Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024


  • Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.676
Поени од реакции
43.667
Сакаш да кажеш дека оној Фристалупи ќе му биде помошник? А Барези?? Зарем ќе го избрка некој Барези, вечит помошник тренер.
Еден тренер и 10 асистенти може да има ако сака, најмал проблем е Барези.
 
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Еден тренер и 10 асистенти може да има ако сака, најмал проблем е Барези.
Се шалам. Иначе добар е Фристалупи, ако не се лажам он го тепаше Челси на Сан Паоло.
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.676
Поени од реакции
43.667
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.911
Поени од реакции
41.874
ajde siti e mozebi presen primer emi togas kako na abramovic ne mu dosadi 8 god po red da investire vo celzi ?
Си видел Челзи колку 1/2 и 2/1 имаа оваа сезона? Виде денес со Сити кога играа пријателска 1/2 и 7+ еве и пари за трансфери. Мислиш дека сите трансфери им се од џебот на Абрамович. :D
 
Член од
29 април 2012
Мислења
361
Поени од реакции
238
ajde siti e mozebi presen primer emi togas kako na abramovic ne mu dosadi 8 god po red da investire vo celzi ?

od 2006
Chelsea ima osvoeno okolu 9 tituli ociigledno I Chelsea ti e gresen primer iako Abramovic ne e arapin (Ti kazav porano ti nemas mozok da mislis)
mancester siti edna ili dve

slobodno kazite uste ekipi od toa arapite ce vidite deka za kur ne gi bidua


Inter ima osvoeno okolu 14

I na kraj kraeva idi naviaj za nekoj club so go ima arapin moze ce ti go dade da mu go p>>>>>>
Ostajne nas da se nerviramo zaedno so familija Morati clubot go ima 40 godine I da mu go dade na nekoj glup covek da igra kur tasaak so nego nemooj molimte
 

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.252
Поени од реакции
8.339
За ?

Ќе изненади Мацари бе, има да го јадете сите.
Порано и јас така размислував... али и сам виде како функционира 3-4-3 на Интер
 
Член од
2 август 2011
Мислења
1.172
Поени од реакции
1.431
Доста против Мацари, респектирајте ја работат во Наполи, без разлика што имаше силен состав, постигна солидни резултати впрочем тоа и се бара од тренерот да направи солидна екипа и да има резултати. Страмачони како што и кажа Морати е голем фудбалски работник но резултатите не одеа во негов прилог, некои засилуванја на кој тој ги побара како Скелото и Кузманович тотален промашај, грешки при составување на екипата, Милито го става во ЛЕ небитен натпревар и се повредува за цела сезона, Нагатомо недоволно спремен го става ја обновува повредата, и тн. теретски ги поставува формациите без разлика како тоа изгледа на терен. Без разлика што ИНТЕР имаше слаба екипа оваа сезона и еден куп повредени играчи никој не може да ме убеди дека ИНТЕР е толку слаб да од секој противник прима по 5 парчиња како ИНТЕР на Страмачони. Времето работи за Страмачони ке се изделка но треба искуство, Морати ја научи грешката и бараше тренер кој би се нафатил да го води Интер а при тоа да биде искусен и докажан, изборот беше мал ретко кој би се нафатил под вакви околности да го води ИНТЕР, затоа бидете срекни што се нафати Мацари и покрај тоа што можеше да си биде во Наполи да игра во ЛШ и да не е под притисок за смена при првиот пораз како во Интер. Да се надеваме дека Морати ја научи лекцијата со засилувањата и дека ке го одврзе кесето. Некој спомна оти не го продаде клубот на некој што има пари не се секирајте богатството на Морати е проценето на 14 милјарди долари, и покрај што лани изгуби 20 % од вкупното богатсво на берзата но сигурно сакаше да направи стабила екипа кој ке биде профитабилна како англиските екипи, но се надевам дека ја начи лекцијата, дека не ја изгубил страста кон фудбалот и дека ке го одврзи кесето и пофторно Интер ке биде онаа стара екипа со многу звучни имиња а не маскоти.
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.676
Поени од реакции
43.667
Порано и јас така размислував... али и сам виде како функционира 3-4-3 на Интер
Vidi, ovoj ne forsira ista formacija ko Gasperini, 352, 3421, ima razlika od formacija do formacija, ko i od trening metodi do trening metodi ( ova e jedina karakteristika na Mazzari koja mene mnogu mi se sviga i garant ke donese golem progres vo Inter ), znaci ja sum uber skeptik toa sekako, ama vo Italija se e mozno, Juve 2 godini po red osvojuvaat so difesa e tre ako gledame taka, a i vtoriot ovaa godina, Napoli, so 3ca igra u odbrana.

Za Italia ne se plasam mn vo pogled na formacijata, Evropa se znae deka takov format nisto ne ti nosi ali i onaka ne postoi kalco ekipa vo momentov kadarna da pripari do osvojuvanje na LS.

Kako i da e, sekoja formacija so pravi igraci za istata, moze da funkcionira, i Murinjo so dzonatanovcive nisto ne bi napravil, samo fintata e sto koga Murinjo gi kroese uspesite, vakvive samo do avtogram mozea da priparat od nekoj sto igra u Inter.

I dajde be dosta so ova repsektirajte go toa sto go naprail u Napoli, e sto naprai be u Napoli ? Koi se napoli ? So kvalitetot odgovaraat na Peskara ? Ili u tim imaat dvajca igraci od koi moze se na se u denesni uslovi da se izvadat 100m evra. Pa oni go imaat najdobriot napad u Italia, imaat dvajca klasa igraci u tim, sto da repsektiram za Napoli ? Toa sto Nikogas ne se borea za Skudeto ? dajte ne sirete luzerski mentalitet na temava, u normalni okolnosti treneri ko Macari ne treba ni da se spomnat ko kandidati za trener na Inter a ne pa da bidat trener na ekipava.

Koe cv go ima dzigimon za da kazes deka tipot e kadaren za vakov tim ? On ke ja ima celata moja podrska ko i sekoj sto go predvodi klubov, ali toa ne mora da znaci deka pod difolt mora samo pozitivnosti za nego da se pisuvaat, si ima dosta pehovi on koi sakal nejkel mora da gi popravi u Inter, inace ke leta posle godina dena, ako ne i porano.
--- надополнето: 25 мај 2013 во 02:09 ---
Да, Grazie Strama за тоа што го еба тимот со копиљана и со губење на авторитет. Мрш да учиш занат у Комо и Про Версели не у Интер, лигуш неписмен.
Timot bese upropasten koga nekoj se resi, prvo, da donese praktikant za trener, vtoro, celosno da gi ignorira negovite baranja za nosenje na novi fudbaleri, treto, da mu go dostavi, igracki najslabiot Inter u zadnji 15 godini, i cetvrto, koga tipot imase dobri rezultati i bese na bod do prviot so pobeda nad istiot sred Torino, da mu zabranat da go igra eden od najdobrite poedinci u Inter, i eden od podobri na taa pozicija u Svet ( top5 koga e u forma ).

Eden Murinjo u Chelsea ne mozese da se nosi so mesanje na onoj od gore u negova rabota, ne pa Stramaccioni. Strama e zrtva i nisto poveke, inaku covekot ima idnidna vo ovaa profesija ali mu fali golemo iskustvo, treba po primerot na Montela da go uci zanaetot, covek koj licno mene mi bese zelba za nov trener, on i nikoj drug, so ogled deka Klop e nedostapen.
 
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.873
Поени од реакции
23.231
Не постои човек во светот што можи да ме убеди дека Анџелоти е добар тренер или пак е тактички флексибилен или уште помалку знае да распознае талентиран играч..па не дај боже да му ја погоди позицијата на некој...за мене искрено е лош тренер и досега во илјада пати има докажано дека е тактички неук и ништо посебно што се однесува до хемијата во тимот и единство помеѓу играчите...

Страшно ќе си го напикаат Реал од моја гледна точка..но ќе покажи времето
Изнакажа толку глупости, што чуек ќе помисли дека никад у живот фудбал не си глеал...


Моментално, потрофеен тренер од Карло е само Мур, од кога Ферги замина у пензија.. Човекот има 2 ЛШ, титула у Серија А, двојна круна у Англија у својата прва сезона..
Човекот иде прв пут у живот у Англија, и им ебава мамичето на тренеришта ко Ферги и Венгер, види, види како Челзи ги заврши натпреварите со големите екипи од Англија таа година...

Од 4-2-3-1 у Милан, или попознатата Елка, се префрли на 4-4-2 дијамантската у Челзи, се адаптира на тимот, на лигата, на целото окружување, значи одма ти паѓа у вода дека не е тактички флексибилен..
Од многу фудбалски стручњаци прогласен за најдобар тренер за нокаут фаза во светот, тоа не го може некој тактични не флексибилен...

Идемо даље, кој го препозна Пирло, кој беше исфрлен од Интер, поради неталентираност, и беше трампан за Андрес Џулмифјкгфкгфакингпјетро.. Па не дај боже дека му ја погодил позицијата, и недај боже дека Карло го напрае Пирлота најдобар светски плејмејкер своевремено, играч кој после стана МВП на Светско првенство.. Никако, не знае да препознае, не знаеше да го префрли Малдини у средина од лев бек, абе страшно, Кака од лево крило у полушпиц, ја го препознав и му ја погодив позицијата, а ти отиде и Блас факинг Маутиди го направи најдобар играч во француското првенство...

Сите играчи за него изјавуваат, дека имале најдобри односи од сите тренери предходно, најсвежа изјава на Ибрахимовиќ, секогаш за секоја одлука имал образложение, никогаш не фаворизирал, ниди смрзнувал некој играч без да им каже, никогаш немало играч што излегол и изјавил дека го мрзи Карло, а Мур пола Мадрид сакаше да го убие....


Каква Хемија имаше Милан во првите 5 години од неговото водство, ја од тогаш не сум видел, једино можда близу беше вашиот тим од 2010-та година...

Мене никој па неможе да ме убеди дека Карло не е тренериште, моментално сигурно у топ 3, јур беловед Мур е набркан од Реал ка задње гомно од Реал, каде со тој тим на располагање освои исто титули колку и Тревизо, а ПСЖ и Реал се тепаат за Карло...

Ќе им се извиним на остатоток на вашиот фан клуб за офтопикот, алергичен сум на тропање глупости на форум, од људи од кои тоа не го очекувам... :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom