналите?
televizor LG so vgraden digitalen priemnik, kablovska od Blizoo vo Prilep

сигурно е слободна фреквенцијата т.е. нема канал од аналогната кабловска на фреквенцијата на Оне,иначе нема шанси пошто си пречат двата сигнали,јас пробав така во Охрид ама баш на тие фреквенции на МРД И ОНЕ има канали на кабловската ,јачина на сигналот е 90 % ама квалитетот е 0 %...

и јас имам LG телевизор со вграден приемник, и Близу кабловска од Тетово
како селектираш на почетокот на телевизорот, да се бараат и дигитални програми и програми со антена???
јас кога барав пред две недели ми се најдоа дигиталните канали на близу кои сите беа со црн екран (освен МТВ1), и се најдоа програмите од обичната кабловска.

никако да разберам ако имаш телевизор од новата генерација со вграден тјунер за дигитална телевизија,дали е потребна и собната антена да биде вклучена во телевизорот за да примаш дигитални канали,јас мислам дека не,али сегде каде што читам не се јасни и прецизни околу ова?
Треба надворешна антена. Повторно од етер се фаќаат тв каналите ама сега сигналот е дигитален.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom