Од јуни 2013, само дигитална телевизија во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Бидејќи во сите горни коментари ретко кој ја спомнува Македонската радиодифузија (МРД) која уствари е пионир на полето на зрачење на тв сигнали во Македонија би ве запознал дека МТВ 1 иде и во HD резолуција така да многу од спортските преноси, филмови и понови содржини идат со фантастична слика. Нажалост на прес конференцијата на министерот Ивановски и директорите на СРД и АЕК беа кажани доста невистини дека МРД допрва треба да набавува опрема за емитирање на ТВ во висока резолуција .Таа уште од крајот на 2011 год за Скопскиот регион почна да ги зрачи МТВ 1 2 и 3 и МТВ HD , а потоа и широм Македонија така да денес покриеноста на население е преку 90 %. Се емитираат и КАНАЛ 5,Телма и Алсат но тие поради разни интереси ќе се емитираат преку ОНЕ. Така да изјавата на министерот во врска со почетокот на работа на телевизиите во висока резолуција нема врска со реалноста. Листата на канали по зони на зрачење е следнатаПрегледај го приврзокот 64766
MUX 4 и 5 е на МРД , а MUX 6 и 7 е на ОНЕ !!!

ХД канал е тоа ама МТВ уште не емитува своја програма во ХД.Само спортските преноси што се снимаат во ХД им се вистинско ХД.Се надевам брзо цела програма ќе ја пренесат во ХД.

Бидејќи во сите горни коментари ретко кој ја спомнува Македонската радиодифузија (МРД) која уствари е пионир на полето на зрачење на тв сигнали во Македонија би ве запознал дека МТВ 1 иде и во HD резолуција така да многу од спортските преноси, филмови и понови содржини идат со фантастична слика. Нажалост на прес конференцијата на министерот Ивановски и директорите на СРД и АЕК беа кажани доста невистини дека МРД допрва треба да набавува опрема за емитирање на ТВ во висока резолуција .Таа уште од крајот на 2011 год за Скопскиот регион почна да ги зрачи МТВ 1 2 и 3 и МТВ HD , а потоа и широм Македонија така да денес покриеноста на население е преку 90 %. Се емитираат и КАНАЛ 5,Телма и Алсат но тие поради разни интереси ќе се емитираат преку ОНЕ. Така да изјавата на министерот во врска со почетокот на работа на телевизиите во висока резолуција нема врска со реалноста. Листата на канали по зони на зрачење е следнатаПрегледај го приврзокот 64766
MUX 4 и 5 е на МРД , а MUX 6 и 7 е на ОНЕ !!!
Ова и јас го сфатив кога го слушав министерот кој очигледно поим нема што се случува и за што воопшто збори.

mozese se da odi preku mrezata na MRD za pocetok ili privatnite mediumi da se organiziraa preku zdruzenie delejki edna frekfencija.situacijava so one e isforsirana i ima konflikt na interessi.ne razbiram kako voopsto im dozvolija koga veke istata taa firma veke nudi paket na kanali podolgo vreme istite tie nudat fiksna i mobilna telefonija i internet i poftorno ke bidat zasegnati so 4G internet kako mobilen operator.ovde vo struga edinstvenata antena so 3G im se isklucuva gore dolu ednas mesecno i znae da potrae i den/dva.

а ако нејќам???

Друже два пати ти ги едитирам постовиве што заради непристоен речник, што заради шерифување. Во тема за дигитална телевизија да терате вакви муабети е смешно. Следен испад ќе има казнени.

Друже два пати ти ги едитирам постовиве што заради непристоен речник, што заради шерифување. Во тема за дигитална телевизија да терате вакви муабети е смешно. Следен испад ќе има казнени.
Консултири се пред да направиш глупост.И во овој случај ти изиграваш шериф....

Деца,ак не ви се бендисвит нечиј вокабулар,игнорирајте го и продолжете со темава...цела страна со расправии се наполни...
Во Охрид и Струга уште еден тест канал...најверојатно од локална тв....

Консултири се пред да направиш глупост.И во овој случај ти изиграваш шериф....

Нема што јас да се консултирам. Мене ми стигаат пријави од тебе. Толку од разговорот. Се што е оф топик бришам, а нареден испад ќе биде санкциониран.

Деца,ак не ви се бендисвит нечиј вокабулар,игнорирајте го и продолжете со темава...цела страна со расправии се наполни...
Во Охрид и Струга уште еден тест канал...најверојатно од локална тв....
k'j mene nemat takov test signal.aj ak sakas pisi na koja frekfencija se fakat?

24 вести пак нигде а? Еј ипм

Според вас кој е подобар од овие 2 сет топ боксови?

Сажемот
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=1&product_id=206384

или
ТВ Стар сет топ бокс
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&product_id=206346

ТВ Стар сет топ бокс ти е подобар бидејќи пушта ХД и има ХДМИ излез.Кај сажемот имам приметено скартот некогаш зафркаваше.

Според мене САЖЕМОТ е најдобар

Според вас кој е подобар од овие 2 сет топ боксови?

Сажемот
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=1&product_id=206384

или
ТВ Стар сет топ бокс
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&product_id=206346

според мене доколку се одлучиш за сагем подобро да го купиш од оне зошто со него добиваш и смарт картичка и во иднина ако ти затреба можеш и да се претплатиш за дополнителни канали
--- надополнето: 30 мај 2013 во 15:36 ---
во Тетово пуштен некој Test 4C моментално не се емитува ништо

k'j mene nemat takov test signal.aj ak sakas pisi na koja frekfencija se fakat?
test 2C на истата фреквенција кај шо се и националниве канали на 37 УХФ...иначе Нтв и Арт канал ќе одет преку ОНЕ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom