Лига на Шампиони 2012/2013

Статус
Затворена за нови мислења.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.389
Поени од реакции
85.331
Пробување да се прави смешен или ефтина провокација од некој шо навива за екипа што има максимум 3-4 домашни играчи. Ако се сметаат и бош играчи како Велбек, Бертранд, оној со бесните фаци.
И некои бош играчи како Ешли,Тери и Лампард на пр. Ама тоа не е битно. Битно ова за вас беше ефтина провокација а тоа што Боби ја напишал Ана Каренина само за да пише како Баерн Минхен имал млади играчи (а демек другите екипи немаат) не е ефтина провокација.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Џонс бош играч :pos: јагену те поштувам али ако еднаш у живот си го гледал тој со фацитејас ќе се прекрстам, скина зелена тука :) а драгонскај и ред џон само ви замеруваат за тоа дека навивате за цела лига и репрезентација а тие си навиваат за клубовите. Тоа е се.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.150
Поени од реакции
23.275
А шо е уште потажно шо главен аргумент за нас му е дека не ја следиме бундес лигата а се гледа дека тој а и останаите другачина не следат премиер а кенкаат.

Оно нас она. :D

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.725
Поени од реакции
52.660
Па и најдобриот тренер на клупа :icon_lol:
Едвај чекам да видиме дали е најдобар.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.389
Поени од реакции
85.331
Па и најдобриот тренер на клупа :icon_lol:
Едвај чекам да видиме дали е најдобар.
Ова збориш на шпекулацијата дека Бенитез ќе иде во Шалке така?
Сигурно ќе се докаже и таму како најдобар тренер.

Jaqen H'ghar

Faceless man
Член од
25 март 2009
Мислења
1.077
Поени од реакции
1.272
Џонс бош играч :pos: јагену те поштувам али ако еднаш у живот си го гледал тој со фацитејас ќе се прекрстам, скина зелена тука :) а драгонскај и ред џон само ви замеруваат за тоа дека навивате за цела лига и репрезентација а тие си навиваат за клубовите. Тоа е се.
Што се однесуе до мене Дортмунд и Шалке би ги директно пратил у регионалната лига.
Едните станаа јака екипа и дигнаа си акции божем фатиле бога за муда, додек тие вторите по клета екипа немам видено.
Инаку Џонс пишав само да ве испровоцирам, иако уште има корки леб да јаде ама се ми иде дек ќе си остане бош играч :icon_lol:

И некои бош играчи како Ешли,Тери и Лампард на пр. Ама тоа не е битно. Битно ова за вас беше ефтина провокација а тоа што Боби ја напишал Ана Каренина само за да пише како Баерн Минхен имал млади играчи (а демек другите екипи немаат) не е ефтина провокација.
Па пишав дека имате по 3-4 англиски играчи заедно со бош играчите. Ете ти ги наброја Кешли, Факерот и Легендата. Плус Бертранд = 4 играчи.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.511
Поени од реакции
22.153
Како беше уплашен Замер :icon_mrgr: Don't fuck with Klopp
--- надополнето: 5 мај 2013 во 01:53 ---
Натпреварот немаше врска со тоа што ќе се дешава на Вембли. Единствено нешто што може да се заклучи е дека односите помеѓу клубовите се мноогу заострени. Ретко има инциденти во Германија како денес шо имаше, многу груби фаули и рчкања помеѓу играчите. Врвот беше мирна личност као Самер да се зајаде со сељакот. Рафиња напрај црвен и Клоп му пререче нешто. Се е тоа поради Гетце трансферот, плус преговорите со Лева, и згора над се финалето се погоди. Сфаќам дека Дортмунд се повредени, но така работите функционираат во светов, поголемите добиваат.

За финалето очекувам крв да падни, и тоа не мислам фигуративно туку буквално, Милер кажа дека неможе да замисли да изгубат трето финале по ред, и тоа никако од Дортмунд.

:vozbud: ГАЗИ ГИ!
Душичка е Самер, не зафркавај Боби, за џабе Motzki (мрчач) не го викаат :icon_mrgr:
--- надополнето: 5 мај 2013 во 02:08 ---
Им се може бе. Ете почна да покажува и во Европа кој е кој . Пеп го сакаа многу клубови тие го доносоа. Гетце мислиш дек е потребен ? Не Крос,Робен,Милер,Рибери и Шакири ги има кој се страшни играчи, ама подобро да игра за Баерн отколку против Баерн, а плус Гетце е од Баварија. Што мислите како мал желба му е било да игра за Дортмунд кој се бореше да скрпи крај со крај ? За разлика од повеќето клубови не им требаат пари од нафташи,арапи,државата, градот.

Инаку коментарите од овие што навиваат за англиски тимови како на пример вакви коментари:

Пробување да се прави смешен или ефтина провокација од некој шо навива за екипа што има максимум 3-4 домашни играчи. Ако се сметаат и бош играчи како Велбек, Бертранд, оној со бесните фаци.
Како Баварец бар за ова ќе си ќутев подобро оти и Баерн зема „туѓи“ пари иако сепак има разлика со парите на олигарсите. Или тие 75м ЕУР за 10% акции од клубот кој ги платија Адидас и Ауди не се еден вид инвестиција односно инвестор? Значи 20% од клубот не е сопственост на Баерн, плус планираат уште 10% да дадат на друг инвестор. Значе ќе испадне 30% да се во сопственост на други компании. Дали компании, олигарси или шеикси, принципот е ист. Едино 50 плус 1 правилото во Германија, и желбата на Хенес да владее како сака, можеби се заслужни за тоа Баерн да е уште во рацете на клубот. Плус да не заборавиме Адидас. Ако Баерн сака еден играч а може само да го добие со огромна плата која не сака да ја плати, тогаш Адидас на играчот му нуди спонзорски договор за да подпиште во Баерн. Нели и тоа е еден вид помош со туѓи пари? Најдобар пример е Пизаро, мислам Адидас му даде спонзорство во износ од 45м ЕУР (!!!!) за играч кој никојпат не стана меѓународна ѕвезда, иако е многу добар играч. Не сакам да знам кај кој други играчи Адидас помогна. Баерн е паметен и знае да ги пакува овие работи како позитивни па после се буни на шеиксите што фрлаат пари без престан. Затоа другпат малце помирни да бидат Баварците со овие обвинувајна оти Баерн како што користел туѓи пари никој друг во Бундеслигата не користел.

Jaqen H'ghar

Faceless man
Член од
25 март 2009
Мислења
1.077
Поени од реакции
1.272
Како Баварец бар за ова ќе си ќутев подобро оти и Баерн зема „туѓи“ пари иако сепак има разлика со парите на олигарсите. Или тие 75м ЕУР за 10% акции од клубот кој ги платија Адидас и Ауди не се еден вид инвестиција односно инвестор? Значи 20% од клубот не е сопственост на Баерн, плус планираат уште 10% да дадат на друг инвестор. Значе ќе испадне 30% да се во сопственост на други компании. Дали компании, олигарси или шеикси, принципот е ист. Едино 50 плус 1 правилото во Германија, и желбата на Хенес да владее како сака, можеби се заслужни за тоа Баерн да е уште во рацете на клубот. Плус да не заборавиме Адидас. Ако Баерн сака еден играч а може само да го добие со огромна плата која не сака да ја плати, тогаш Адидас на играчот му нуди спонзорски договор за да подпиште во Баерн. Нели и тоа е еден вид помош со туѓи пари? Најдобар пример е Пизаро, мислам Адидас му даде спонзорство во износ од 45м ЕУР (!!!!) за играч кој никојпат не стана меѓународна ѕвезда, иако е многу добар играч. Не сакам да знам кај кој други играчи Адидас помогна. Баерн е паметен и знае да ги пакува овие работи како позитивни па после се буни на шеиксите што фрлаат пари без престан. Затоа другпат малце помирни да бидат Баварците со овие обвинувајна оти Баерн како што користел туѓи пари никој друг во Бундеслигата не користел.
Пизаро зеде 20 милиони спонзорство од Адидас за 8 години, тогаш бараше агенттот 8 милиона во кеш плус плата ако ми текнува добро. Добро знаеш дека продадоа акции за да го отплатат стадионот. Никој не е крив што поранешниот директор на Адидас што умре Драјфус или Дрејфус беше пријател со Ули . Дури и тој му ги има дадено на Ули парите на заем што ги вложуваше во берзата и за кој не пријави данок. И со тие 10% не се некој битен фактор во главните одлуки. Адидас е спонзор на Баерн и не ми е јасно како тоа се туѓи пари ? Ќе даде еднаш во 3-4 сезони еден договор на некој играч кој потоа 6-7 години ќе ги рекламира и тоа е исто ко со парите од олигарсите ? Заеби тие приказни Игорче, Адидас не е организација која чисто онака дава пари на Баерн дек имат многу за трошење па хоби си бараат.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.511
Поени од реакции
22.153
Пизаро зеде 20 милиони спонзорство од Адидас за 8 години, тогаш бараше агенттот 8 милиона во кеш плус плата ако ми текнува добро. Добро знаеш дека продадоа акции за да го отплатат стадионот. Никој не е крив што поранешниот директор на Адидас што умре Драјфус или Дрејфус беше пријател со Ули . Дури и тој му ги има дадено на Ули парите на заем што ги вложуваше во берзата и за кој не пријави данок. И со тие 10% не се некој битен фактор во главните одлуки. Адидас е спонзор на Баерн и не ми е јасно како тоа се туѓи пари ? Ќе даде еднаш во 3-4 сезони еден договор на некој играч кој потоа 6-7 години ќе ги рекламира и тоа е исто ко со парите од олигарсите ? Заеби тие приказни Игорче, Адидас не е организација која чисто онака дава пари на Баерн дек имат многу за трошење па хоби си бараат.
Значи Баерн даде 20% од клубот и зеде 150м ЕУР. Разликата со Сити пример е што тие го дале цел клуб, тоа во Германија не е можно, но принципот е ист. За Пизаро дале 45м ЕУР ( http://www.spiegel.de/sport/fussball/transfergeschaeft-adidas-finanzierte-pizarros-wechsel-zum-fc-bayern-a-626406.html ) и сигурен сум, мислам и општо познато е што Адидас на играчи кој ги барал Баерн често им даваше спонзорство плус за да пополнат за платата. Пак туѓи пари. Ќе кажам интелигентно спакувано од Баерн но принципот е ист, актер надвор од Баерн дава пари за клубот. Мене не ми е муабетот дека тоа е лошо, напротив тоа е најдобро за клубот и можам само да му честитам на Баерн за ова, но ми пречи што од друга страна многу мрчат против шеиксите а исти работи тераат.

Jaqen H'ghar

Faceless man
Член од
25 март 2009
Мислења
1.077
Поени од реакции
1.272
Значи Баерн даде 20% од клубот и зеде 150м ЕУР. Разликата со Сити пример е што тие го дале цел клуб, тоа во Германија не е можно, но принципот е ист. За Пизаро дале 45м ЕУР ( http://www.spiegel.de/sport/fussball/transfergeschaeft-adidas-finanzierte-pizarros-wechsel-zum-fc-bayern-a-626406.html ) и сигурен сум, мислам и општо познато е што Адидас на играчи кој ги барал Баерн често им даваше спонзорство плус за да пополнат за платата. Пак туѓи пари. Ќе кажам интелигентно спакувано од Баерн но принципот е ист, актер надвор од Баерн дава пари за клубот. Мене не ми е муабетот дека тоа е лошо, напротив тоа е најдобро за клубот и можам само да му честитам на Баерн за ова, но ми пречи што од друга страна многу мрчат против шеиксите а исти работи тераат.
Шпигел
Pizarro had scored 19 goals the previous season, so he and his manager were asking for $7 million net income for four years, plus a one-off net payment of $8 million.
Since the Bavarians apparently couldn't or wouldn't pay this much money, Adidas stepped in. Pizarro was given an eight-year advertising contract worth $21.6 million, which was precisely the amount needed to end up with $8 million after deducting all taxes. T
И пак ќе те прашам како е исто, Адидас одлучува кој играч ќе игра за Баерн, кој тренер ќе е или пак тие даваат пари за да се купи играч ?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.511
Поени од реакции
22.153
Шпигел

И пак ќе те прашам како е исто, Адидас одлучува кој играч ќе игра за Баерн, кој тренер ќе е или пак тие даваат пари за да се купи играч ?
Епа ок, 22м ЕУР Адидас плати од 45те кој ги зеде Пизаро. Знајш кој зема 22м ЕУР од Адидас од спонзорство? Во времето Бекам. Значи сепак се работи за земајне туѓи пари за да се донесе еден играч. Види самиот кој од Баерн има договор со Адидас па јасно ќе ти стане колку многу Адидас помага. Секако дека и Адидас има корист но користот од 22м ЕУР за Пизаро не можам да го видам. Значи на крај пак Баерн е во корист оти добива играч а друг му ја плаќа (пола) плата. Значи Баерн ако неможе или не сака да плати толку пари колку што сака играчот, се активира Адидас (некој пат) и презема дел од платата.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Стварно е безвезе да зборите за странци,кога сите знаат што е Премиер лигата денес(обединети нации).....И дека тоа е главниот проблем зашто е мизерна англиската репрезентација...

Тука не го вбројувам Јунајтед кој е реткост и си ја тера традицијата на растење на свои домашни таленти!
Братко те читам некое време, секоја чест за Баерн тоа е машинерија и уште кога го победивте Арсенал на домашен терен мое беше мислење дека вие земате оваа година, но и во Германија ти е јасно како и во целиот свет дека где бургија неќе, пара врти, така и Баерн од Германија и пошироко ги купува главните играчи, моментално од овој тим освен Лам и Крос неми текнува некој од Баерн да потекнал, можеби сум и грешка, ама види и ти дека 80 % играчи ви се купени како и на Челси, го спомнуваш Јунајтед, демек расте свои фудбалери, моментално кои се Велбек( кој што во никој друг појак клуб мислам дека не би играл), и Џонс и Клеверли кои според мене имаат огромен потенцијал, но само тие се, така да твоето погоре цитирано за Јунајтед нема везе, можеби порано да, но сега тешко, а и за Баерн исто така, а Англиската репрезентација што е мизерна е мизерна, ама затоа имаат најквалитетна лига на планета!

M

Mario Gómez

Гостин
Пак истите ќе се радуваат, германија победува. Знајш дека се обединети, сите за еден, еден за дортмунд.
Многу си интересен браво. Не сум напишал ниту еден пост каде што искажувам среќа поради Дортмунд. У полуфиналето бев за Реал бидејќи мислам дека полесно ќе ни беше со нив, а во четвртфиналето јас најмногу ги критикував судиите што ги изгураа Дортмунд со Малага.

Ако отворено не ги вреѓам Дортмунд као вие што праете у темата за ПЛ на Ливерпул, незначи дека јас за нив навивам. Штом видете дека се пиши нешто за германскиот фудбал ти и тој бејтмен први сте со вашите батхрт муабети. Јбг неможе вашата премиер лига да е центар пажња нон стоп, и ако ти смета муабетот што се води тука за финалето можеш комотно да одјебеш на темата за премиер лига и да го праеш тоа што те прави среќен, да ги вреѓаш Ливерпул.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.327
Поени од реакции
26.273
моментално од овој тим освен Лам и Крос неми текнува некој од Баерн да потекнал, можеби сум и грешка, ама види и ти дека 80 % играчи ви се купени како и на Челси

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom