“Мекдоналдс“ ги затвори рестораните во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата DadoTom
  • Време на започнување Време на започнување
два заклучока од темата - летмиси и анфем не им е арно, ај луѓето од мек ќе најдат работа, ама овие нема да најдат лек

него, како сеа тоа јас да го преболам биг eн тејсти сосот? аххх бе последниот пат наместо чизбургер, пита и милкшејк да си земев биг ен тејсти..
не помагаат ни жужу ни седмици ни пици ни енрико ни кафани...
некој да не знае да го спрема? :icon_lol:

него, како сеа тоа јас да го преболам биг eн тејсти сосот? аххх бе последниот пат наместо чизбургер, пита и милкшејк да си земев биг ен тејсти..
не помагаат ни жужу ни седмици ни пици ни енрико ни кафани...
некој да не знае да го спрема? :icon_lol:
не,ама можеш да си јадеш мекица и сирење што ќе ни се мц у македонија..Плус вработените гаран зимаат поише од 300 евра таму,не се робови на капиталистите:icon_lol:

Гледам имате желба не знам што чекате,излезете на протести.Едните нека идат на протести за враќање на Мекдоналдс а другите на контра протест да не се отвори пак Мекдоналдс.И така поминаа избори и ништо веќе не се случува низ град.

Сепак најсмешно ми беше кога еден имаше напишано како сите што плукале против Мекдоналдс биле сељaци кои се радувале на ѓевреци и локални бурекџилници и скараџии.Би сакал да се извинам на "светскиот човек" за мојата неукост,и дека чим се отвори Мекдоналдс само таму ќе јадам дека тоа била "франчиза " и глобален бренд,а уште од одма ќе почнам да плачам и за Старбакс.Абе иди шетај или уште подобро најди некое темно ќоше и скриј се.До кое дереџе сме стигнати е неверојатно,хипстериве и "светскиве луѓе " се радуваат на Мекдоналдс и Бургер Кинг како на брендови.Да брендови се за најдолните слоеви на општеството.

А и за сите загрижени за вработените во Мекдоналдс,не се грижете нивните муштерии ќе бидат преземени од останатите локали за брза храна и они ќе вработат нови луѓе за да се изборат за новата клиентела.

Најубавиот сендвич што сум го пробал во животот беше во Мекдоналдс во Аљаска и Кина и баш сакав да споредам вкус со овдешниот ама не добив можност од немукает ете :( Глупо е да нема Мекдоналдс, глупо - глупо пошто е најдобриот ебен сендвич евр!
Ова треба да биде задолжително исто како и Мекдоналдс - KFC (Kentucky Fried Chicken)
KFC.jpg

Ја се прашувам пак во што е подобар на пример брендот Вили каде се работи во нехигиенски услови фискални не се издаваат, имаше неколку случаи на затруени тоа и на луѓе што лично ги познавам, не стандардизирана храна и месо некогаш месото е само за после пијанка да го јадеш. А вработените не се ни пријавени а колку земаат тоа не знам ама сигурно не е повеќе од Мц. И ова важи за многу кафани низ цела Македонија.

Да чујам зошто не би била?

Oд причина што пола час неможам да ти реплицирам, што значи една веб страна не е стабилна во земјава, што останало за работа. Гарфилд вака едно време не го сфаќаа сериозно кога збореше за земјава од друга земја, така моментално си и ти. Тоа е една причина.

Втората причина е што 300 евра, плата скоро недостижна за голем процент, за студент, била мала.

Трета причина квази философиите за модерно робство и кур се тресе у ладна вода. Јас вакви муабети ни во сарказам не би ги вметнал.

Симни се прво од високиот коњ па ќе дискутираме, може ќе има повеќе смисла тоа што ќе го пишеш тогаш, па којзнае, дал горнио, заедно ќе вршиме ослободување и еманципации и ќе го офарбаме светот со боите на слободата и недоносените идеологии и розев, јебешлига!

Ја се прашувам пак во што е подобар на пример брендот Вили каде се работи во нехигиенски услови фискални не се издаваат, имаше неколку случаи на затруени тоа и на луѓе што лично ги познавам, не стандардизирана храна и месо некогаш месото е само за после пијанка да го јадеш. А вработените не се ни пријавени а колку земаат тоа не знам ама сигурно не е повеќе од Мц. И ова важи за многу кафани низ цела Македонија.
за воља на вистината фискални даваат и секогаш кога сум купувал таму имало фискална во мојата кеса. Тоа што увек после пијанка сум јадел таму, и за тоа се сложувам :)

Месото на „Вили“ врска си нема никаква со поимот „Лесковачка скара“.Месото тука се подготвува, во една фабрика на една многу позната месарница низ државава и кашкавалот што го ставаат е оној „Јого-тост“ кашкавалот, растителен и никаков, полн со иверици.Да не говориме тоа што пилешкото им е од Бразил, а знаат некогаш (ве лажам, секогаш :icon_mrgr: ) да шибнат и смрдено месо кое стоело по дуќаните на истава оваа месарница по неколку месеци и со неговиот мирис може да се убиваат и вампири во движење.Али важно народ фрла пари за во „Вили“, за „лесковачки“ и разни други плескавици и по сто денари, спремени со „убиј боже“ месо.Не е важно од каде го знам ова, не сум достапен за автограми, и не прашувајте од каде знам, важно знам ;-).
Така да, не се лажете за квалитет на ова место, а тие што се лажат и си велат дека имаат најубаво месо, тогаш изгледа дека тие не се од друга планета, има вонземјани на Кајгана. :icon_lol:

Oд причина што пола час неможам да ти реплицирам, што значи една веб страна не е стабилна во земјава, што останало за работа. Гарфилд вака едно време не го сфаќаа сериозно кога збореше за земјава од друга земја, така моментално си и ти. Тоа е една причина.

Втората причина е што 300 евра, плата скоро недостижна за голем процент, за студент, била мала.

Трета причина квази философиите за модерно робство и кур се тресе у ладна вода. Јас вакви муабети ни во сарказам не би ги вметнал.

Симни се прво од високиот коњ па ќе дискутираме, може ќе има повеќе смисла тоа што ќе го пишеш тогаш, па којзнае, дал горнио, заедно ќе вршиме ослободување и еманципации и ќе го офарбаме светот со боите на слободата и недоносените идеологии и розев, јебешлига!

Сега јас ќе те прашам, сериозен си? Каков висок коњ?
Знаеш дека имам седум години работно искуство во Македонија?
Кои црни триста евра? Нели гледаш дека луѓево спомнуваат плати од 8000 денари?

И престани да ми љубомориш затоа што го гледав Хобитот пред ти да го гледаш, аман! :icon_lol:

Месото на „Вили“ врска си нема никаква со поимот „Лесковачка скара“.Месото тука се подготвува, во една фабрика на една многу позната месарница низ државава и кашкавалот што го ставаат е оној „Јого-тост“ кашкавалот, растителен и никаков, полн со иверици.Да не говориме тоа што пилешкото им е од Бразил, а знаат некогаш (ве лажам, секогаш :icon_mrgr: ) да шибнат и смрдено месо кое стоело по дуќаните на истава оваа месарница по неколку месеци и со неговиот мирис може да се убиваат и вампири во движење.Али важно народ фрла пари за во „Вили“, за „лесковачки“ и разни други плескавици и по сто денари, спремени со „убиј боже“ месо.Не е важно од каде го знам ова, не сум достапен за автограми, и не прашувајте од каде знам, важно знам ;-).
Така да, не се лажете за квалитет на ова место, а тие што се лажат и си велат дека имаат најубаво месо, тогаш изгледа дека тие не се од друга планета, има вонземјани на Кајгана. :icon_lol:

Во принцип истото го кажав, е сеа додатно што збориш за месото го имам слушано од муабети, ќе рече некој ај муабети се ама знам дека луѓе се имале јавувано на клиника после јадење во Вили и тоа претежно кога е потопло во летниве месеци кога се јавуваат труења дал од сосови од месо од се.
Значи јас се слагам дека во Мекдоналдс е крш храната и тоа е факт али се работи за стандардизирана храна а случај на труење немало скоро никаде во светов. За услуга и хигиена да не збориме. Е сега сублимативно е дали на некој му прави ќеф хранава и дали го најадува за парте а за разлика од порано многу паднаа цените во Мцд. Глупи се муабетите дека Мекдоналдс бил крш за јадње и било добро што се затворил а низ цела држава опстојуваат дувла кафани и сендвичари. Па вили е бренд во Скопје има 7-8 сендвичари :D

Друже, гледам тебе те чека плата од 2.920 евра. Во кој свет живеете бе, ццц... т.е. во која земја?!
Сум живеел и работел во странство можеби затоа ми е чудно и несфатливо да работам за 250 долари или евра :confused:
кога таму ги зимаш за 3 дена а овде треба да рмбаш цели 30 дена...тешко човек да го прифати тоа o_O
Експлоатација има сегде али ова во македонија е на трета! Што е најзабавно ја прифаќате и ја сакате, со сите сили се борите да опстои, никој не се буни за ништо, во ред е да се работи за минималец од 170$(8000 ден.), се е супер ни тече мед и млеко :facepalm:

Сум живеел и работел во странство можеби затоа ми е чудно и несфатливо да работам за 250 долари или евра :confused:
кога таму ги зимаш за 3 дена а овде треба да рмбаш цели 30 дена...тешко човек да го прифати тоа o_O
Експлоатација има сегде али ова во македонија е на трета! Што е најзабавно ја прифаќате и ја сакате, со сите сили се борите да опстои, никој не се буни за ништо, во ред е да се работи за минималец од 170$(8000 ден.), се е супер ни тече мед и млеко :facepalm:

Да си сакал да направиш нешто ќе си се борел уште од самиот старт да се промени нешто, а не ти вака си избегал од државава и дури и ти е несфатливо како луѓето можат да работат тука за девет илјади (кои триста евра бе, имате ли вие грам мозок (ова пишувам општо, не е до тебе лично), илјада души во државава што земаат триста евра, мнозинството зема петстотини така?)
Што и не те обвинувам од една страна поради тоа што си избегал, али те обвинувам за „солењето“ памет тука како тоа ние сме можеле да го трпиме, а ти, поборникот за човекови права си избегал прв од државава.......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom