Како се емигрира во Австралија и Нов Зеланд?

• Креатор на темата Креатор на темата lion888
  • Време на започнување Време на започнување
Ме интересира ако си во Австралија со жената заедно со студентска виза и таму ви се роди дете,каква виза добива детето дали ќе има ау државјанство?

Dete dobiva drzavjanstvo samo na roditeli so najmalku eden permanent rezident ili drzavjanin na AU.
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 14:53 ---
lion888 дали треба 6.5 ИЕЛТС средна оцена или од сите делови на тестот минимум 6.5?

Sredna ocena 6.5 ielts

Ova e forum so razlicni temi ovaa e za emigracija pa bujrum, za tie sto mislat da upotrebat agencii za emigracija obavezno pred da pocnat da proverat dali se registrirani tie agenti vo emigration na Austrlija ili NZ bidejki ima dosta prevara niz Makedonija. Za ambasadi za jabe ke odite ili prasuvate koga sve ova go ima na internet na oficijalnite vladini web strani za emigracija. Jas licno ne bi upotrebil agencija bidejki ne ti gi zgolemuvaat sansite a se minimum 5000 evra a celata aplikacija e negde 2000evra ako ja napravis sam. Ne veruvajte vo sekoj sto obekava brda i dolini samo dodeka ne gi stavi pari vo jeb. Obavezno videte dali e registriran. tocka
dali ima nekoj sajt na nekoe ministerstvo ili ne znam sto kaj sto ima register na registrirani agenti i agencii so licenca za toa vo mk?
fala

Здраво!Моите родители иаат гоооолема желба да заминеме да живееме во Австралија(или било каде ама најмногу во Австралија ) ама за да земеме виза треба гаранција која е мноогу пари дека сме 5 ца.Е сега кога очигледно отпаѓа идејата да одиме заедно некаде слушнав дека може да отиде дете да се школува таму и со него да дојде родител па после од таму е многу полесно да се најдат врски и што и да треба за сите отидеме и сакам да прашам дали има некој сајт или каде би можела да аплицирам за да отидам да учам таму следната година ке бидам 1ва средно па ако знаете пишете или ако имате некоја друга идеја(иако мислам дека моите ги пробаа сите идеи)
--- надополнето: 27 февруари 2013 во 22:04 ---
Здраво!Моите родители иаат гоооолема желба да заминеме да живееме во Австралија(или било каде ама најмногу во Австралија ) ама за да земеме виза треба гаранција која е мноогу пари дека сме 5 ца.Е сега кога очигледно отпаѓа идејата да одиме заедно некаде слушнав дека може да отиде дете да се школува таму и со него да дојде родител па после од таму е многу полесно да се најдат врски и што и да треба за сите отидеме и сакам да прашам дали има некој сајт или каде би можела да аплицирам за да отидам да учам таму следната година ке бидам 1ва средно па ако знаете пишете или ако имате некоја друга идеја(иако мислам дека моите ги пробаа сите идеи)

Здраво!
Дали некои има информација за агенциите што посредуваат за АУ во Скопје, тие се две една до друга и се наогаат во аеродром...Петпоставувам дека знаете за кои станува збор:) ...
Дали некои има искустово со тие агенции за посредување?
Како што можев да прочитам од едната агенција агентот за посредување е регистриран во МАРА но кај другата неможев да го најдам тој податок...Ако некој има искуство или познава луѓе кои имале директно контакт со нив би било добро да сподели...доколку би сакал;)

Поздрав.

Web sajtot na edinstveniot registriran posrednik za AU e http://www.amo.com.mk i najdobro e site da se iskonsultiraat ako planiraat da apliciraat za emigrantska, studentska ili ne znam kakva viza

Дали некој знае како може да се специјализира медицина (хирургија) во Австралија (или пак Нов Зеланд), дали за тое а потребна студентска или работна виза, дали лесно се наоѓа место во поголемите градови, а не во селата 2000 км оддалечени од секаква цивилизација???
П.С. При крај сум со студиите по медицина во Романија.

Дали некој знае како може да се специјализира медицина (хирургија) во Австралија (или пак Нов Зеланд), дали за тое а потребна студентска или работна виза, дали лесно се наоѓа место во поголемите градови, а не во селата 2000 км оддалечени од секаква цивилизација???

Izvini no prasanjeto ti e mnogu specificno i najdobro e da se posovetuvas so nekoj ovlasten sovetnik za emigracija vo dadenite zemji, a za rabota vo bilo koja medicinska struka se naoga dosta lesno i plateno e dosta dobro za AU ili NZ priliki.

За австралија да студираш ќе ти треба студентска виза која ЛЕСНО би ја добил доколку знаеш англиски и имаш едно богатство да потрошиш на студиите. Да се разбереме ако немаш едно 50-100 000 долари оти горе доле толку би те костало не се ни замарај. Предноста е што откако ќе завршиш ти без проблем би добил иселеничка виза и можеш да останеш ако сакаш. За работа ќе мора да поминеш некоја година во помал град, односно нема да можеш во Мелбурн, Сиднеј, Перт, Бризбен или Аделеид. Сега да се разбереме тоа не е толку трагично пак имаш градови што се пристојна големина (200 -300 000 жители), пример Волонгог или Њукасел кој се сателити на Сиднеј, Џилонг на Мебурн, Голд Кост и Саншајн Кост на Бризбен, Џералтон и Мандура на Перт, Хандорф кое се рачуна за градче а е на 30-40км од Аделаид итн.

За австралија да студираш ќе ти треба студентска виза која ЛЕСНО би ја добил доколку знаеш англиски и имаш едно богатство да потрошиш на студиите. Да се разбереме ако немаш едно 50-100 000 долари оти горе доле толку би те костало не се ни замарај. Предноста е што откако ќе завршиш ти без проблем би добил иселеничка виза и можеш да останеш ако сакаш. За работа ќе мора да поминеш некоја година во помал град, односно нема да можеш во Мелбурн, Сиднеј, Перт, Бризбен или Аделеид. Сега да се разбереме тоа не е толку трагично пак имаш градови што се пристојна големина (200 -300 000 жители), пример Волонгог или Њукасел кој се сателити на Сиднеј, Џилонг на Мебурн, Голд Кост и Саншајн Кост на Бризбен, Џералтон и Мандура на Перт, Хандорф кое се рачуна за градче а е на 30-40км од Аделаид итн.
Сето ова е во ред ама јас ЗАВРШВАМ со студиите и сакам да одам на специјализација по медицна за што во многу држави треба работна виза и се смета како работа (junior doctor) а негде треба студентска виза.
Јас после побарав на форуми и видов дека е скоро невозможно некој странец да влезе на специјализација зошто немало доволно места ни за Австралиските специјализанти.

Сето ова е во ред ама јас ЗАВРШВАМ со студиите и сакам да одам на специјализација по медицна за што во многу држави треба работна виза и се смета како работа (junior doctor) а негде треба студентска виза.
Јас после побарав на форуми и видов дека е скоро невозможно некој странец да влезе на специјализација зошто немало доволно места ни за Австралиските специјализанти.

Друже у тој случај незнам. Грешно те имам разбрано јас мислев дека сакаш овде да доучиш. Знам дека се бараат доктори за во внатрешноста и носат доста од страна. Мислам дека за тебе работна виза нема да е проблем АМА гаранг ќе те збрцаат некаде во внатрешноста барем 2-3 години. Ако веќе си барал на нет тогаш тоа е тоа.

Заитересирани сме со сопругата да емигрираме во АУ ама не знам кој тип на виза е најпогоде за нас, јас имам завршено средно автоматика и сметачки машини ама раб во фирма за маркетинг со 10 год искуство, сопругата има завршена висока школа за мед. сестра и раб на клиника во СК има 8 год. искуство (имаме и син 2 год) планираме најдоцна до крајов на год да го полозиме тестот по англиски, па да видиме која виза и колку пари од прилика за поцеток на апликациите би ни биле потребни. Благодарам однапред

Заитересирани сме со сопругата да емигрираме во АУ ама не знам кој тип на виза е најпогоде за нас, јас имам завршено средно автоматика и сметачки машини ама раб во фирма за маркетинг со 10 год искуство, сопругата има завршена висока школа за мед. сестра и раб на клиника во СК има 8 год. искуство (имаме и син 2 год) планираме најдоцна до крајов на год да го полозиме тестот по англиски, па да видиме која виза и колку пари од прилика за поцеток на апликациите би ни биле потребни. Благодарам однапред

So medicinskite struki relativno lesno mozete da emigirate za Canada, AU ili NZ. Za site zemji vi e potreben IELTS so min. 6.5 a trosokot za viza bi bil nekade 2000 evra. Ne znam kolku dolga e procedurata vo drugite zemji no za NZ e okolu 14 meseci od pocetok do kraj. Ako odlucite za NZ i vi treba pomos za kako odi procedurata slobodno pisete privatna poraka.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom