Од јуни 2013, само дигитална телевизија во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
да да тоа го знам дека неможе да се гледа на друг плеер или на компјутер а а ко ти е поврзан ресиверот со тв картица тогаш може и гога е зафатен компјутерот а сакам да снимам прво го снимам на усб и кога ќе е слободен компјутерот тогаш ја пуштам снимката на ресиверот и на компјутер го снимам а гледав друг ресивер 999 ден во нептун неможе да снима а гледав и поскап 1499 ден може да снима ама во mkv формат и снимката лоша затоа ресиверите на ОНЕ се најдобри и тие другите неможат да се пврзат со тв картица или друг телевизор а ресиверите на ОНЕ можат
--- надополнето: 26 мај 2013 во 16:21 ---
да да тоа го знам дека неможе да се гледа на друг плеер или на компјутер а а ко ти е поврзан ресиверот со тв картица тогаш може и гога е зафатен компјутерот а сакам да снимам прво го снимам на усб и кога ќе е слободен компјутерот тогаш ја пуштам снимката на ресиверот и на компјутер го снимам а гледав друг ресивер 999 ден во нептун неможе да снима а гледав и поскап 1499 ден може да снима ама во mkv формат и снимката лоша затоа ресиверите на ОНЕ се најдобри и тие другите неможат да се пврзат со тв картица или друг телевизор а ресиверите на ОНЕ можат
--- надополнето: 26 мај 2013 во 16:22 ---
--- надополнето: 26 мај 2013 во 18:13 ---
Има ли некаде список на тв канали кои ќе се дигитализираат

Има и кај нас IPTV телевизија, првпат сега слушам?

Дечко со извинување, но не се разбираш од техника и правопис. Ресиверот SAGEM на BOOM TV е тапа. Очигледно не си сретнал нешто што е многу пати поквалитетно, пример DM 600 со кој кодирањето viaccess е детска играчка.
--- надополнето: 26 мај 2013 во 05:36 ---

И јас сакам да биде сликата добра. Прочитај ја спецификацијата на сажемот. Спореди ја со твојата на самсунг тв купен пред 2 месеци.

http://www.samsung.com/us/video/tvs/UN40EH6030FXZA еве што самсунг имам ??/

Молимте појасними што ти значи ова?
Емулатор, односно софтверско решение со кое се емулира работата на парче хардвер.
Толку.
Да не ја спамирам темата, се останато што би кажал ја преминува границата на дозволеното.

Емулатор, односно софтверско решение со кое се емулира работата на парче хардвер.
Толку.
Да не ја спамирам темата, се останато што би кажал ја преминува границата на дозволеното.

стварно не ми е јасно ова дм600 со темава, што ти е поентава
тука се зборува за двб-т а ти коментираш за емулација,а и самиот мислам дека знаеш дека барем досега картичката од боомтв не работи на друг приемник освен во нивните приемници и во виацес модулот

Vo muxot na 602 MHz (predavatel mali vlaj)test kanalot e zamenet so alfa:

Sitel
Telma
Alsat
Alfa

na vtoriot mux pretpostavuvam deka ke odat eventualnite lokalni (regionalni kanali) ako gi ima takvi.Sto se slucuva vo ostanatite delovi vo mkd?

Sitel
Telma
Alsat
Alfa

na vtoriot mux pretpostavuvam deka ke odat eventualnite lokalni (regionalni kanali) ako gi ima takvi.Sto se slucuva vo ostanatite delovi vo mkd?
Vo Tetovo namesto test 1 sega odi alfa tv

Sitel
Telma
Alsat
Alfa

А сигурно е од мали влај сигналот или е од Горенци?!?
иначе и канал 5 е пуштена на мултиплексот на Оне,е сеа не знам дали и Мрт каналите ќе требит да ги пренесвет или само комерцијалните тв...па само локалните и регионалните ќе требит да ги пуштет....

А сигурно е од мали влај сигналот или е од Горенци?!?
иначе и канал 5 е пуштена на мултиплексот на Оне,е сеа не знам дали и Мрт каналите ќе требит да ги пренесвет или само комерцијалните тв...па само локалните и регионалните ќе требит да ги пуштет....
И МРТ каналите ќе биде должна да ги пренесув ОНЕ и тоа ќе мораат бесплатно и да ги прикажуваат како и сите национални канали .

И МРТ каналите ќе биде должна да ги пренесув ОНЕ и тоа ќе мораат бесплатно и да ги прикажуваат како и сите национални канали .
Ako e taka togas zosto im trebase na MTV dva multipleksa !? A neznam i na Boom sto ke im se 3 multipleksa koga na eden mozat da stavat 15 kanali (site nacionalni i nekoi regionalni i lokalni )

Ako e taka togas zosto im trebase na MTV dva multipleksa !? A neznam i na Boom sto ke im se 3 multipleksa koga na eden mozat da stavat 15 kanali (site nacionalni i nekoi regionalni i lokalni )
За да можат со подобар квалитет да се прикажуваат односно HD и МРТ најверојатно до крајов на годината ќе пушти уште еден канал на македонски јазик.

Се уште не се пуштени каналиве во дигитален сигнал така?

Се уште не се пуштени каналиве во дигитален сигнал така?
Кои канали?
Најголемиот број на канли веке БООМ ТВ ги прикажува на нивната платформа веќе повеке од 2 или 3 години ,само што ги прикажува кодирано освен МРТ каналите

Преспа, денес додадени Канал 5 и Алфа ( само да забележам ,луге мои Алфа има прекрасна слика богата со бои и детали) иначе сега се гледаат МРТВ 1,2,3 ,Алфа,шИТел :) ,Алсат,Телма,Канал 5 и има уште еден тест сигнал дали тука ке е Орбис или Тера Битолската ќе видиме од 1 јуни :)
Sovetot za radio difuzija treba na svojata web stranica da napise koi kanali ke odat vo ONE koi vo kabelski operator a koi satellitski, Vaka ostanuva da bideme vo iscekuvanje koi kanali kade ke emituvaat.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom