Жена од Пустец - Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата milco45
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би земале/купиле жена од пустец?

• Да, зошто да не ако е убава

Гласови: 156 54,4%
  • Никогаш тоа е многу примитивно и понижувачки

Гласови: 131 45,6%

• Вкупно гласачи
    287
До второ полугодие трето оделеЊе
Сеј другар тие толку ако чинеа немаше да ги шиткат за ич пари . Ако вредеа албанките од цел свет ергените ќе одеа Албанија да си ја барат среќата , вака само некој кај нас некој позатуцани селани шо не им успеа македонка да прелажат ќе земат некоја колку да го продолжат поколението и да има кој да ги служи на старост :D за разлика од чупињата наши шо си одат ко госпоџи Австралија Америка низ ЕУ .
Земајте го вие отпадот по државите и држете лекции како биле питоми вредни мирни а нашите не чинат :sneaky:

Македонките тешко се лажат да дојдат да работат на нива. Тука образованието си нема баш никаква врска... Има моми со 8мо одделение шо не ги бива за ништо, па не идат земјоделие да работат, гледат да најдат некој градски сомунар/лингур и да бидат градски, да се кафосуват по цел ден и само да оговарат.

Как да излажам некоја, коа сам земјоделец?
Шо да кажам, шо да чинам коа се шо може да очекува е тежок живот испунен со работа? Ај кажи ми како да ја лажам?
Најозбилно. :-)

И не сам само јас, има баеги млади/не толку млади шо работат земјоделие, имат нешто имот и са ергени а не можат да излажат некоја мома...

Да кажев јас за женско дека е тутурутка ќе ме распневте на крст за шовинизам. Ама кога феминистки тоа го кажуваат тогаш е ок. Gimme a break.

Тутурутки има и по Скопјево, а најверојатно фини чупиња има таму, глупо е да генерализираш.
Се сложвам секаде има секакви луѓе , ама во принцип тие жени се знај зошто служат , ради околностите во кои живеат таму луѓето ете направиле да бидат по ограничени во однос на овие нашите не е секој среќен да се роди во град . Јас не велам да донесиш дома некоја калаштура која ќе нема никаква почит спрема мајка ти и татко ти само поради тоа што е образована и потекнува од фамилија нити пак велам да ожениш некоја закоравена феминистка која ќе одбива да работи по дома и деца да ти гледа .Ама жена од Албанија е дно дна , овие работи требаше одамна да бидат завршени .Бракот во 21 век треба да е резултат на љубов , ова за кое прајме муабет не е ништо поќе од взаемен интерес.

Добро толку ли сте неспособни да си најдете жена/девојка (не дека ја сум ебачиште ама пак).....нема ли да ви биде шубе да ви шета купена жена по дома,и да кажувате дека се жените со купена жена?........како ќе спиете со неа? без љубов без привлекување............................или најлесно е така ?

Имаш 50 години да се научеш да ја засакаш.
Крпен Живот да ја прочиташ, нема да е лошо. :)
--- надополнето: 9 мај 2013 во 22:36 ---

Малко ја идеализираш целата работа. :)

(не го пишам зајадливо)
На кој дел мислиш биди попрецизен ?

На кој дел мислиш биди попрецизен ?
Еми за љубовта, а не интересо.... Малко ја идеализираш целата работа...
Теоретски ного моми можат да се заљубат у мене... Практично коа слушнат со шо се занимавам, е како да пресметуваш лимес со икс шо теженее кон нула....
И некаде у пресметките меѓу чиста привлечност и интерес, се губе љубовта. :(

Македонките тешко се лажат да дојдат да работат на нива. Тука образованието си нема баш никаква врска... Има моми со 8мо одделение шо не ги бива за ништо, па не идат земјоделие да работат, гледат да најдат некој градски сомунар/лингур и да бидат градски, да се кафосуват по цел ден и само да оговарат.

...
Јас цело време мислев дека бараш жена сега испаѓа дека тебе уствари ти треба аргатка :sneaky:

Јас цело време мислев дека бараш жена сега испаѓа дека тебе уствари ти треба аргатка :sneaky:
Не ми ги врти зборовето..... Аргатката зима 500 денара на крајо на дено и си оде без никакви обрски.
Мојта невеста треба да биде домаќинка. Повеќе обврски, ама и повеќе бенефиции. :)

Не ми ги врти зборовето..... Аргатката зима 500 денара на крајо на дено и си оде без никакви обрски.
Мојта невеста треба да биде домаќинка. Повеќе обврски, ама и повеќе бенефиции. :)
Веќе замислувам домаќинката кај шо ти носи зелник на нива :pos:

Шо да кажам, шо да чинам коа се шо може да очекува е тежок живот испунен со работа? Ај кажи ми како да ја лажам?
Најозбилно. :)
Јбг,брат тури пепел на нивата и иди у град.....
Ако не жена од Пустец или некое друго место во Албанија не ти бега.Попрво ќе го најдеш чудовиштето од Лок Нес од колку македонка што ќе ти отиде на село (Аеродром не се важи :icon_mrgr:)...

Веќе замислувам домаќинката кај шо ти носи зелник на нива :pos:
Исто како шо баба му носеше на дедо Бог да ги просте.
Или мајка ми на татко ми до ден денешен...

Нема ништо лошо у тава. Дури е доста пријатно да се јаде пресно испечен зелник со овчо сиренце, пресно наберени френки, чушки, додека штурците свират, птиците пеат, а домаќино со испукани раци го раскршува зелнико. Дава парче на домаќинката додека ја гледа со разводнени очи, суви испечени усни од сонцето, испотено чело, и си јадат у потполна тишина, барем малку задоволни оти са завршиле барем дел од работата... :)

Имам 6-7 колешки на факс од Пустец.Сите се модерни,убави и не се прости.
Тие сигурно не се зажелиле за нашите ергени кои завршиле четврто или евентуално осмо одд :свиркам:

R u jealous? Или месење зелник ти е испод ниво?
Таман работа во ни еден пост не реков дека имам сТрам од било каква работа , вие цело време цимолите како ние одвешните сме мрзливи и заслужваме сами да останиме :) А само да знајш какви зелници прам мхмх тие корите од мазнико шо ти чаршафи танки танки па едни питуљки мекици .:е не мојш да знајш ќе јадиш албански специјалитети :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom