Делови од крстот на кој е распнат Исус Христос има во Македонија?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Абе се гледа од авион дека си разбрал...
Исус бил член на француската револуција и им дал првите идеи на маркс и енгелс.
Тоа во предходните векови....сега чекаме на тебе да ја почнеш револуцијата.
Те разбирам јас тебе...ти самиот не се разбираш.
многу те вознемирува моето мислење за Исус?
стварно гледам дека си доста растревожен, можи е најдобро да не ги читаш моите постови има и таква опција.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
стварно гледам дека си доста растревожен, можи е најдобро да не ги читаш моите постови има и таква опција.
Во демократијата има опција и да не се трескат секакви глупости и да се одговара на истите.За да не биде анархија.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Сус таму, сеа ќе ти донесат „честичка“ од крстот на кој бил распнат Исус и има да се крстиш и да ја кажуваш оче наш триесет и два кома пет ипол пати дневно. Ама пази, честичка.

Римјаните да знаеле дека толку популарно ќе стане ова ја мислам дека после распнувањето крстот ќе го направеле прав и ќе продавале по една „честичка“ од крстот. Или ќе направеле уште поголем крст за да може да продаваат повеќе.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
12.004
Поени од реакции
7.161
Мижи Асан да ти баам :tapp:

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Исус е распнат на крстот на Водно, a 50 метри подоле е закопан Александар Македонски.
Иначе истиот ден кога Исус воскреснал, Иван исцелителот бил на училишна екскурзија на Водно. Coincidence? I don`t think so.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Во демократијата има опција и да не се трескат секакви глупости и да се одговара на истите.За да не биде анархија.
Во демократија (тоа што се предаваше кога беше болен) нема опција да не се трескаат секакви глупости. Демократијата изрично дозволува да трескаш какви и да се глупости кои ќе ти паднат на памет. Тоа се вика слобода на изразување на свое мислење. Пошто беше болен тој ден, еве ти една двојка (2) од мене, колку да можеш да се глупираш на форумов и понатаму.

Лет сака да ти каже дека еден крст и едно платно не може да се поделат на толкав број вистински артефакти колку што постојат во поли-христијанскиот свет. Нема резон.

Ама ти не си по резони, нели.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Во демократија (тоа што се предаваше кога беше болен) нема опција да не се трескаат секакви глупости. Демократијата изрично дозволува да трескаш какви и да се глупости кои ќе ти паднат на памет. Тоа се вика слобода на изразување на свое мислење. Пошто беше болен тој ден, еве ти една двојка (2) од мене, колку да можеш да се глупираш на форумов и понатаму.

Лет сака да ти каже дека еден крст и едно платно не може да се поделат на толкав број вистински артефакти колку што постојат во поли-христијанскиот свет. Нема резон.

Ама ти не си по резони, нели.
Ти по мене си оставал во 3то одделение по мајчин јазик.
Прочитај подобро што имам напишано...еве ќе ти повторам, бидејки на оставачи требе да им се повторува најмалку 3пати...„во демократијата има опција и да не се трескат глупости“...а за тебе,нема проблем, ќе направиме исклучок, ...можеш да трескаш колку сакаш.

Лед сака да каже ама не може да рече, а ти уште помалку.
А пошто си по резоните еве ти една проста математика:
1+1+1= 1
Ај сега резонирај и кажи ми ја вистината за Исус...

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Ти по мене си оставал во 3то одделение по мајчин јазик.
Прочитај подобро што имам напишано...еве ќе ти повторам, бидејки на оставачи требе да им се повторува најмалку 3пати...„во демократијата има опција и да не се трескат глупости“...а за тебе,нема проблем, ќе направиме исклучок, ...можеш да трескаш колку сакаш.

Лед сака да каже ама не може да рече, а ти уште помалку.
А пошто си по резоните еве ти една проста математика:
1*1*1= 1
[fixed]

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
1+1+1= 1
Исус беше евреин, назарен по верска припадност но и склон кон фарисејство (ако се вистински некои од речениците кои му се припишуваат во заветот, пропагирал бунт и отпор против Рим, бил месаја (али во јудејски смисол на зборот) заедно со зелотите се обидел да крене бунт против Римската власт во Јудеја но не успеал, се скрил, но бил откриен и заробен од страна на Римјаните, кои го осудиле на смрт со распнување заедно со уште двајца зелоти. По негова смрт водството над назарените во Ерусалем го зема брат му Јаков, си остануваат верни на јудаизмот, се клањаат во храмот, принесуваат жртви, се молат во храмот се обрежуваат и во се останаа верни на јудејството. Христијанството го промовираше Павле но без некој поголем успех се до после уништување на Ерусалем и прогон на евреите од Јудеја. Тогаш, некои 100 години после Исусовата смрт настанало христијанството и почнува да се шири.

1+1+1=3
секогаш било, секогаш ќе биде.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
1+1+1=3
секогаш било, секогаш ќе биде.
Тоа по математика секогаш е било и ќе биде.
По религија...никогаш не е било, а секогаш ќе биде.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Тоа по математика секогаш е било и ќе биде.
По религија...никогаш не е било, а секогаш ќе биде.
Aко сакаш да градиш куќа, мост, пат, да патуваш во вселената да произведуваш храна, да купуваш да создаваш и пронаоѓаш нови работи, да живееш и опстоиш во нормален реален секојдневен свет тогаш правилото е 1+1+1=3.
Но ако сакаш малце мозоко да го пуштиш на пасење да се зезаш со логики и реалности и правиш штосои можеш и 1+1+1+1+1+1+1=1 можеш и да се издигнеш над стари отрцани финти од типот 1+1+1=1 и да кажеш 1-1-1=1 и да бидеш главен во друштвото... Но дојде време да се вратиме во реалноста, треба да се работи, создава, купува продава и тука сега важи она универзално, галактички 1+1+1=3

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Aко сакаш да градиш куќа, мост, пат, да патуваш во вселената да произведуваш храна, да купуваш да создаваш и пронаоѓаш нови работи, да живееш и опстоиш во нормален реален секојдневен свет тогаш правилото е 1+1+1=3.
Но ако сакаш малце мозоко да го пуштиш на пасење да се зезаш со логики и реалности и правиш штосои можеш и 1+1+1+1+1+1+1=1 можеш и да се издигнеш над стари отрцани финти од типот 1+1+1=1 и да кажеш 1-1-1=1 и да бидеш главен во друштвото... Но дојде време да се вратиме во реалноста, треба да се работи, создава, купува продава и тука сега важи она универзално, галактички 1+1+1=3
абе ти толку си глуп или....
Ти реков на почетокот...по математика 1+1+1=3
По религија 1+1+1=1
Е сега..ако нешто не ти јасно слободно можеш да прашаш.
Ако мислеш да филозофираш и да ми продаваш криви дрини од праисторија.....повели.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
По религија 1+1+1=1
Ако мислеш да филозофираш и да ми продаваш криви дрини од праисторија.....повели.
Глупоста никогаш не може да се корегира со бладање. Без разлика колку си упорен.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
По религија 1+1+1=1
шо корист од религиска 1+1+1=1??
никаква. За да опстоиш во светот и тебе и на атеистот и на муслиман и будист и паган му треба 1+1+1=3
То шо нема корист, се клава во визба зад некое буре додека да му дојде време да му се даи на ѓупци кои откупуваат стари непотребни работи.

Kajgana Shop

На врв Bottom