ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
923016_587307851289047_757276378_n.jpg

Абе луѓе што направи овој Содерлинг.... уште малку ќе поминат и 2 години од неговиот последен меч, против Томиќ на Вимблдон. :(

Томи Хас ми дава надеж дека Роџер може да игра до 35-ка. Чим тој може со триста операции и повреди, Роџер може без проблем.
Тука и други фактори се во прашање. Пример Хас имаше огромен потенцијал кој неможеше да го искористи заради тие ебани повреди. Сега тој потенцијал тек почнува да го искористува и игра како да е во цутот на младоста. Од друга страна Федерер прашање е уште колку долго ќе има желба за игра, бидејќи има освоено се и сешто, веќе е најдобар во Историјата, и освен тоа Олимписко злато, друго ништо не му недостасува. А Хас игра како луд сега бидејќи не беше во можност да игра кога Федерер освојуваше титули...

Абе луѓе што направи овој Содерлинг.... уште малку ќе поминат и 2 години од неговиот последен меч, против Томиќ на Вимблдон. :(
Имаше најави дека ќе се врати кон крајот на прошлата сезона али ништо од тоа, очигледно мака мачи со мононуклеозата. Жално е но многу голема е веројатноста Содерлинг веќе никогаш да не заигра тенис...

Тука и други фактори се во прашање. Пример Хас имаше огромен потенцијал кој неможеше да го искористи заради тие ебани повреди. Сега тој потенцијал тек почнува да го искористува и игра како да е во цутот на младоста. Од друга страна Федерер прашање е уште колку долго ќе има желба за игра, бидејќи има освоено се и сешто, веќе е најдобар во Историјата, и освен тоа Олимписко злато, друго ништо не му недостасува. А Хас игра како луд сега бидејќи не беше во можност да игра кога Федерер освојуваше титули...

Тука не се согласувам со тебе. Да, Хас игра како да е во втора младост. Лани кога освои турнир на трева си реков, а супер за човекот ама нема шанси да освои уште некој турнир. И ме изненади на добро неверојатно. Секоја му чест за ентузијазмот и му посакувам уште титули на конто, животот не му беше наклонет и се надевам дека со уште неколку победи ќе ја исправи неправдата.

Е сега за Федекс. Баш Сампрас имаше една изјава во скоро време со која вели дека се чуди каде Федерер наоѓа мотивација за турнирите. Човекот го сака тенисот и сега веќе е на терен не толку заради пехарите, туку заради самиот спорт. Се му е плус од тука натаму. Милион пати го отпишаа, а лани го освои Вимблдон. Сега се прават математики дали можел да освои уште некој Грен Слем. Јас не се сомневам во тоа. Само да го служи здравјето. Малку му е поинаква техниката на играње, заради што и нема некои посериозни повреди во кариерата и може да издржи подолг век во спортот, за разлика од Новак и Рафа кои од петни жили се оставаат на терен, но се надевам дека и нив ќе ги гледам на 32-33 како играат тенис. За Рафа тоа ќе биде потешко, ама хеј се надевам дека ќе ги победи шансите.

Па ако се погодат да речеме Петар и Игор периодов тука во Скопје, заедно со Види Фотос, или барем некој од нив ако веќе не можат сите тројца, плус јас, ти, Псај, еве стритбонд, и уште кој сака таман ќе бидеме, барем 5-6 души е добра бројка. Инаку има по скоро сите кафичи низ центарот тениски натпревари, без проблем пуштаат, и така периодов ништо нема преку ден на Спорт Клуб и Спорт Клуб +, само тенисче даваат. :)
П.с. Извинете ако заборавив некој да набројам, ако му се глеа нека се јави слободно, добредојдени се што повеќе луѓе. :)
П.п.с Земи ја ти и Крејзи или Илумиус, да не бидеш осамена меѓу мажи. :ROFLMAO:
Ако иде babarabatin идам и ја, не ќе бидам сам фан на Новак.:D
Башка сеа Ролан Гарос ќе го пренесуваат на Алфа, па секаде ќе има можност да се гледаат мечевите, ама проблем е што неам толку време како порано, иначе убава е идејата..

Ако иде babarabatin идам и ја, не ќе бидам сам фан на Новак.:D
Башка сеа Ролан Гарос ќе го пренесуваат на Алфа, па секаде ќе има можност да се гледаат мечевите, ама проблем е што неам толку време како порано, иначе убава е идејата..
Ќе го викнеме и Syn, он е од Скопје и навива за Ноле, нема да си сам сигурно. :D Идејата иначе е супер, само вие што не сте од Скопје кажете ако доаѓате периодов па да направиме некоја комбинација. :)

Ќе го викнеме и Syn, он е од Скопје и навива за Ноле, нема да си сам сигурно. :D Идејата иначе е супер, само вие што не сте од Скопје кажете ако доаѓате периодов па да направиме некоја комбинација. :)

Отиде работава низ брдо. Замисли финалето Симон-Димитров (онака трескам сега). :D

Отиде работава низ брдо. Замисли финалето Симон-Димитров (онака трескам сега). :D
СТРАХОТЕН!!! Григор Димитров постави на колене Новак Джокович (7:6,6:7 и 6:3)след малко повече от 3 часа игра в Мадрид! :ROFLMAO: (Леандрааа, каде сии? :D)
Шо се секираш бе, битно Рафа ќе игра у финале. :P Ние Надаловците да бидеме мнозинство па за другите не е проблем. :D

Надал вкрстува со Федерер ... ај ако не за другиот турнир ќе се соберите. :D

СТРАХОТЕН!!! Григор Димитров постави на колене Новак Джокович (7:6,6:7 и 6:3)след малко повече от 3 часа игра в Мадрид! :ROFLMAO: (Леандрааа, каде сии? :D)
Шо се секираш бе, битно Рафа ќе игра у финале. :P Ние Надаловците да бидеме мнозинство па за другите не е проблем. :D

Другар цепање предвреме не чини.;) Ти текнува на муабетите Господ, цар ова она? Од глава се удираат. Не можеш да знаеш човек дали ќе киксне или ќе го крене пехарот, ма колку сака шансите нека се на негова страна. Јас не прогнозирам најискрено, затоа и пишав уште на почеток, турниров ми мириса на изненадување. Нема да се изненадам Надал да не го освои турниров, ама воопшто. Само што нема поразот да му го правдам со муабет дека тактизирал. Приказни за мали деца се тоа.

Другар цепање предвреме не чини.;) Ти текнува на муабетите Господ, цар ова она? Од глава се удираат. Не можеш да знаеш човек дали ќе киксне или ќе го крене пехарот, ма колку сака шансите нека се на негова страна. Јас не прогнозирам најискрено, затоа и пишав уште на почеток, турниров ми мириса на изненадување. Нема да се изненадам Надал да не го освои турниров, ама воопшто. Само што нема поразот да му го правдам со муабет дека тактизирал. Приказни за мали деца се тоа.
Па затоа ти ставам смајлиња. Ништо не се знае, се изјаснив јас дека Рафа ми е енигма после повредата, не се знае кога тренира со полн интензитет а кога не. Мада сеа очекувам да го освои, особено кога го нема Новак, поради тоа што прикажа доста добри игри во Барселона, а башка ова е турнирот на кој може да заработи бодови бидејќи лани испадна во 1/8 финалето. Во Рим и Париз ги брани титулите така да бодови од таму амин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom