Во тие за вежбање поставени на courses има нешо налик третата?
Дали мора да се прави табела со 2^5 комбинации x,y,Q1,Q2,Q3 и во зависност од тоа да си ги пишувам Q1+,Q2+,Q3+ или има и некое пократко решение и дали да ставам clock generator?Инаку за оваа си имаш два влез, x и y... во зависност од нивната комбинација броиш 0-6-3-2-1-0 или обратно, исто и за y.
Сигурно има и пократко решение, сега у моментот не сум во состојба да ти кажамДали мора да се прави табела со 2^5 комбинации x,y,Q1,Q2,Q3 и во зависност од тоа да си ги пишувам Q1+,Q2+,Q3+ или има и некое пократко решение и дали да ставам clock generator?
Uhm,скоро се е поврзано?Колку математика треба да знаеш за да се пробиеш на финки? Дали треба експерт да си? Колку предмети во вашиот смер се поврзани со математика?
Мене не ми оди толку многу математика, но имам преголема желба за некој од смеровите на овој факултет
Незнам како поинаку би се дефинирал, но според успех во средно околу 3. Можам да разбирам математика, ама досадна ми беше и ради то избегнувавUhm,скоро се е поврзано?
Дефинирај колку не си добар.
Имаш и смер без Калкулус на крај краева, али Дискретна математика (која уствари и не е математика класична ко средно) имаш на секој смер.
Ако во средно ти била досадна тогаш овде ќе збудалиш.Незнам како поинаку би се дефинирал, но според успех во средно околу 3. Можам да разбирам математика, ама досадна ми беше и ради то избегнував
Фала на предлозите Емкаа, ќе одлучам до септеври. Како и да е нема повеќе излежавање како во средноАко во средно ти била досадна тогаш овде ќе збудалиш.
Да не те плашам,Калкулус материјалот не е толку тежок колку што е обемен и бара целосна посветеност,вежбање секој ден.
Ако не сакаш да се замараш многу со математика имаш смер ЕТ без Калкулус.
Системски Софтвер второ усно знаете какви прашања може да се паднат ? (Кај Мишковски)?
И каj Траjанов?