Sony Xperia Tipo

Зошто кога на Sony Xperia Tipo си ставив картичка не можам апликациите или игрите да ги префрлам од меморијата на телефонот во картичката?

Зошто кога на Sony Xperia Tipo си ставив картичка не можам апликациите или игрите да ги префрлам од меморијата на телефонот во картичката?
Не сите апликации можат да се префрлат на картичка.

Ако побараш 2-3 страни поназад во темава, ќе најдеш одговор !

Не сите апликации можат да се префрлат на картичка.

Тоа го знам, но ништо не можам да префрлам на картичката освен слики и музика ама преку компјутерот, кога телефонот ми е поврзан со компјутерот.
--- надополнето: 6 мај 2013 во 17:19 ---
Ако побараш 2-3 страни поназад во темава, ќе најдеш одговор !

Ја слимнав и таа апликација ама и таму SD картичката ми ја покажуа како внатрешната меморија од телефонот (со капацитет од 2.15 GB) а мојата картичка има капацитет од 8 GB.

Типово го имам едно 6-7 месеци и се си беше во ред до пред една недела отприлика...Што се случува - легнувам да спијам, местам аларм, се будам сабајлето телефонот има црн екран, саатот е застанат на некој дел од ноќта 1:30, 2, и не може ништо да се направи. Ниту се исклучува, ниту се пушта нешто да работи. Сабајлево ме заеба, па каснев 2 саати на работа :))

После му вадам батерија, му ја ставам пак, се вклучува и се му е нормално...Некој да има решение или дијагноза барем? :)
Избриши ги тие непотребни апликации дури и игрици што не ги користиш често зашто тие некогаш работат во позадина и ти кочат и потоа рестартирај па види како оди ,а ако повторно се случи тогаш мавни фактори ресет.

Здраво,
Имам едно прашање во врска со опцијата „Call Waiting“ за 2-ра линија на VIP. Ја имам активирано оваа опција и се прикажува додека зборувам дека некој ми звони мене, но кога звонам јас на некој друг број кој во моментот зборува на телефон кај мене не дава никаква нотификација дека јас сум на 2-ра линија кај него. Како може тоа да се направи да знам дали сум на 2-ра линија?
Поздрав
--- надополнето: 7 мај 2013 во 15:06 ---
Здраво,
Имам едно прашање во врска со опцијата „Call Waiting“ за 2-ра линија на VIP. Ја имам активирано оваа опција и се прикажува додека зборувам дека некој ми звони мене, но кога звонам јас на некој друг број кој во моментот зборува на телефон кај мене не дава никаква нотификација дека јас сум на 2-ра линија кај него. Како може тоа да се направи да знам дали сум на 2-ра линија?
Поздрав

bh8GQVf.png

Колку што знам апликациите можат да се преместат во sdcard папката. Во ext_card (мемориска картичка) може само да се става преку компјутер или преку телефон, но не и инсталација на апликација. Поправете ме ако грешам :)

bh8GQVf.png

Колку што знам апликациите можат да се преместат во sdcard папката. Во ext_card (мемориска картичка) може само да се става преку компјутер или преку телефон, но не и инсталација на апликација. Поправете ме ако грешам :)

Значи ново инсталирани апликации не можат да се преместат во мемориската картичка

Kade mozam da najdam silikonska maska za Sony Xperia Tipo? Dali e tocno oti slusnav deka se pravele po naracka.

Имам проблем со телефонот.Не ми ги отвара фајловите кои се наоѓаат на него (фотографии,музика... апликациите работат).Тие постојат во внатрешната меморија но нити имам пристап преку телефонот нити имам пристап кога го приклучувам на компјутерот.Единствено можам да ги отворам преку ES File explorer, ама на пример кога пуштам музика преку music ми пишува music has unfortunately stopped, а xperia movies и xperia gallery не работат кога пробувам да отворам слики преку нив.Master reset не доаѓа во предвид бидејќи имам неколку важни работи кои прво треба да ги префрлам.

Има некој проблем со Timescape-то на типото?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom