Xibalba
Господин Господин
Изгледа дека најисплатливо е сметка да имаш во НЛБ
НЛБ е 20 денари месечно, 10 денари за вадење пари на шалтер.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Изгледа дека најисплатливо е сметка да имаш во НЛБ
Имам едно прашање
Имам сметка во Стопанска Банка, на која ми стига плата.
Е сега, пред еден месец проверив сметка и сум имала да речеме x денари. Месецов проверив пак, и имаше минус 20 денари. Прашаето ми е кај ми отишле тие 20 денари. Дали СБ зема месечна тарифа од 20 денари? Или можеби проверка на сметка се наплаќа 20 денари?
Не ми е мене за тие 20 денари месечно. Проблем ми е тоа што ако некогаш сакам да ги извадам сите пари, значи ако стигнам до 0 денари на сметката, наредниот месец ќе отидам во минус.
Знае ли некој да ми го објасни ова?
Ај ова, а што направија со таксените марки, тоа е пљачка. Идам во пошта, уплаќам и ми вика дечко сега е 85 денари една таксена марка да уплатиш. Иста провизија е и во НЛБ, а во Комерцијална е 50 денари провизија. Само стопанска е 15 мислам уште. Срамота, а владата има можност да реагира во делот на укинување на таксените марки барем за нас студентите и не го прават тоа.
Тоа е чисто пљачкосување. Еден совет до сите вас, доколку имате сметки во повеќе банки, а сте ги отвориле ради некаква принудна потреба (некој барал од вас токму од таа банка да отворите сметка, се случува за плати да се наметне банка) затворете ги сите до една. На тој начин само ви земаат пари кој никако по ниту еден основ и економско правило за функционирање на банкарски систем не треба да ги земат. Банка живее од камата и провизија од трансакции. Овие давачки се чиста измишљотина во новото време, но на некој му одговара да постои. Кон НБРМ треба да се превземе една иницијатива да им наложи да ги укинат овие давачки.Ај ова, а што направија со таксените марки, тоа е пљачка. Идам во пошта, уплаќам и ми вика дечко сега е 85 денари една таксена марка да уплатиш. Иста провизија е и во НЛБ, а во Комерцијална е 50 денари провизија. Само стопанска е 15 мислам уште. Срамота, а владата има можност да реагира во делот на укинување на таксените марки барем за нас студентите и не го прават тоа.
Не зема НБРМ пари од банка за водење на сметка.Во сите банки земаат 15 ден, и да ја користиш и да не ја користиш ти ги земаат и одиш во минус ако немаш на сметка. Е сега некој што земаат 20 не знам што е работата. Тие 15 мислам дека ги зема народна банка.
И тоа земање секој месец е? Фиксно е, 20 денари?
На место ти е советов, ама при затворање ќе се соберат добри суми, особено ако била подолг период некористена сметка.И нормално, кој би фрлил 1233 денари за едно големо ништо...можда е подобро да стојат такаТоа е чисто пљачкосување. Еден совет до сите вас, доколку имате сметки во повеќе банки, а сте ги отвориле ради некаква принудна потреба (некој барал од вас токму од таа банка да отворите сметка, се случува за плати да се наметне банка) затворете ги сите до една. На тој начин само ви земаат пари кој никако по ниту еден основ и економско правило за функционирање на банкарски систем не треба да ги земат. Банка живее од камата и провизија од трансакции. Овие давачки се чиста измишљотина во новото време, но на некој му одговара да постои. Кон НБРМ треба да се превземе една иницијатива да им наложи да ги укинат овие давачки.
Не зема НБРМ пари од банка за водење на сметка.
Е па и вие за 15 - 20 денари се правите јас на 5000 евра кредит 11,500 им вратив во Стопанска Лоповска Банка
шо збориш бе брат?!
Колку проценти камата имаше ?!?!?!?!
На пример 50 евра си плаќаш рата за кредит и 50 евра други трошоции?! ?!Тоа нека не те чуде и на минимален кредит покрај што ти зимат многу голема камата имаш и нешто наречено осигурување на кредитот што се плаќа околу 50евра месечно.
На пример 50 евра си плаќаш рата за кредит и 50 евра други трошоции?! ?!![]()