Избор на графичка

• Креатор на темата Креатор на темата DarkoG
  • Време на започнување Време на започнување
за игри тој процесор не е слаб, се одлучив да купам 6850 од член настаро.
--- надополнето: 7 мај 2013 во 20:31 ---

Зошто Afox картите се толку ефтини?

Што мислите за Sapphire 6850 1GB, користена година и некој месец?
Добар избор си направил,ама па..Ново си е ново,башка не се два триста денари..

5000
Се исплати ли?

Ама не ли ти кажав? зошто прашувате кога не слушате?

7790 е 15% подобра од 6850 стара 2 години(што не се ни споредува со новата архитектура на 7790) а 5% од 7770 АМА со новите драјвери тој процент ќе се зголемува,и арихтектурата на 7790 е пак понова од таа на 7770.........

ја најтопло ти кажувам ко јас да купувам....ама твои пари си се.......како сакаш :)

a za asus 560 ti, што викате 7k:) година користена за диабло 3, wow и сл игри со 2 години гаранција.

Не, за + 500 денари има нова HD 7770.
5500 денари, е 7750, а најефтината 7770 е 6500, и плус генерално е поспора од 6850 ( во DX9,10 поготово, во dx11, се тука некаде). HD7790, т.е. најефтиниот модел во државава е 8500.
a za asus 560 ti, што викате 7k:) година користена за диабло 3, wow и сл игри со 2 години гаранција.
Друже знам дека ти си истиот од it.com.mk, незнам зашто и тука прашуваш кога мислењата дадени таму се порелевантни од овие тука, бидејќи тој е сепак ит форум.
Чим буџетот ти е 7к, за тие пари најдобар избор е 560ti DCII TOP, ќе имаш моќна картичка, со 2 години гаранција. Taa е помоќна дури и од 7790,која што би ја платил 1500 повеќе, и пак ќе имаш 2 години гаранција. Впрочем јас и затоа ја продавам 6850кава, за да ја купам нејзе...ако успеам xD
за 5к, најдобар избор е половна 6850, за 7-8к, половна 560ti, hd6950. На ново нема ништо приближно добро како овие карти.
Картичките горе,ниедна од нив не е 650ti! Сите се обични 650ки, кои се послаби од 7770, т.е. во класа на 7750. 650ti, е со цена од скоро 9000 денари.
7750<650<7770<7790~650ti<650ti Boost<7850<660<7870 :)

GTX 560 Ti поготово DCII, не се мисли..

MSI GTX650TI OCV Ја имам оваа,6600 денари од Нико ја купив..Добро се покажува.Многу е тивка,и економична..И ми ја собра у куќиште..Плус ти гарантираат 40 години за графичката. :) Демек толку ќе работи ако ја користиш у канцеларија,а ако ја користиш за играње на максимум со максимална температура 10 години.
Сите нови игри ги играм на HIGH/ULTRA без проблем,и земи у предвид дека имам слаб процесор..Intel g630 2.7 sandybridge..
?
Што сакаш да кажеш ? Дека GTX 690 и 680 се џабе фрлени пари ? Дека ти како што кажуваш ги играш на High/Ultra ?
Колку FPS ?
Или кои игри ги сметаш за нови ти ?
Или ако 25-35 FPS е без проблем тогаш да одлична е графичката.
Чисто ме интересира колку FPS ти вади на игриве, пиши...
:)

?
Што сакаш да кажеш ? Дека GTX 690 и 680 се џабе фрлени пари ? Дека ти како што кажуваш ги играш на High/Ultra ?
Колку FPS ?
Или кои игри ги сметаш за нови ти ?
Или ако 25-35 FPS е без проблем тогаш да одлична е графичката.
Чисто ме интересира колку FPS ти вади на игриве, пиши...
:)
Ќе ти дадам пример еве..Far cry 3 има стварно големи хардверски побарувања,неа ја играм на Ultra со Post Fx намалено,на 1080p резолуција,и вадам солидни 43/47 фрејмови.
Battlefield 3 може да кажам слободно дека шибааа све на фул 1080p.Одлична оптимизација има играта.
Gta 4 исто така све на фул.. 1080p
Моментално сум низ авантура со најновата Dead Island Riptide,све на фул 1080p,никакви проблеми..
Маx Payne 3 све на фул 1080p,лизга..Не оди под 40 фрејма у ниедна игра што ти ја наведов.
Башка муабет,графата е OC верзија,така да може да се чачка у MSI Afterburner,само ја не пипам тоа пошо неам потреба..
И да,графичката не се слуша воопшто,Idle температура 25/9 степени,максимум температура 54/58.
Е сеа ми фали уште еден SSD,пошо ова сигејтов усран ми го дрви,тропа,кочи,зуе,а нов е..Еден продадов,на овој не знам што да му праам..Срање,сигејт најгадни хард дискови!И барем еден i5 да имам,и мислам дека ќе ја дуплирам моќноста на компјутерчево.
Морам да ти нагласам дека на Windows 7 губам барем 10/15 фрејма од која било игра..
Windows 8 e права ствар батка..

Закључок,графата е одлична.
Друг закључок,не можеш да кажеш дека гтх 690 и 680 се џабе фрлени пари,тоа е абсурд..Сигурно си вредат за цената,ама ја не би дал толкава пара за таква графичка..Дури и овие 6000 иљадарки не сакав да ги даам,ама ај пуст мерак по игри болештини..Ко малине деца..
Деца немаат леб да јадат,боси одат низ светов,а народ купуа чипови за да игра игри..О боже,све отидено у три лепе..

Ќе ти дадам пример еве..Far cry 3 има стварно големи хардверски побарувања,неа ја играм на Ultra со Post Fx намалено,на 1080p резолуција,и вадам солидни 43/47 фрејмови.
Battlefield 3 може да кажам слободно дека шибааа све на фул 1080p.Одлична оптимизација има играта.
Моментално сум низ авантура со најновата Dead Island Riptide,све на фул 1080p,никакви проблеми..
Маx Payne 3 све на фул 1080p,лизга..Не оди под 40 фрејма у ниедна игра што ти ја наведов.
Башка муабет,графата е OC верзија,така да може да се чачка у MSI Afterburner,само ја не пипам тоа пошо неам потреба..
И да,графичката не се слуша воопшто,Idle температура 25/9 степени,максимум температура 54/58.
Е сеа ми фали уште еден SSD,пошо ова сигејтов усран ми го дрви,тропа,кочи,зуе,а нов е..Еден продадов,на овој не знам што да му праам..Срање,сигејт најгадни хард дискови!И барем еден i5 да имам,и мислам дека ќе ја дуплирам моќноста на компјутерчево.
Морам да ти нагласам дека на Windows 7 губам барем 10/15 фрејма од која било игра..

Друг закључок,не можеш да кажеш дека гтх 690 и 680 се џабе фрлени пари,тоа е абсурд..Сигурно си вредат за цената,ама ја не би дал толкава пара за таква графичка..Дури и овие 6000 иљадарки не сакав да ги даам,ама ај пуст мерак по игри болештини..Ко малине деца..
Деца немаат леб да јадат,боси одат низ светов,а народ купуа чипови за да игра игри..О боже,све отидено у три лепе..

Може да ја пробаш на Batman Arkham City и Crysis 3 на ултра и да ми кажеш што се дешава ?

Друже 650ти е околу 9000. Твојата е обична 650ка, клокната.
макспејн 3 за да ја играш на фулл сетинзи, ти е потреба графичка која има 2 гига рам. И да имаше твојата толку, во никој случај нема да можеш да ја играш на највисоки сетинзи. Графички дупло поскапи од твоите се мачат на највисоки сетинзи, и тие не даваат над 30 фрејмови... а твојата ќе дава....
Бејтлфилд 3ката е игра оптимизирана на енвидиа графички, таа се игра на високи сетинзи без проблем.
Пробај ја како што ти велат крајзис 3. Би требало на медиум да ја тераш 30-40 фрејмови :)
Графичката за тие пари си е океј, за некој кој што игра чат пат, и не му смета да си намали сетинзи. Но дека е добра, далеку е од тоа.
Добри графички се 650ti boost, 660, 7850, 7870 . Но овие чинат над 10к сите.
и тие неможат да обезбедат на 1080п, да рокнеш некоја игра до даска и да дадат 40+ фрејма.
Иначе зашто како мали деца? јас имам скоро 24 години, па уживам во гејмингот :) Има луѓе кои имаат над 30 години па исто уживаат во гејминг..
за другото се согласувам, додека светот гладува, ние фрламе пари по графички....али задоволството е една од најважните карактеристики на човекот :) Некој купува графички...некој острови, и тоа е тоа :)
Процесорот ти е супер, иако си можел да земеш некоја верзија со 3гхз.
со и5 нема ништо да ти се смени. Барем во нормална работа нема. јас имав дуал кор процесор земав и5, разлика и нема баш... освен во игри, програми и слично :) Разликата ти ја прави ссд-то. :)
И виндовс7 не ти менува ништо од перфомансите во игрите, поготово не 10-15 фрејма хаха. Ќе испадне дека имаш 660ти/670ка со муабетов :)

Изгледа графичката ми умира ми дава плав екран со bluescreenview ме однесе на оваа страна. Зрела е за мењање.

Графичкава што ја имам е Nvidia GeForce 8400 GS 256mb ram.

На компјутерот единствено што работам од графика гледам јутјуб, Sony vegas pro за мали корекции и Adobe Aftereffects.

Ако ја земам оваа Sapphire ATI PCX HD 5450 1GB ќе имам ли некакви некомпатибилности или картава да има некоја маана?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom