Од клубов секогаш им давале шанса на малдите играчи но не по секоја цена како тоа што го прават останатите и затоа се толку поназад од нас. Праќањето на млади играчи во друг клуб на позајмица е одличен потег за да се види колку играчот има созреано и дали има иднина во клубот. Е тоа некои не го прават туку нивните малдинци одма ги ставаа во прв состав, немаат успех настанува фрустрација меѓу нив и затоа бараат нов клуб каде би имале успех.
Праќање како позајмица кај некој друг клуб е и малку тешка работа.За позајмување радо би земал тој клуб кој позајмува играч некој кој има доволно искуство и ќе донесе некакви резултати за дадениот рок.Дека ќе чини помалку пари овој тип на играч (новопечениов) тоа се согласувам, ама исто така тоа претставува и ризик за него, што ќе му прави на тој играч ако не може да го пушти на големи натпреварувања поради искуството?Ќе го земе како позајмен играч за да го седне за на клупа?
Што значи најдобра варијанта е следнава, барем според мене: пуштање да игра на некои не толку значајни натпреварувања и против не толку силни состави, да се види како ќе игра и што ќе покаже и да почне да собира малку искуство.
Во Баерн на пример има играчи кои се купени, но има и доста кои потекнуваат од младинските школи, и пред сè тоа се млади играчи (и кога станува збор за купените и за тие кои потекнуваат од младинските школи).Составот на Англија на пример за Европсково беше ист како оној што беше на Италија, доминатен од играчи кои потекнуваат од минатиот век, треба да се превземат некои промени и таму.Затоа треба да им се отстапуваат шанса на младите, а не им се отстапуваат само поради профитот и парите и затоа и репрезентацијата на Англија е со застарен кадар зошто немаат искуство помладиве за во репрезентација.
не ги носи, глупости од весниците се тоа, а ако носи некого тоа ќе биде или Фелаини или Бејнс. Но нема потреба зошто тука има финансии да потпише со кој сака.
Јас го пишав тоа само што го прочитав, дали се глупости или не допрва ќе покаже времето.Исто е и кај нас, во Баерн, ние велиме дека Гвардиола нема да се стреми кон тоа клубот да го направи копија на Барселона, но времето ќе покаже (ма да сум малку скептик околу Гвардиола, имал успеси да, ама мислам дека ќе почне од Баерн да прави клуб ист на Барселона кога станува збор за ова).Но, ако го направи тоа (да носи играчи од странство и исклучиво од странство) за да го направи клубот успешен, без притоа да им дава некаква шанса на помладите тогаш нека оди по ѓаволите.Затоа и јас лично сум против трансфер на Руни кај нас, зошто читав шпекулации дека сакал да доаѓа кај нас...