Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Во тие за вежбање поставени на courses има нешо налик третата?

Инаку за оваа си имаш два влез, x и y... во зависност од нивната комбинација броиш 0-6-3-2-1-0 или обратно, исто и за y.

Дали мора да се прави табела со 2^5 комбинации x,y,Q1,Q2,Q3 и во зависност од тоа да си ги пишувам Q1+,Q2+,Q3+ или има и некое пократко решение и дали да ставам clock generator?

Дали мора да се прави табела со 2^5 комбинации x,y,Q1,Q2,Q3 и во зависност од тоа да си ги пишувам Q1+,Q2+,Q3+ или има и некое пократко решение и дали да ставам clock generator?

Сигурно има и пократко решение, сега у моментот не сум во состојба да ти кажам :)

Колку математика треба да знаеш за да се пробиеш на финки? Дали треба експерт да си? Колку предмети во вашиот смер се поврзани со математика?

Мене не ми оди толку многу математика, но имам преголема желба за некој од смеровите на овој факултет

Колку математика треба да знаеш за да се пробиеш на финки? Дали треба експерт да си? Колку предмети во вашиот смер се поврзани со математика?

Мене не ми оди толку многу математика, но имам преголема желба за некој од смеровите на овој факултет

Uhm,скоро се е поврзано?
Дефинирај колку не си добар.
Имаш и смер без Калкулус на крај краева, али Дискретна математика (која уствари и не е математика класична ко средно) имаш на секој смер.

Uhm,скоро се е поврзано?
Дефинирај колку не си добар.
Имаш и смер без Калкулус на крај краева, али Дискретна математика (која уствари и не е математика класична ко средно) имаш на секој смер.

Незнам како поинаку би се дефинирал, но според успех во средно околу 3. Можам да разбирам математика, ама досадна ми беше и ради то избегнував :)

Незнам како поинаку би се дефинирал, но според успех во средно околу 3. Можам да разбирам математика, ама досадна ми беше и ради то избегнував :)

Ако во средно ти била досадна тогаш овде ќе збудалиш. :)
Да не те плашам,Калкулус материјалот не е толку тежок колку што е обемен и бара целосна посветеност,вежбање секој ден.
Ако не сакаш да се замараш многу со математика имаш смер ЕТ без Калкулус.

Ако во средно ти била досадна тогаш овде ќе збудалиш. :)
Да не те плашам,Калкулус материјалот не е толку тежок колку што е обемен и бара целосна посветеност,вежбање секој ден.
Ако не сакаш да се замараш многу со математика имаш смер ЕТ без Калкулус.

Фала на предлозите Емкаа, ќе одлучам до септеври. Како и да е нема повеќе излежавање како во средно :)

Некој да знае да ги реши тригериве?!(y)

Attachments

Да не се наоѓа некому прашања од теорија по К2 -втор колоквиум? Ќе бидам многу благодарен.

Никогаш да не му верувате на резултатите што ги даваат на факултетов! Ако има увид да одите на увид секогаш оти се гнаси и секогаш даваат помалку поени од колку што треба да имаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom