?
Што сакаш да кажеш ? Дека GTX 690 и 680 се џабе фрлени пари ? Дека ти како што кажуваш ги играш на High/Ultra ?
Колку FPS ?
Или кои игри ги сметаш за нови ти ?
Или ако 25-35 FPS е без проблем тогаш да одлична е графичката.
Чисто ме интересира колку FPS ти вади на игриве, пиши...
Ќе ти дадам пример еве..Far cry 3 има стварно големи хардверски побарувања,неа ја играм на Ultra со Post Fx намалено,на 1080p резолуција,и вадам солидни 43/47 фрејмови.
Battlefield 3 може да кажам слободно дека шибааа све на фул 1080p.Одлична оптимизација има играта.
Gta 4 исто така све на фул.. 1080p
Моментално сум низ авантура со најновата Dead Island Riptide,све на фул 1080p,никакви проблеми..
Маx Payne 3 све на фул 1080p,лизга..Не оди под 40 фрејма у ниедна игра што ти ја наведов.
Башка муабет,графата е OC верзија,така да може да се чачка у MSI Afterburner,само ја не пипам тоа пошо неам потреба..
И да,графичката не се слуша воопшто,Idle температура 25/9 степени,максимум температура 54/58.
Е сеа ми фали уште еден SSD,пошо ова сигејтов усран ми го дрви,тропа,кочи,зуе,а нов е..Еден продадов,на овој не знам што да му праам..Срање,сигејт најгадни хард дискови!И барем еден i5 да имам,и мислам дека ќе ја дуплирам моќноста на компјутерчево.
Морам да ти нагласам дека на Windows 7 губам барем 10/15 фрејма од која било игра..
Windows 8 e права ствар батка..
Закључок,графата е одлична.
Друг закључок,не можеш да кажеш дека гтх 690 и 680 се џабе фрлени пари,тоа е абсурд..Сигурно си вредат за цената,ама ја не би дал толкава пара за таква графичка..Дури и овие 6000 иљадарки не сакав да ги даам,ама ај пуст мерак по игри болештини..Ко малине деца..
Деца немаат леб да јадат,боси одат низ светов,а народ купуа чипови за да игра игри..О боже,све отидено у три лепе..