Од јуни 2013, само дигитална телевизија во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Со купен сет бокс за 1000 ден добивате само 6 телевизии МТВ 1,2,3 сител, канал 5, и мислам беше наша тв. Колку е ова исплатливо ?

Наша ТВ не е, сигурно мислиш (и си видел) Телма. Исто така Alsat-M и уште едниот национален канал (се вика дека ќе биде Алфа) се во бесплатните ТВ канали со купениот сет-топ бокс. И да, локалните (односно регионални) ТВ канали се вклучени овде.
--- надополнето: 14 мај 2013 во 20:29 ---
Со купен сет бокс за 1000 ден добивате само 6 телевизии МТВ 1,2,3 сител, канал 5, и мислам беше наша тв. Колку е ова исплатливо ?

Наша ТВ не е, сигурно мислиш (и си видел) Телма. Исто така Alsat-M и уште едниот национален канал (се вика дека ќе биде Алфа) се во бесплатните ТВ канали со купениот сет-топ бокс. И да, локалните (односно регионални) ТВ канали се вклучени овде.

А што ќе биде со старите тв. кои немаат SCART? Дали постои кабел SCART со излез како оној од антените?

исто прашање.

имам во село постар телевизор без скарт, дали сет топ боксот од Оне можам да го поврзам на него?

исто прашање.

имам во село постар телевизор без скарт, дали сет топ боксот од Оне можам да го поврзам на него?
можете, да, купете си од оние приклучоците за плејстејшн кои одат на антена, сет топ боксот во него, него во антена и терај работа.

можете, да, купете си од оние приклучоците за плејстејшн кои одат на антена, сет топ боксот во него, него во антена и терај работа.
Ako moze da mi pokazes nekoja slika od ovoj priklucok od plejstejsen bidejki imam eden star televizor bez skart.

Ako moze da mi pokazes nekoja slika od ovoj priklucok od plejstejsen bidejki imam eden star televizor bez skart.
барај РФ модулатор..
NES-tv-kabl-Nintendo-64-RF-Modulator_slika_O_4178530.jpg

Каде конкретно се продаваат вакви РФ модулатори и која им е цената?
--- надополнето: 15 мај 2013 во 12:16 ---
Каде конкретно се продаваат вакви РФ модулатори и која им е цената?

Можеш да го поврзеш со скарт во ресивер, а трите кабли во тв:
scart_rca.jpg

секако ако имаш такви џекови на телевизорот за поврзување со двдплеер и сл.

Јас мислам дека и после 1 Јуни нема да е се како што најавуваат.Невозможно е да не направат некоја глупост и да закочат нешто,што ќе биде нормално за нашава земја.

kazete osven od ONE od kade moze da se kupi set top box i kade moze da se kupat rf modulatori?

kazete osven od ONE od kade moze da se kupi set top box i kade moze da se kupat rf modulatori?
Гледав во Техномаркет имаше марка Нео и како што ми изгледаа беа подобри одколку од Оне.Имаше два модела а едниот подржуваше и ХД и имаше hdmi излез.

• Ми се допаѓа
Reactions: DTV
i NEO ne se nekoja marka, so eden zbor imame "mnogu jaka" konkurencija na izbor na DVB-T priemnici :( Jas imam NEO televizor i ic ne sum zadovolen, ako maalku e slab signalot se pojavuvaat linii na ekranot a po edna godina koristenje slikata pocna da preovladuva na crvena boja. Treto nesto NEO nemaat svoj WEB sajt! Ako pisam na Google nekoj model od NEO osven od tehnomarket i od nekojsi bugarski sajtovi, drugo nisto ne mi naogja... pa se somnevam deka NEO (kako i Quart i Ellite na vremeto) proizvodite se no name i se sklapaat vo Bugarija

Patem, im raboti opcijata za snimanje na programata na USB na resiverite od ONE, ili seuste im e onevozmozena taa funkcija ?

i NEO ne se nekoja marka, so eden zbor imame "mnogu jaka" konkurencija na izbor na DVB-T priemnici :( Jas imam NEO televizor i ic ne sum zadovolen, ako maalku e slab signalot se pojavuvaat linii na ekranot a po edna godina koristenje slikata pocna da preovladuva na crvena boja. Treto nesto NEO nemaat svoj WEB sajt! Ako pisam na Google nekoj model od NEO osven od tehnomarket i od nekojsi bugarski sajtovi, drugo nisto ne mi naogja... pa se somnevam deka NEO (kako i Quart i Ellite na vremeto) proizvodite se no name i se sklapaat vo Bugarija

Patem, im raboti opcijata za snimanje na programata na USB na resiverite od ONE, ili seuste im e onevozmozena taa funkcija ?
Глобално DVB-T ресиверите не се скапи, а NEO еден меѓу нив. Има скапи екстра DVB-T ресивери, opticum, dreambox, atemio, ostagon, најскапиот Reel ReelBox (преку 1000 евра). ONE ресиверот е Sagem, а во целата таа бркотница од произведувачи го нема никаде? Бела марка? Каде има спецификација, технички можности на белиот sagem? Тоа што се знае има скарт што би значело нема HD, да не речем смешно-дигитален приемник со аналоген приклучок, заклучок ТАПА. Јас никогаш не би купил приемник од нив, ми личат на лопови кои само во моментов ловат во матно, односно ја користат неписменоста на народот и пензионерите.
Дали некаде има информација кој квалитет (во пиксели) ќе ни биде понуден, за да знаеме ние овциве што треба да купиме? Што ми вреди скап телевизор, со резолуција 1920x1080 пиксели со многу инчи и DVB-Т тјунер, ако понудута е далеку од квалитетот кој го има телевизорот односно скапиот DVB-T ресивер. Кога малкуте пиксели ќе ги развлечеш на голема резолуција нема квалитет.
Всушност цела оваа дигитализација ми личи на отстрел на штетен дивеч, а дека ние ќе добиеме квалитетна слика малку попосле.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom