Преминување од православен во католички христијанин?

• Креатор на темата Креатор на темата Sheep
  • Време на започнување Време на започнување
Ако Светиот Дух е кај нив, Ватикански Папа, го повикувам мртов човек во името на Исуса Христа Назаречанецот да воскресне, да му рече разбудисе и сведочиго Исуса, или од 5 риби 2 леба нека направи тони храна и нека ја нахрани африка,,, се е тоа безбожност оти се откажаја од Духот Свет и го немаат, и се во лага и самоизмама, Таа е Црква еретичка и лажна. А народот по земјава ќе биде суден по неговите дела од Исуса. Амин!

А зошто не го побараш тоа од г.г. Стефан? Или од Вселенскиот Патријарх на православната црква? Ако е Светиот Дух кај нив (како што велиш), тогаш тие би требало да го прават тоа (како што велиш).

Ако Светиот Дух е кај нив, Ватикански Папа, го повикувам мртов човек во името на Исуса Христа Назаречанецот да воскресне, да му рече разбудисе и сведочиго Исуса, или од 5 риби 2 леба нека направи тони храна и нека ја нахрани африка,,, се е тоа безбожност оти се откажаја од Духот Свет и го немаат, и се во лага и самоизмама, Таа е Црква еретичка и лажна. А народот по земјава ќе биде суден по неговите дела од Исуса. Амин!

Rama rabi eta, dini endavus kunis alim....се шпекулира дека американците (незнам кое Аполо) кога биле во вселената ја слушнале оваа реченица, во која наводно се истакнува дека Бог е лут на нив.

После ова што го напиша, се си мислам дека ти им ја испрати шифрираната порака, бидејќи и тие се дел од еретичката Црква.:D

И јас сакам од дрогата...
Sledi go srceto, toa e najsuptilnata droga....
--- надополнето: 12 мај 2013 во 16:33 ---
А зошто не го побараш тоа од г.г. Стефан? Или од Вселенскиот Патријарх на православната црква? Ако е Светиот Дух кај нив (како што велиш), тогаш тие би требало да го прават тоа (како што велиш).
Го побарав и од нив Православните у македонија, ама со години чекам одговор... а мислам дека ќе дочекам, тешко да ќе имаат и тие вера, оти вера е да помагаш и нахраниш вдовици и сираци... а не конто на банка + камата лифварство, тоа е грев и треба да се каменува пише во стариот завет...
А Исус Христос рече, кога ќе дојдам пак дали вера ќе најдам. Тешко Господи, тешко, ретко ќе најдиш, оти ни сираци ни вдовици не останаја, отидоја во вечните ловишта... Тешко си оние кои ја носат вистината а не ја исполнуваат со правда Божја, тешко и на мене ако се најдам во нив, Господе спасувј не! Све е ојдено у жив пекол!
--- надополнето: 12 мај 2013 во 16:35 ---
Католичност (грч. καθολικη — универзалност, васељенскост) или саборност представља једно од четири обележја Цркве („једна, света, саборна и апостолска Црква“).
Појам католичанска Црква (грч. η καθολικη εκκλησια) први пут је употребио Игњатије Богоносац: „Где је Христос тамо је и саборна Црква.“ (Смирњанима 8, 2).
За терминот католицизам, клик овде.

Црква има католичански карактер, у смислу васељености, будући да је „послата“ да објављује Јеванђеље Христово „до краја земље“ (Дела 1,8). Католичност најбоље указује на „екуменско“ отварање и мисионарску динамичност Цркве, позване да обухвати сва места и сва времена, све културе и народе на земљи. Црква је католична и у односу на историју Спасења будући да чува континуитет са њеним апостолским пореклом потпуно манифестованим на дан Педесетнице. Она је католична и у смислу освећења у историји Царства Божијег, заједнице која опитно најављује есхатолошку заједницу.
--- надополнето: 12 мај 2013 во 16:42 ---
Rama rabi eta, dini endavus kunis alim....се шпекулира дека американците (незнам кое Аполо) кога биле во вселената ја слушнале оваа реченица, во која наводно се истакнува дека Бог е лут на нив.

После ова што го напиша, се си мислам дека ти им ја испрати шифрираната порака, бидејќи и тие се дел од еретичката Црква.:D

Па ја, нормално :unsure: си летам, и си имам два сона и си ги сонва и у јаве и у спиење, ал иќ не ми теквит која година? ли беше то со америте, ама у гаѓи се :гомце: усраа, а ај пак да ги пуљнам да надоет до зад свера, позади границите е она по кое сите трагаме, умовселена... длабок и широк поглед без двоглед како сокол да имаш глед у себ да отриеш кој ѓеп си!

не разбирам ја то со гласој, :sleep:

Ти, о Пумо, треба да ....

:pos::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::pos:

Ќе ме умрите

на овој пак што му текнало католицизам - да се немало друга работа

кој те сака секаков ќе те сака, ако сакаш да си католик оди прашај во католичка црква сигурно ќе те прифатат и ќе ти кажат се

Имајте на ум дека било која верска заедница ќе ви земе од материјалното онолку колку што ќе им дадете - имајте на ум дека духовните нешта во овој животе секогаш се меѓу тебе и Господ никогаш меѓу тебе и другите луѓе -
имајте на ум дека никој никого не може да го премисли за личното убедување по однос на овие прашања, зошто искуствата во врска со духовните работи не се опипливи за секој се различни и најчесто се тајни

лично сум за секој да си остане кај што си е роден и да си ги почитува матичните обичаи, ама ако некој не сака тоа не ми значи ништо

православниот исто го слави на 24 декември само по јулиански календар, кој е вистина

а грегоријанскиот е обмана т.е. матрих, плава или црвена пилула!

Ортак ти ги имаш измешано брзините до немај каде .... ниеден православен не го слави божик на 24 декември , и не се само датумите и светците тоа што не прават различни има многу други работи но тоа не е темата и да не тераме инает кое е правото христијанство ....
parecidos_razonables_papa_benedicto.jpg

Ортак ти ги имаш измешано брзините до немај каде .... ниеден православен не го слави божик на 24 декември , и не се само датумите и светците тоа што не прават различни има многу други работи но тоа не е темата и да не тераме инает кое е правото христијанство ....
parecidos_razonables_papa_benedicto.jpg
Мој пријателе преку врска, Исус рече, ќе ве познаат дека сте мои ученици само тогаш кога ќе има љубов меѓу вас, и луѓето ќе речат овие се од Исуса!
Правото Христијанство е онаму каде што е Светиот Дух а тој е љубов, радост, мир, кротост, долготрпеливост, милост, мир и све ова е Утешителот (енергија?), оние кои се од Дух изгледаат духовно, а пак телесните телесно.
молим те види во календарче православно ги има и по јулиански и по грегоријански...
И не тераме инает, туку се доближуваме до Вистината, а тое Пат, Вистина и Живот т.е. Синот Божји Исус Христос,
--- надополнето: 12 мај 2013 во 17:54 ---
:pos::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::pos:

Ќе ме умрите

на овој пак што му текнало католицизам - да се немало друга работа

кој те сака секаков ќе те сака, ако сакаш да си католик оди прашај во католичка црква сигурно ќе те прифатат и ќе ти кажат се

Имајте на ум дека било која верска заедница ќе ви земе од материјалното онолку колку што ќе им дадете - имајте на ум дека духовните нешта во овој животе секогаш се меѓу тебе и Господ никогаш меѓу тебе и другите луѓе -
имајте на ум дека никој никого не може да го премисли за личното убедување по однос на овие прашања, зошто искуствата во врска со духовните работи не се опипливи за секој се различни и најчесто се тајни

лично сум за секој да си остане кај што си е роден и да си ги почитува матичните обичаи, ама ако некој не сака тоа не ми значи ништо
ла

Плава или црвена пилула? ти одбираш, со една те врачаме назад и се забораваш а со друга те фрламе у вода па научи да пливаш, и чувај се октопод да не те загрли!
ништо неостанува на свое место, него спирално се движи.....

Мој пријателе преку врска, Исус рече, ќе ве познаат дека сте мои ученици само тогаш кога ќе има љубов меѓу вас, и луѓето ќе речат овие се од Исуса!
Правото Христијанство е онаму каде што е Светиот Дух а тој е љубов, радост, мир, кротост, долготрпеливост, милост, мир и све ова е Утешителот (енергија?), оние кои се од Дух изгледаат духовно, а пак телесните телесно.
молим те види во календарче православно ги има и по јулиански и по грегоријански...
И не тераме инает, туку се доближуваме до Вистината, а тое Пат, Вистина и Живот т.е. Синот Божји Исус Христос,

Абе шо ми прајш некој духовни муабети цело време и зошто на секое прашање избегнуваш конкретен одговор да дадеш ?
Ако сакаш дискусија одговори на поставеното прашање

Ајде уште еднаш кажи ми кој Православен - Ордодокс го слави божик на 24 декември ?

Ајде уште еднаш кажи ми кој Православен - Ордодокс го слави божик на 24 декември ?

Брат....ти по мене не доаѓаш од овој планетен систем.
Кажи си искрено од која планета доаѓаш?

Брат....ти по мене не доаѓаш од овој планетен систем.
Кажи си искрено од која планета доаѓаш?
Јас знам на која планета живеам и во која религија припаѓам а вие имате помешано нешто ... ти кога беше в црква да палиш свеќа за божик ? на 7 ми јануари или 24 декември ?

Јас знам на која планета живеам и во која религија припаѓам а вие имате помешано нешто ... ти кога беше в црква да палиш свеќа за божик ? на 7 ми јануари или 24 декември ?
Само немој да му кажеш дека доаѓаш од месечината....друго е ок! :pos::pos::pos:

Само немој да му кажеш дека доаѓаш од месечината....друго е ок! :pos::pos::pos:
Ти реков дека тоа не е за клисари....
Стави ме на игнор оти ако не ќе си добиеш тоа што те следува...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom