Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Da, Adri se uplasi od taa izjava i zatoa se popravi i so toa dokaza deka stvarno mnogu mu e vazen ovoj tim. Spored mene Murinjo i Ferguson se najdobri treneri. Moze Murinjo e najdobar i mnogu sum zadovolen so e vo inter, ama fakt e deka od prv pat ne mu se svigjase Adriano, no koga vide so se bi dal za inter mu stana eden od najomilenite, a moze i najomilen igrac koj ne bi go dal na nikogo
P.S pozdrav do The Great

Знаеш ли дека на времето пред Ферги да потпише за Манчестер бил многу поблиску до потпис за Интер. Меѓутоа не знам што биднало па Ферги отишол во Манчестер. Али Мачестер му бил алтернатива!!! А има уште еден тренер кој би го ставил со овие двајца Арсен Венгер, само многу ми е криво со никако не успева да освои титула во премиер лигата. А какви играчи има извадено Арсенал на негова заслуга - no comment!!!!!

FORZA INTER!!!

Знаеш ли дека на времето пред Ферги да потпише за Манчестер бил многу поблиску до потпис за Интер. Меѓутоа не знам што биднало па Ферги отишол во Манчестер. Али Мачестер му бил алтернатива!!! А има уште еден тренер кој би го ставил со овие двајца Арсен Венгер, само многу ми е криво со никако не успева да освои титула во премиер лигата. А какви играчи има извадено Арсенал на негова заслуга - no comment!!!!!

FORZA INTER!!!

Денес проблемот е што Мурињо го споредуваат ,т.е. велат , Мурињо е ништо во споредба со Ферги ,или Липи ,Капело . Треба малце да се удрат истите во глава и поубаво да размислат што зборат. Ферги е преку 30 години во менаџерските води , Липи преку 20 а Капело е скоро 20 години менаџер а Мурињо САМО 8 . Велат дека Мурињо успевал само со големи клубови а забораваат два факта . Првиот , Капело беше тренер на следниве клубови : Милан , Јуве , Рома и Реал Мадрид , аналогно на нивните мислења ,Капело треба да е лош тренер?! Зашто типот како што гледате нема водено мал и слабо финансиран клуб .
Вториот факт ,Мурињо пред да дојде во Порто беше тренер на Лерија ,погодете кој е најголемиот успех на овој мал клуб од Португалија ,5тото место во домашното првенство и за прв пат пласман во УЕФА Купот ,сосем случајно Мурињо беше тренер во тој најуспешен период за овој клуб.Тоа и беше причината зашто раководните луѓе на Порто го ставија за свој тренер .И кога дојде во Јануари за нивни тренер ,тимот веќе заостануваше многу мислам зад Бенфика ,првите зборови на Мурињо беа :'' Ке ве направам Шампиони наредната година '' .Не само што им донесе две последователни титули во Португалија ,ги направи шампиони во Купот на УЕФА и Шампиони на Европа .
Чим за 8 години стигнал до тој степен ,за да го ставаат во иста реченица со Ферги ,Липи ,Капело,многу ме интересира што ке мислат за него по 10 години. :toe:

Слободно можам да кажам дека ова е еден од најпаметните потези на Морати , од кога е претседател на Интер ,убеден сум дека со Мурињо ке се испише една убава и долга историја ,во која ке ужива секој фан на Интер. :smir:

Денес проблемот е што Мурињо го споредуваат ,т.е. велат , Мурињо е ништо во споредба со Ферги ,или Липи ,Капело . Треба малце да се удрат истите во глава и поубаво да размислат што зборат. Ферги е преку 30 години во менаџерските води , Липи преку 20 а Капело е скоро 20 години менаџер а Мурињо САМО 8 . Велат дека Мурињо успевал само со големи клубови а забораваат два факта . Првиот , Капело беше тренер на следниве клубови : Милан , Јуве , Рома и Реал Мадрид , аналогно на нивните мислења ,Капело треба да е лош тренер?! Зашто типот како што гледате нема водено мал и слабо финансиран клуб .
Вториот факт ,Мурињо пред да дојде во Порто беше тренер на Лерија ,погодете кој е најголемиот успех на овој мал клуб од Португалија ,5тото место во домашното првенство и за прв пат пласман во УЕФА Купот ,сосем случајно Мурињо беше тренер во тој најуспешен период за овој клуб.Тоа и беше причината зашто раководните луѓе на Порто го ставија за свој тренер .И кога дојде во Јануари за нивни тренер ,тимот веќе заостануваше многу мислам зад Бенфика ,првите зборови на Мурињо беа :'' Ке ве направам Шампиони наредната година '' .Не само што им донесе две последователни титули во Португалија ,ги направи шампиони во Купот на УЕФА и Шампиони на Европа .
Чим за 8 години стигнал до тој степен ,за да го ставаат во иста реченица со Ферги ,Липи ,Капело,многу ме интересира што ке мислат за него по 10 години. :toe:

Слободно можам да кажам дека ова е еден од најпаметните потези на Морати , од кога е претседател на Интер ,убеден сум дека со Мурињо ке се испише една убава и долга историја ,во која ке ужива секој фан на Интер. :smir:

така е друже ..... а највеќе ме нервира кога ќе кажат дека е добар благодарение на судиската грешка со манчестер , липи и капело беа тренери во корумпиран клуб , ливерпул го елиминира арсена благодарение на судиски грешки лани во лига на шампиони , барса исто така освои лига на шампиони со гол од офсајд .....

Syn мала корекција!
најдоброто на Морати се вика Хавиер Занети уф народот познат како ил гранде капитано!:smir:

Дефинитивно е еден од најпаметните потези!!!

Syn мала корекција!
најдоброто на Морати се вика Хавиер Занети уф народот познат како ил гранде капитано!:smir:

Јас реков еден од најпаметните потези , Занети и Роналдо никогаш нема да ги заборавам .

Курва ,факт ,али what goes around it comes around ,на Сан Сиро стави крај на својата кариера :D .Имав еден постер од него во соба огромен , сликата беше пречекот на Џузепе Меаца на неговото деби . Кога замина со црн маркер со стрелка на неговото колено напишав ,да ти се искрши пак . . . Така да не верувам дека имаше '' случајност '' со неговата повреда за Милан на Сан Сиро . Убеден сум дека моите зборови биле изговорени од 90 % Интераши низ светов .

Курва ,факт ,али what goes around it comes around ,на Сан Сиро стави крај на својата кариера :D .Имав еден постер од него во соба огромен , сликата беше пречекот на Џузепе Меаца на неговото деби . Кога замина со црн маркер со стрелка на неговото колено напишав ,да ти се искрши пак . . . Така да не верувам дека имаше '' случајност '' со неговата повреда за Милан на Сан Сиро . Убеден сум дека моите зборови биле изговорени од 90 % Интераши низ светов .

еве еден од нив. крајно се разочарав од него , реал мадрид ми станаа еден од понеомилените клубов, замисли какво беше разочарувањето кога дојде во милан и даваше бедни дудлачки изјави ....... али јеби га казната беше праведна

Не се нервирај. Што се нервираш? Имаме нова надеж, во Интер се раѓа една ѕвезда што ќе блеска повеќе од Роналдо. Марио Балотељи!!! Со неполни 18 год. уште лани дебитираше а сега се наоѓа за него место и во овој сегашен тим на Интер. Малиот ќе биде звер!!!

FORZA INTER!!!

Не се нервирај. Што се нервираш? Имаме нова надеж, во Интер се раѓа една ѕвезда што ќе блеска повеќе од Роналдо. Марио Балотељи!!! Со неполни 18 год. уште лани дебитираше а сега се наоѓа за него место и во овој сегашен тим на Интер. Малиот ќе биде звер!!!

Тешко дека Марио во поскора иднина ке има можност да блесне во Интер , покрај Ибра ,Адри , и двајцата способни да играат за Интер во наредни 5-6 години , Кварезма ,Манисни ( кој игра во феноменална форма ) , тешко дека Супер Марио ке има можности за константност во првиот тим . Дечкото кога тогаш ке побара трансфер во друга екипа .

п.с. Далеку од тоа дека се нервирам , повеќе бев разочаран што еден од моите најомилени играчи ( а верувам дека истото за сите Интеристи важеше ) , еден од најомилените играчи и на Џусепе Приско ( R.I.P.) на таков начин го сврте грбот на Интер .

Тешко дека Марио во поскора иднина ке има можност да блесне во Интер , покрај Ибра ,Адри , и двајцата способни да играат за Интер во наредни 5-6 години , Кварезма ,Манисни ( кој игра во феноменална форма ) , тешко дека Супер Марио ке има можности за константност во првиот тим . Дечкото кога тогаш ке побара трансфер во друга екипа .

п.с. Далеку од тоа дека се нервирам , повеќе бев разочаран што еден од моите најомилени играчи ( а верувам дека истото за сите Интеристи важеше ) , еден од најомилените играчи и на Џусепе Приско ( R.I.P.) на таков начин го сврте грбот на Интер .

пепино дури еднаш изјави меѓу сите слики од моите родители секогаш стои една од роналдо
во право си за марио уште ако планираат агуеро да го донесат :toe:

Во Италија познат како The Tractor!!!

"IL TRATORE" леле леле леле мислам дека тој човек нема никогаш да го заборавам...такви живи легенди нема...не знам дали дека навивам за Интер па го сакам од се срце...не знам...се што може да се каже за овој човек мора да биде изразено во суперлативи инаку се друго е премалку за овој човек...вистински лидер на екипата...прав капитен...смирен секогаш...100% спремен секоја утакмица, а дава 10000% на терен...човек за кого нема загубена топка (не се ни сеќавам кога Занети загубил топка последен пат...или воопшто...не сум видел ниту еден погрешен пас од негова страна) човекот буквално ора по теренот...затоа и е наречен "Тракторот"!! Ми се чини дека во неговото 13 годишно ВЛАДЕЕЊЕ во Интер има само 1 црвен картон...да ја споредиме дисциплината на овој играч со било кој капитен на било која друга екипа...не може...едноставно никој не е дораснат...никој не реагира така зрело како него во ниедна ситуација...секогаш смирен, сконцентриран, а секогаш борбен, агресивен со просек од 3-4 жолти картони во сезона...1-2 фаула на утакмица...се сменија толку тренери а тој секогаш остана стартер...и сега на 35 години...е во таква врвна кондиција секогаш за стартер...секогаш забележлив на теренот...тој е човекот кој знае да повлече...не знам...и ова што го напишав за него е премалку...не знам...како нема само пак 25 години...јас сум свесен дека на неговото откажување негде 2010 нема срцето да ми даде да не пуштам солза...по овој играч мора да се крсти нешто...во најмала рака СТАДИОН...не знам рано е сеа за тоа да збориме за неговото повлекување и сл...не сакам да го урочам...нека тера 100 години...

!!! FORZA INTER!!! NON MOLLARE MAI !!!
!!! NUNQUAM REDONO !!!

До некаде имаш право конкуренцијата е голема, ама ако сака Мурињо да го игра ќе го игра па што сака нека биде. На крај па може да помине некоја сезона на заем некаде а тактички изводливо е да игра како замена за Адриано, Ибра, Мансини или па за за Кварезма. Кога се сака се е можно. Само да не се кара со Мурињо зашто тогаш тешка ќе биде работата.

FORZA INTER!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom