Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.742
Поени од реакции
43.893
H

HoT IcE

Гостин
Тиаго ќе биде фејл во Англија, и тоа тежок. Не дека детето лошо игра, ама не е тип на игрча кој ќе игра во ПЛ, физичка градба и спремност не му е ни на приближно ниво за ПЛ, а неверувам некогаш и да биде спремен. Такви деца се родени за Ла Лига, у ПЛ ко ќе му влета Јагиелка или Шокрос ќе му ебат матер со еден бодичек. А и 18 милиони се превише за Тиаго, јасно е дека е талент и од Барса, али се премногу, не доби толку шанса за толкава цена. Онака по мене објективно.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Тиаго ќе биде фејл во Англија, и тоа тежок. Не дека детето лошо игра, ама не е тип на игрча кој ќе игра во ПЛ, физичка градба и спремност не му е ни на приближно ниво за ПЛ, а неверувам некогаш и да биде спремен. Такви деца се родени за Ла Лига, у ПЛ ко ќе му влета Јагиелка или Шокрос ќе му ебат матер со еден бодичек. А и 18 милиони се превише за Тиаго, јасно е дека е талент и од Барса, али се премногу, не доби толку шанса за толкава цена. Онака по мене објективно.

Исто како Силва, така ? И тој беше ситен, и демек не спремен за во премиер, па сите знаеме шо се случи. Слично е и со Мата.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Исто како Силва, така ? И тој беше ситен, и демек не спремен за во премиер, па сите знаеме шо се случи. Слично е и со Мата.
Силва и Мата се десет пати подобри дриблери и подобро технички потковани од Тиаго.

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.766
Поени од реакции
20.487
Тиаго за Мата и Силва во физичка градба(пред да дојдат во ПЛ) е Роналдо. За разлика од другите клубови во Англија, во Јунајтед секој играч под итно оди во теретана, (сега Фросе ќе ја стави сликата од Перси:D) последен таков пример е Кагава, дојде како кускуле па по наводната повреда се врати дупло поширок. Во Англија останаа само две екипи кои уште го практукуваат тој стар стил на игра со монструми по цел терен (Евертон и Стоките) па веќе не е проблем да се донесат вакви „ситни“ играчи.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.742
Поени од реакции
43.893

Кога можеле Силва, Мата и Казорла да бидат меѓу најдобрите фудбалери во лигата, мислам дека би можел и Тиаго. Кажав веќе дека има одлична техника и осет за пас. На видеото ќе видите дека знае и да дрибли и дека и шутот му е одличен. 18 милиони и не се кој знае колку, знаејќи какви се цените во последно време. :)

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Тиаго има откупна клаузула од 80 милиони :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Nrma vrska toa, Barsa im stava takvi klauzuli za da se zastiti kako klub. Ako sakaat i za 5m€ moze da go sitnat.

Deckovo znam samo deka na Fergie mu fati oko uste koga igravme protiv Barsa vo USA togas (super izigra) . Ne znam kolku e reliabilen Mundo i kolku saka Thiago da si odi. Neka pise nekoj fan na Barsa ping Invader

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.742
Поени од реакции
43.893
Не ли прочита на линко шо пише, демек у случај да не изиграа договоран број на утакмици паѓе на 18м. Он не играјал толко колко шо са договориле и... :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Руни оди во Париз..Се обврзал на 4 години според L'Equipe

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.595
Поени од реакции
6.353
Нели ваш Оскар мажега голема. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom