Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако Светиот Дух е кај нив, Ватикански Папа, го повикувам мртов човек во името на Исуса Христа Назаречанецот да воскресне, да му рече разбудисе и сведочиго Исуса, или од 5 риби 2 леба нека направи тони храна и нека ја нахрани африка,,, се е тоа безбожност оти се откажаја од Духот Свет и го немаат, и се во лага и самоизмама, Таа е Црква еретичка и лажна. А народот по земјава ќе биде суден по неговите дела од Исуса. Амин!
Ако Светиот Дух е кај нив, Ватикански Папа, го повикувам мртов човек во името на Исуса Христа Назаречанецот да воскресне, да му рече разбудисе и сведочиго Исуса, или од 5 риби 2 леба нека направи тони храна и нека ја нахрани африка,,, се е тоа безбожност оти се откажаја од Духот Свет и го немаат, и се во лага и самоизмама, Таа е Црква еретичка и лажна. А народот по земјава ќе биде суден по неговите дела од Исуса. Амин!
Sledi go srceto, toa e najsuptilnata droga....И јас сакам од дрогата...
Го побарав и од нив Православните у македонија, ама со години чекам одговор... а мислам дека ќе дочекам, тешко да ќе имаат и тие вера, оти вера е да помагаш и нахраниш вдовици и сираци... а не конто на банка + камата лифварство, тоа е грев и треба да се каменува пише во стариот завет...А зошто не го побараш тоа од г.г. Стефан? Или од Вселенскиот Патријарх на православната црква? Ако е Светиот Дух кај нив (како што велиш), тогаш тие би требало да го прават тоа (како што велиш).
За терминот католицизам, клик овде.
Rama rabi eta, dini endavus kunis alim....се шпекулира дека американците (незнам кое Аполо) кога биле во вселената ја слушнале оваа реченица, во која наводно се истакнува дека Бог е лут на нив.
После ова што го напиша, се си мислам дека ти им ја испрати шифрираната порака, бидејќи и тие се дел од еретичката Црква.![]()
Ти, о Пумо, треба да ....
православниот исто го слави на 24 декември само по јулиански календар, кој е вистина
а грегоријанскиот е обмана т.е. матрих, плава или црвена пилула!
Мој пријателе преку врска, Исус рече, ќе ве познаат дека сте мои ученици само тогаш кога ќе има љубов меѓу вас, и луѓето ќе речат овие се од Исуса!Ортак ти ги имаш измешано брзините до немај каде .... ниеден православен не го слави божик на 24 декември , и не се само датумите и светците тоа што не прават различни има многу други работи но тоа не е темата и да не тераме инает кое е правото христијанство ....![]()
ла
Ќе ме умрите
на овој пак што му текнало католицизам - да се немало друга работа
кој те сака секаков ќе те сака, ако сакаш да си католик оди прашај во католичка црква сигурно ќе те прифатат и ќе ти кажат се
Имајте на ум дека било која верска заедница ќе ви земе од материјалното онолку колку што ќе им дадете - имајте на ум дека духовните нешта во овој животе секогаш се меѓу тебе и Господ никогаш меѓу тебе и другите луѓе -
имајте на ум дека никој никого не може да го премисли за личното убедување по однос на овие прашања, зошто искуствата во врска со духовните работи не се опипливи за секој се различни и најчесто се тајни
лично сум за секој да си остане кај што си е роден и да си ги почитува матичните обичаи, ама ако некој не сака тоа не ми значи ништо
Мој пријателе преку врска, Исус рече, ќе ве познаат дека сте мои ученици само тогаш кога ќе има љубов меѓу вас, и луѓето ќе речат овие се од Исуса!
Правото Христијанство е онаму каде што е Светиот Дух а тој е љубов, радост, мир, кротост, долготрпеливост, милост, мир и све ова е Утешителот (енергија?), оние кои се од Дух изгледаат духовно, а пак телесните телесно.
молим те види во календарче православно ги има и по јулиански и по грегоријански...
И не тераме инает, туку се доближуваме до Вистината, а тое Пат, Вистина и Живот т.е. Синот Божји Исус Христос,
ништо неостанува на свое место, него спирално се движи.....
за жал, го слават, грци, бугари, романци.....Ајде уште еднаш кажи ми кој Православен - Ордодокс го слави божик на 24 декември ?
за жал, го слават, грци, бугари, романци.....
Ајде уште еднаш кажи ми кој Православен - Ордодокс го слави божик на 24 декември ?
Јас знам на која планета живеам и во која религија припаѓам а вие имате помешано нешто ... ти кога беше в црква да палиш свеќа за божик ? на 7 ми јануари или 24 декември ?Брат....ти по мене не доаѓаш од овој планетен систем.
Кажи си искрено од која планета доаѓаш?
Само немој да му кажеш дека доаѓаш од месечината....друго е ок!Јас знам на која планета живеам и во која религија припаѓам а вие имате помешано нешто ... ти кога беше в црква да палиш свеќа за божик ? на 7 ми јануари или 24 декември ?
Ти реков дека тоа не е за клисари....Само немој да му кажеш дека доаѓаш од месечината....друго е ок!![]()