Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Прочитај го насловот пак убаво и посебно внимание посвети на зборот после Star .Не знам за книгиве како е редослед да ги исчиташ јас ги изгледав сите серии а почнав со enterprise па ја изгледав voyager и сега ја гледам next generacion ... е сеа приказнава во серијава е по тој редослед некако , се е некако поврзано и се постепено се објаснува од каде се borg, како функционира колективот па како е настаната федерацијата па алијансата со клинонците се дознава во next generacion и се е некако така испреплетено .... само не знам deep space 9 каде да ја сместам xD
Ме интересира дали некој има прочитано од Star Wars книгите? Сакав да побарам некоја ама ги има ПРЕМНОГУ!? Појма немам од каде да почнам, ни автори ни дејствија...![]()
Би ти препорачал да почнеш со Darth Bane трилогијата од Drew Karpyshyn:
Path of Destruction
Rule of Two
Dynasty of Evil
Дејството се случува околу 1000 години пред филмовите, а Darth Bane е Sith Лордот што го вовел Rule of Two.
После можеш да продолжиш со било што од Timothy Zahn, можда најдобриот писател на Star Wars книги.
Од останатите книги може да се најде некоја добра, ама ретко. Ги има толку многу книги, а толку малку добри книги меѓу нив, по што се гледа дека повеќе се одело на квантитет, отколку на квалитет, т.е. све е за пари.![]()
Фала за инфото, баш вакво нешто ми требаше, да знам барем од каде да почнам, ако веќе почнувам...има на интернет продавници, има комплети од одреден автор или област, по 3 книги за вкупно 10-11 евра идеше со се достава до мк...па ако се решам да земам, ќе земам 3 топтан.Би ти препорачал да почнеш со Darth Bane трилогијата од Drew Karpyshyn:
Path of Destruction
Rule of Two
Dynasty of Evil
Дејството се случува околу 1000 години пред филмовите, а Darth Bane е Sith Лордот што го вовел Rule of Two.
После можеш да продолжиш со било што од Timothy Zahn, можда најдобриот писател на Star Wars книги.
Од останатите книги може да се најде некоја добра, ама ретко. Ги има толку многу книги, а толку малку добри книги меѓу нив, по што се гледа дека повеќе се одело на квантитет, отколку на квалитет, т.е. све е за пари.![]()
А сите овие книги шо ги има се сметаат за дел од стар ворс универзумот или кој како му текне така си пишува? мислам дали се признати? А филмовите по кои книги се правени?