Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво, во последно време на мојот laptop се почесто и почесто ми се јавува следнава порака, и по појавувањето на истата комјутерот останува нефункционален некоја минута, не може ништо да се работи на него. Знае ли некој во што е проблемот и како би можел истиот да се реши.
Поздрав :)
Кој пребарувач го користиш? Firefox?

--- надополнето: 12 мај 2013 во 18:16 ---

Да, ама истото се случува и со google chrom :(
Пробај избриши го флеш плејерот комплетно еве ти инструкции
http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/uninstall-flash-player-windows.html
После преинсталирај го http://get2.adobe.com/flashplayer/
Види дали ова ќе го реши проблемот?
Инаку што правиш пред да почне да кочи гледаш видеа на јутуб?

Во последниве две-три недели ми се појави следниов проблем: од време на време компјутерот сам ми се исклучува од wifi мрежата и кога ќе пробам да се поврзам пак морам прво да направам troubleshoot, да го рестартира вифито кај мене на компјутер и се поврзува после тоа. Компјутерот е Dell Inspiron 17R 5721.
Исто кога отварам сајтови некогаш не ги отвара веднаш (дава дека не е достапна страната или ги отвара половично, сликите стојат како она мало, шаренко иконче или сајтот е целиот растурен) туку мора неколку пати да правам refresh за да ги отвори.
Другиот проблем е кога скролам слики на Фејсбук нагоре-надоле ми се појавуваат хоризонтални бели црти на сликите. Ова се појавува само на сликите на Фејсбук, на друг сајт го немам приметено. До што може да е проблемот? Не дека животот ми е страшно неподнослив заради тоа, ама не знам да не треба на нешто да направам апдејт or sth...
Користам Chrome, ако тоа има некаква врска со проблемиве.

Пробај избриши го флеш плејерот комплетно еве ти инструкции
http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/uninstall-flash-player-windows.html
После преинсталирај го http://get2.adobe.com/flashplayer/
Види дали ова ќе го реши проблемот?
Инаку што правиш пред да почне да кочи гледаш видеа на јутуб?
Направено, ајде сега да видам дали повторно ќе се случува истото....Благодарам :)

Не најдов погодна тема за ова, па ај тука да прашам.

Со УСБ приклучувам да гледам филм на ТВ-то, имам Самсунг, ЛЦД, 32 инчи, солиден телевизор. Се е во ред со филмот, го пушта, ама претходно ставам превод во фајлот заедно со филмот, а преводот не го пушта. Е сега работата е што неколку пати кога сум гледал, го пушта преводот, си оди нормално, а некогаш не...Што може да е проблемот? Нешто со типот на преводот да не е? Пробував нешто менував срт мрт, други преводи симнував, пак ништо...што може да е проблемот?

Не најдов погодна тема за ова, па ај тука да прашам.

Со УСБ приклучувам да гледам филм на ТВ-то, имам Самсунг, ЛЦД, 32 инчи, солиден телевизор. Се е во ред со филмот, го пушта, ама претходно ставам превод во фајлот заедно со филмот, а преводот не го пушта. Е сега работата е што неколку пати кога сум гледал, го пушта преводот, си оди нормално, а некогаш не...Што може да е проблемот? Нешто со типот на преводот да не е? Пробував нешто менував срт мрт, други преводи симнував, пак ништо...што може да е проблемот?
Ако некогаш пушта а некогаш не може да е до типот на преводот (гледам викаш дека си пробал со различни типови).
Втора можност е дека преводот не ти е именуван исто како филмот, за да го чита треба и филмот и преводот да имаат исто име (пробај преименувај го).
Генерално телевизорите се лоши читачи на преводи, најдобро е да го пушташ филмот преку компјутер поврзан со ТВ.

Ако некогаш пушта а некогаш не може да е до типот на преводот (гледам викаш дека си пробал со различни типови).
Втора можност е дека преводот не ти е именуван исто како филмот, за да го чита треба и филмот и преводот да имаат исто име (пробај преименувај го).
Генерално телевизорите се лоши читачи на преводи, најдобро е да го пушташ филмот преку компјутер поврзан со ТВ.
До името е, фала многу друже (y)

Матична плоча менвав и сега не ми ги препознава микрофонот и слушалките. Како треба да ги подесам? Во Sound вика дека нема ставено ни слушалки ни микрофон.

Матична плоча менвав и сега не ми ги препознава микрофонот и слушалките. Како треба да ги подесам? Во Sound вика дека нема ставено ни слушалки ни микрофон.
Треба да се инсталират драјверите за звучната...Ако е Њин 7 би требало аутоматски да си ги инсталира а ако е Џ треба да си ги инсталираш сам

Ама звучниците свират.
епа значи имаш њин 7 и њиндоњсот не си ги има инсталирано вистинските драјвери.Реинсталирај си ги рачно, од сајтот на матичната со најновиот соодветен драјвер и мислам дека ќе се реши проблемот

епа значи имаш њин 7 и њиндоњсот не си ги има инсталирано вистинските драјвери.Реинсталирај си ги рачно, од сајтот на матичната со најновиот соодветен драјвер и мислам дека ќе се реши проблемот
Хаха... Уште да знаев :P Детето што ми ја менуваше матичната ќе среди. Јас мислам да не треба да се подеси вака( незнам како да се изразам, не сум компјутерџија): детево еднаш така ми ги подесуваше, ко го уклучу компјутероф, стисна некаде дали на Делете и му се појави едно, и таму подесуваше несшто. Можи пак така треба. Ако ме разбравте арно, ако не...

Хаха... Уште да знаев :P Детето што ми ја менуваше матичната ќе среди. Јас мислам да не треба да се подеси вака( незнам како да се изразам, не сум компјутерџија): детево еднаш така ми ги подесуваше, ко го уклучу компјутероф, стисна некаде дали на Делете и му се појави едно, и таму подесуваше несшто. Можи пак така треба. Ако ме разбравте арно, ако не...
Ако добро сватив прашуваш зошто предните пинови на ком не ти работат а од позади работи кога прикучуваш?
Ист проблем имам и јас со предниот пин за звучник и микрофон ама пошто не ми е многу битен го игнорирам а и врска немам како да го поправам а знам дека може од таму да се уклучат ама појма немам како :) добро би било некој ако знае да помогне :)

Туку јас имам друга мака.
Некако некогаш (можи 6 месеци и повеќе) дал јас или некој друг случајно има нешто изменето во мојот админ профил на компјутеров (Win 7 ултимејд верзија СП1) и имам проблем со некој работи.
- не можам да сменам позадина
- не ми работи делот за search во старт мени
кога пробувам да пишам нешто дава ерор “ windows cannot access the specified device path or file“

Гуглав за ова и една од опциите што ги дава е дека нешто е сменето во моите админ пермисии. Пробував да вратам како што демек биле ама никако да успеа а за тест да видам дал навистиан е тоа проблем креирав нов акаунд. Со новиот акаунд се е во ред , односно таму се што ваму забележуваме дека не е добро на новиот работи перфекно. таму се работи но сакам на мојот акаунд да вратам и да го користам него а не да поново местам се како на стариот да биде на новиот.

Дал има некоја опција да наместам сите подесувања од оваа свера како пермисии за пристам и случно на почеток а не некако да се избуричкано како сега ?

Дечки на екранот на лаптопов ми се појави зелена линија еве слика http://fotografija.com.mk/image/zFW во што можи да е проблемот знае некој ? Да пробвам да преинсталирам драјвери или проблемот е Хардверски?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom