Зошто да не се верува во Астрологија ?!

• Креатор на темата Креатор на темата UrbanSamurai
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 јуни 2012
Мислења
404
Поени од реакции
417
Дали вие верувате во Астрологија, Хороскоп, Нумерологија, Тарок карти итн. ?!

Дали постои и колкава е вистината во ваквите "науки" ?! Споделете ваши искуства :)

Дали овие "науки" можат да се споредат со религија ?!

А, доколку не верувате, објаснете зошто ?

абе порано се верувало од што им било досадно сега имаш интернет и сваќаш тешки глупости се тоа

Зошто не верувам? Маите имаат свој хороскоп каде секој од знаците има своја натприродна моќ. Јас во хороскопот на Маите сум крокодил. Крокодилите имаат психички моќи ала професор Чарлс Ксавиер од Икс мен да се читаат туѓите мисли. They lied.

Дали вие верувате во Астрологија, Хороскоп, Нумерологија, Тарок карти итн. ?!

Дали постои и колкава е вистината во ваквите "науки" ?! Споделете ваши искуства :)

Дали овие "науки" можат да се споредат со религија ?!

А, доколку не верувате, објаснете зошто ?
Еве јас лично се занимавам од досада, а и уз муабет интересно е по некогаш чат пат да си знаеш.

Зошто не верувам пошто астрологијата барем засега не е наука.Науката се темели на факти, астрологијата не.

Интересна работа е се додека не почнеш да дозволуваш да ти раководи со животот.

Кратко и јасно. Не верувам. :D

Затоа што не знаеме никаков доказ за некаква поврзаност меѓу датумот на раѓање и позицијата на планетите на тој ден кој би влијаел на карактерот и случувањата. Гравитациски влијанието на тие објекти е занемарливо. Еве одличен артикл за тоа http://astronomija.com.mk/2012_vest.asp?id=1633

Е сега, дали во оваа чудесна игра на универзумот исполнета со шеми и патерни ништо не е без причина, дали дури и времето на раѓање има поголемо значење, дали физичкото е едната страна на паричката и планетите се некакви метафизички симболи кои имаат некакво влијание во нашите животи за кои не знаеме научно да ги објасниме, не можам да тврдам, who knows :) Ама... дали некој знае за таа поврзаност и таа е толку квалитативна за да може да биде од некакво фајде? Се сомневам :) Не треба многу да се сфати дека пробуваат на сугестивна база со делуваат за да може да се пронајдеме во што повеќе работи од напишаното. Е сега не знам како изгледаат „професионалците“ од оваа област, ама не верувам дека се нешто поарни. Во секој случај некогаш добро служи за тепање време и пополнување место по весници :D Само за тоа... не знам дали некој во денешно време го сфаќа тоа сериозно :cautious:

не верувам од проста причина што не може сите во исти месец да бидат исти. Обично се опишуваат општи одредби дека ќе ти се случат, а можеш да ги поврзеш со сите секојдневни случки... на крај „иииии ми погодијаааа“
без везе
шо ако тато и мама се спанџале два месеца покасно?

Денешната астрологија е глупост, ама не летајте дека целата наука е губење време. Старите Грци парче праеле, предвидувале све и свашта, и денес постојат луѓе кои се разбираат од ова и скапо се платени од моќни луѓе, само што ретко кој може да ти вади и месечен хороскоп а не па дневен.

Астрологија - Иван Исцелител
Астрономија - Д-р Жан Митрев

Верувам само на Д-р Жан Митрев.

Зашто е чиста глупост.

Секоја работа е корисна во разумна доза , така и астрологијата може да помогне во нешто .Треба само да не се свати силно озбилно и тогаш е ок!

Тргнувајќи и анализирајќи се самиот себеси,можам да кажам дека во доста работи астрологијата,иако не е егзактна наука или псевдонаука,како милувате,нуди конкретни искази кои ги сметам за точни.Не велам дека положбата на планетите ја одредува судбината на личноста,но има влијание врз одредени општи карактерни особености.
Конкретно,јас сум типичен примерок за особеностите кои ги одредува мој знак и подзнак во хороскопот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom