Serie A 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2012/2013?

• Вкупно гласачи
    432
Статус
Затворена за нови мислења.
215343_10200586875428828_2025331417_n.jpg

Македонски фанови на Јуве Арена го прославуваат скудетото.

Gennaro Gattuso esonerato dal Sion

Гатузо отпуштен од Сион :pos:

215343_10200586875428828_2025331417_n.jpg

Македонски фанови на Јуве Арена го прославуваат скудетото.

На тој од лево повеќето од маалото кај живее се хардкор јувенташи, другите исто така навиваат за италијански екипи. За Лацио дури има повеќе навивачи во неговото маало отколку што не има во цел град за Баерн :pos:

Boom Shaka Lakka

Еве го моментот кога фановите на Рома испаѓаат големи малоумни педерчиња

Roma have been fined €50.000 because their fans shouted racial slurs against 3 of the Milan players in yesterday's match.

Незнам зошто се фаќате за фановите на Рома сега, сите ултраси во Италија имаат испади, другиве поарни да не се. Погледнете само ултрасите на интер и на Јуве со какви работи се служат и се ќе ви стане јасно.

Незнам зошто се фаќате за фановите на Рома сега, сите ултраси во Италија имаат испади, другиве поарни да не се. Погледнете само ултрасите на интер и на Јуве со какви работи се служат и се ќе ви стане јасно.

Јасно е дека сите имаат испади и имаат вадено ептен бизарни транспаренти ама тука муабетот е друг па ај ќе ти појаснам

Навивачите на Рома вадат транспарент и велат :
Балотели ние не те вреѓаме пошто си црнец туку пошо си кретен !

А на истиот меч истите тие добиваат казна поради расизам. Глупо нели?

Јасно е дека сите имаат испади и имаат вадено ептен бизарни транспаренти ама тука муабетот е друг па ај ќе ти појаснам

Па федерацијата секоја навреда врз Балотели ја смета за расистичка без оглед дали нависта е или не е. Незнам дали има група во Италија која немала испад на сметка на Бало, зошто никој од фановите на Рома не го вреѓал расистички Суљо например?

Па федерацијата секоја навреда врз Балотели ја смета за расистичка без оглед дали нависта е или не е. Незнам дали има група во Италија која немала испад на сметка на Бало, зошто никој од фановите на Рома не го вреѓал расистички Суљо например?
Не знам дали не запрочита убаво ама ќе ти копирам и ќе ти болдирам а и зумирам

Roma have been fined €50.000 because their fans shouted racial slurs against 3 of the Milan players in yesterday's match.

Не знам дали не запрочита убаво ама ќе ти копирам и ќе ти болдирам а и зумирам

Не верувам дека имаат вреѓано некој друг освен Бало али nvm, што да правам не можам да верувам на федерација во која половина од членството се миланези, јбг :D

јас ти кажав, транспарентот кога е изваден, а потоа слудуваше провокација на Балотели на која можеби потоа фановите на Рома не издрзале и почнале да го навредуваат на расна основа .. а за тоа дека вреѓале 3-ца играчи на Милан незнам од каде ти тоа .. ти прашав, зошто не вреѓале никој фудбалер на Милан пред оваа утакмица, Мунтари игра веќе втора година за Милан и други црни фудбалери кои се во Милан, зошто тоа сега се случи и дали тоа се случи ради други црни фудбалери или само за Балотели ?? .. очигледно е дека само Балотели е во прашање ;)

И само едно нешто ќе ти кажам, факт е дека Балотели го браниш ради тоа што игра за Милан и затоа толку се фати за мојата слика што ја постирав, мојата цел од сликата беше јасна, многумина ја сватија, а ти ми кажуваш за иронијата која постои во сликата, јас ти кажав друга иронија, на која ти ми кажа дека ја испревртувам дискусијата ;)
--- надополнето: 14 мај 2013 во 01:40 ---
Не верувам дека имаат вреѓано некој друг освен Бало али nvm, што да правам не можам да верувам на федерација во која половина од членството се миланези, јбг :D

не бе им текнало сега да вреѓаат уште 2-3-ца покрај Балотели, а истите неколку години во Милан и никогаш не ги вреѓале(никогаш немало казни и прекин) туку сега има текнало .. на пример кога Сидорф бил вреѓан од фановите на Рома ?

Овие се многу безвезални и хипотетички работи. Едноставен пример. Кандрева го исклучија неоправдано против Милан во 15та мин. на 0-0 и Милан победи 3-0. Е сега како ќе пресметаш дали Милан добил овде? Па можеби ќе победиле и без тоа. Ова е во најголем дел од случаевите за црвените картони, бидејќи никој нема појма како би завршиле тие натпревари и не може да се претвори тоа во бодови. Не е тајна дека така би се изразил, Милан најмногу имаше корист од судиските грешки оваа сезона, ама пак и Наполи имаше и Јуве имаше во одредени моменти, посебно во првиот дел. Од помалите екипи, јас како што приметив на пример Киево имаше во повеќе наврати среќа, судиските грешки да бидат повеќе во нивна корист.
Но, единствената реална табела е онаа која што е, другото се е глупост...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom