Избор на графичка

• Креатор на темата Креатор на темата DarkoG
  • Време на започнување Време на започнување
Поарно да земиш некоја појака половна оти со ова ништо не прајш ако тие за игри :)

а зошто 7770 нели беше послаба :)

подобра е а со новите драјвери уште подобра. твој е изборот само ти посочив друга опција зашто оние што си ги одбрал се тиња !!!

GTX650ti е подобра од HD7770
http://www.anandtech.com/bench/Product/536?vs=680
Од линковите што си ги ставил јас би ја одбрал Gigabyte поради позитивното искуство со Gigabyte.
ООПС само што забележав ти си пишал GTX650TI ама графичките на линковите ти се обични GTX650 што има многу голема разлика. Така да читај го коментарот погоре на Giggs.

MSI за графички ако не се и најдобри, мислам само асус се малце подобри

^ MSI прават најдобри графички,тоа е факт, и многу пати докажано

Некој да ми помогне која од Nvidia 650ti да ја изберам(толку ми е буџетот до 7к)

Palit GTX650Ti OC >>> DDStore link
Gigabyte GTX650Ti OC >>> DDStore link
или
MSI GTX650TI OCV >>> DDStore link

фала

второ,ако имаш верзија од MSI земи си ја 7790,ако не во анхоч ја имаш Sapphire верзијата

http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=374&pid=13077

без размислување земај ја,пред месец дена искочи,најнова архитектура, и за некој денар плус од 7 000 го имаш најдоброто за парите...оваа картица е напраена за да ја пополни дупката меѓу 7770 и 7850, ќе видиш дека сите поискусни ќе ти го кажат ова..

еве ти head to head споредба

https://www.youtube.com/watch?v=P-xe2XxJJQc

Јас не би ти препорачал да трошиш пари на графички оти буквално секоја нова игра захтева нова и појака графичка,затоа мој совет би ти бил да присобереш пари и да си купиш пс3 или xbox 360,иксбоксот не е мн скап основната верзија или аркаде ти е 14 000 денари,а го имаш и половен тука за само 8000 денари.:)

Јас не би ти препорачал да трошиш пари на графички оти буквално секоја нова игра захтева нова и појака графичка,затоа мој совет би ти бил да присобереш пари и да си купиш пс3 или xbox 360,иксбоксот не е мн скап основната верзија или аркаде ти е 14 000 денари,а го имаш и половен тука за само 8000 денари.:)

i sto, za kratok rok kje izlezat novi konzoli i ovie kje otidat vo zaborav i dzabe investicija. Vaka kje kupam grafika koja kje me tera nekolku godini bez problem ;)

i sto, za kratok rok kje izlezat novi konzoli i ovie kje otidat vo zaborav i dzabe investicija. Vaka kje kupam grafika koja kje me tera nekolku godini bez problem ;)
Да да биди сигурен дека ќе те тера години поготово графичка од 7000 денари,а конзолата ги игра сити игри до сега излезени,а како што можам да видам на интернет допрва ќе излегуваат наслови за иксбокс и пс3,така да подобра инвестиција од ова нема.

еве ps4 ке излага а уште излагаат игри и за ps2, да оставиме на страна тоа што пола игра од ps ги нема за на компјутер

covekot ubavo prasa za graficka do kaj 7000 denari zatoa ne zabeguvajte od temata so oftopici.

Некој да ми помогне која од Nvidia 650ti да ја изберам(толку ми е буџетот до 7к)

Palit GTX650Ti OC >>> DDStore link
Gigabyte GTX650Ti OC >>> DDStore link
или
MSI GTX650TI OCV >>> DDStore link

фала
MSI GTX650TI OCV Ја имам оваа,6600 денари од Нико ја купив..Добро се покажува.Многу е тивка,и економична..И ми ја собра у куќиште..Плус ти гарантираат 40 години за графичката. :) Демек толку ќе работи ако ја користиш у канцеларија,а ако ја користиш за играње на максимум со максимална температура 10 години.
Сите нови игри ги играм на HIGH/ULTRA без проблем,и земи у предвид дека имам слаб процесор..Intel g630 2.7 sandybridge..

MSI GTX650TI OCV Ја имам оваа,6600 денари од Нико ја купив..Добро се покажува.Многу е тивка,и економична..И ми ја собра у куќиште..Плус ти гарантираат 40 години за графичката. :) Демек толку ќе работи ако ја користиш у канцеларија,а ако ја користиш за играње на максимум со максимална температура 10 години.
Сите нови игри ги играм на HIGH/ULTRA без проблем,и земи у предвид дека имам слаб процесор..Intel g630 2.7 sandybridge..

за игри тој процесор не е слаб, се одлучив да купам 6850 од член настаро.
--- надополнето: 7 мај 2013 во 20:31 ---

Зошто Afox картите се толку ефтини?

Што мислите за Sapphire 6850 1GB, користена година и некој месец?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom