Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Од мурињо добивате нешто слично како од Купер пред 5 години, само чекате помош од ГОСПОД , до 31 август вежбајте стегање раце, зашто ќе ви треба 90 минути да ги стегате рацете и да се надевате дека ќе падне гол...
среќа ги имаме АДРИАНО и ИБРА...за овие двајца не е потребен специалецот , тие можат сами
еве уверетеси дека овде не се потребни стратези...се знаит АДРИАНО

еве и за другиот специалец ИБРА

со вакви непроценливи играчи нетреба ни стратег ни стратегија секој може да биде мурињо.

Кој рече дека АДРИАНО се ’рѓосал еве човекот како си работи како сат...
п.с абе Роберто Манчини твојот инает ти ја скина главата, што ѓавол те тераше да го носиш на проверка во бразил...

Има многу глупави тренери како манчини, ако е потребно Алекс фергусон на кристиано роналдо ќе му чисти и копачки само овој да не си оди.
затоа е голем Алекс.

Од мурињо добивате нешто слично како од Купер пред 5 години, само чекате помош од ГОСПОД , до 31 август вежбајте стегање раце, зашто ќе ви треба 90 минути да ги стегате рацете и да се надевате дека ќе падне гол...
среќа ги имаме АДРИАНО и ИБРА...за овие двајца не е потребен специалецот , тие можат сами
еве уверетеси дека овде не се потребни стратези...се знаит АДРИАНО

еве и за другиот специалец ИБРА

со вакви непроценливи играчи нетреба ни стратег ни стратегија секој може да биде мурињо.

Абе многу јасно е тоа дека имаме стравотен напад, ама моментално играч за врска или уште еден вингер ни фали.Добро би било колекцијава на видеа да се дополни со едно вакво :

Вака ќе бидеме несопирливи :wink: ќе претераме хеххе

Е нема во исто време победи и атрактивен фудбал.
Имавте атрактивен(напаѓачки фудбал) со Роберто Манчини(ама сакавте лш)
Сега имате резултати ( со по 1:0), ама немате атрактивна игра.
Ако сакате убав фудбал гледајте ги Арсенал
А вие не требаше да бидете изненадени, се знаеше каков фудбал нуди Мурињо.
А да не го побрка ти Интер со некој друг клуб од минатата сезона?
Со манчини игравме дефанзивно, со 4-4-2 формација, во која игравме со 2ца деструктивци што значи со најмалку 7 дефанзивни играчи. Се случуваше да играме и со двојни бекови што значи формација со само 2-3 офанзивни играчи.
Голем дел од натпреварите Киву играше везен играч во средниот ред а Занети како крило.
Со Манчини имаше само здодевен фудбал, со префрлање на средината на теренот. Во неговите тактики немаше ништо офанзивно.
Овие шанси што ги креиравме денес беа резултат на доминација на средниот ред, со кузи подавања и прецизни пасови и тоа од деструктивците, пред се Станкович, Камвиасо и Мунтари. Денес она што недостасуваше беше реализација а се друго беше ок.

Mourinho concluded with words of praise for Adriano and Nicolas Burdisso, who gave another strong performance against Ajax. He said. "One name above all others for his performances in the recent games? Burdisso. He played three perfect matches with hardly any mistakes. I think the whole team agrees with me on this. Adriano? He did very well, both in Munich and here in Amsterdam. Physically he and Ibrahimovic are very strong and they are extremely technical players. With them on the pitch it's easy to play the kind of game I want."
Дали со овој коментар Мурињо ја навестува напаѓачката двојка за следната сезона?

Mourinho concluded with words of praise for Adriano and Nicolas Burdisso, who gave another strong performance against Ajax. He said. "One name above all others for his performances in the recent games? Burdisso. He played three perfect matches with hardly any mistakes. I think the whole team agrees with me on this. Adriano? He did very well, both in Munich and here in Amsterdam. Physically he and Ibrahimovic are very strong and they are extremely technical players. With them on the pitch it's easy to play the kind of game I want."
Дали со овој коментар Мурињо ја навестува напаѓачката двојка за следната сезона?
Најверојатно да.. Креспо разочара, Суазо не доби некоја шанса но сепак не е играч од класата на Ибра и Адри. Круз можеби ќе добива некогаш шанса. Но со оглед на тоа дека има околу 35 години ако не се лажам, предност би имале Ибра и Адри.
Средниот ред се покажа на висина на задачата, но сепак не е лошо да се доведе и Кварезма. Креспо и Суазо аут, Кварезма ин...
А Балотели најверојатно ќе има друга улога, како крило или полушпиц...

и дали ова значи дека ќе играме 4 - 4 - 2

Среќен родеден Занети!!!

2uhpd7j7.jpg

1copieqf0.png

signzanettitbork8.jpg

Среќен роденен Il Capitano!

Срекен роденден
ај уште 2-3 години па у милан ке иде пошо уште не е дораснат за таму:star:

позз

Среќен Роденден на Капитенот уште 20 сезони да им го зима здравјето на Милан и Јуве!!!
Инаку кој незнаел во 1995 кога Морати станува претседател Занети е првото засилување што го носи!
Дебито е на 27 август против Виченца во Сериа А!во кариерата има добиено само 1 црвен картон во купот на италија против парма во 1999 за кој занети тврди дека го добил незаслужено:helou:

и дали ова значи дека ќе играме 4 - 4 - 2

Тешко , ја вчера мал дел од утакмиацта изгледав али на претходната со Севиља , Адри беше тој што играше поповлечено , Мурињо рече , може да ја игра својата игра ( 4-3-3 ) и со едно крило , вчера незнам на кој начин играле али со оглед дека Ибра е тип на играч кој може да игра и поповлечено , зашто да не , нека ги игра двајцата , и онака Ибра секогаш ке повлекува 2 до 3 играчи со што ке се ослободува простор за другите .
Ме интересира како изигра Хименез , ако може некој да ми каже , на крај краева ете ни плеј во средината , заслужува дечково шанса .

Ибра игра free-role, нешо слично ко шо играа К.Роналдо и Роналдињо. Нема прецизирана позиција. Еден од благодетите на ова трифантастико е што Ибра, Мансини, Фиго можат да играат добро и со лева и со десна нога, па кога двајца од нив се во игра постојано менуваат позиции. Е сеа, Фиго после 60мин ќе нема сила ама сепак има кој да го замени. Адри, Адри не знам шо да кажам, пресреќен сум што го видов бразилецот да трча. Конечно после 12+ месеци. Спринтови, заградување на топка, помагање на соиграчите од средината со враќањето на центар, уште да му се врати самодовербата за испалување на торпедата од 30+ метри и се ќе биде супер. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom