Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.737
Поени од реакции
9.482
Друга е ситуацијата во Баерн. Вториот тим на Баерн се натпреварува во пониска лига каде играат први тимови на понисколигаши. Играчите се стекнуваат со подобро натпреварувачко искуство. Во Шпанија е исто. Додека во Англија резервниот тим и академијата играат против соодветните од другите тимови каде што не се остварува просторот за поголем напредок. Затоа е и Англија далеку поназад во однос на Германија и Шпанија во развој на таленти. Подобро би било да се пуштат играчите на позајмица и во Чемпионшип и еве ако од догодина се оствари договорот со Ајакс ќе бидеме на коњ.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.754
Поени од реакции
21.437
Друга е ситуацијата во Баерн. Вториот тим на Баерн се натпреварува во пониска лига каде играат први тимови на понисколигаши. Играчите се стекнуваат со подобро натпреварувачко искуство. Во Шпанија е исто. Додека во Англија резервниот тим и академијата играат против соодветните од другите тимови каде што не се остварува просторот за поголем напредок. Затоа е и Англија далеку поназад во однос на Германија и Шпанија во развој на таленти. Подобро би било да се пуштат играчите на позајмица и во Чемпионшип и еве ако од догодина се оствари договорот со Ајакс ќе бидеме на коњ.
позајмица и играње во друг тим па дури и чемпионшип не значи дека ќе игра цело време прва постава ... вчера паралелно пратев и виган , пациентите губат 4-1 го става енрикез 89 минута во игра.

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.568
Поени од реакции
4.231
На Мојс најдобра каракетристика му е тоа што им дава шанса на младите играчи, а и вчера читав една негова изјава на официјалната страна каде вели дека ќе им дава шанса на играчите од нашата школа, a околу шпекулациите околу доведувањето на Фелаини и Бејнс јас мислам дека ни еден од нив нема да дојде, се пишува така во медиумите зошто минатото лето бевме заинтересирани за Бејнс минатото лето, а тој реши да остане во клубот. Иначе читам на Mundo Deportivo дека наводно Бара ќе го продавале Тиаго и ние ќе сме понудиле 25 милиони искрено јас не би сакал да дојде иако е еден од најталентираните играчи на неговата позиција зошто тој е каталонец и можно откако ќе стане играчиште да посака да се вртаи во Барса како што направи Фабрегас.

Член од
13 февруари 2013
Мислења
264
Поени од реакции
248
Ilumious Анџело се враќа кај нас летово ,така?
Според мене неуспешен беше заемов во виган ,јас се што гледав од нив беше ставан или во 79 или во 85мин. ,единствена придобивка можеби е ако научил англиски друго ништо.А од тоа што го видов од него треба да се заплашат некој наши пврвотимци:),и да многу ме потсеќа на меси ,незнам зашо
----------------
Летово Мојс ги добива Анџело,Фабио и Заха + што ќе купат леле леле кој слатки маки ке има :pipi::pipi::pipi:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
да ги погодам вечер победниците:

Најдобар играч од фановите - РвП
Најдобар играч од фудбалерите - Керик
Најдобар млад играч - Јанужај
Гол на годината - РвП против Вила

Член од
13 февруари 2013
Мислења
264
Поени од реакции
248
Абе нели ке стававме анкета и ние тука да си гласаме?
--- надополнето: 15 мај 2013 во 12:43 ---
Абе нели ке стававме анкета и ние тука да си гласаме?

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.737
Поени од реакции
9.482
позајмица и играње во друг тим па дури и чемпионшип не значи дека ќе игра цело време прва постава ... вчера паралелно пратев и виган , пациентите губат 4-1 го става енрикез 89 минута во игра.
Друга е ситуацијата со Енрикез. Дечкото на 17 години доаѓа од Чиле во Англија. Адаптацијата во ПЛ не е толку едноставна, посебно за јужноамерканциве. Единствено што има настапувано 1 сезона во Чиле не може да помогне во адаптација во една од најсилните лиги. Млад е уште. Треба уште една позајмица следна сезона, по можност во Чемпионшип да се изнаигра. Очекував и јас поголема минутажа, но борбата за опстанок го натера Мартинез секој меч да го игра со проверени играчи а не да ризикува со Енрикез. Инаку низ минатото сме имале добри искуства со позајмициве. Велбек одигра цела сезона во Сандерленд, Клеверли исто во Виган се изнаигра. Еве следна сезона очекувај Вил Кин да оди на позајмица или во ПЛ или во Чемпионшип. Види Мајкл Кин, Петручи и Вутон се изнаиграа во Чемпионшип. И Македа да има малку памет да прифатеше позајмица во Чемпионшип ќе имаше голем напредок во него. Ја избра Сампдорија пред 2 години, па КПР и сега Штутгарт. Тимови каде што не му се гарантираше првотимски статус. Влегува во Штутгарт по малку, се гледа дека има желба и потенцијал, но не работи доволно за сопствен развој.

Во секој случај според мене е подобро играчите да се пуштаат на позајмици во Чемпионшип тимовите каде ќе играат почесто, отколку да играат против аматериве од другиве клубови.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.817
Поени од реакции
11.441
И до кога вака топло/ладно?
Не за друго, клубот ќе почне да губи дигнитет.

Член од
13 февруари 2013
Мислења
264
Поени од реакции
248
Идната е наша година, нек си ибе векот! :D

Newcastle United in talks for Wayne Rooney - according to Sports Direct official website

http://www.chroniclelive.co.uk/sport/football/football-news/newcastle-united-talks-wayne-rooney-3818236
:icon_lol::icon_lol: Шо убаво сум се насмеал на постов:pos::pos:
Иднината ќе ви биде побистра ако го отпуштите падавичарот ,или пак нешо вакво

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.766
Поени од реакции
20.487
Ќе имаше анкета да гласаме тука, или тоа е едно од предизборните ветувања? Уа, уа:D

Kajgana Shop

На врв Bottom