Македонска берза

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
decki imate info alk,kbm, granit koga ke delat dividendi ? t.e. kbm veke isplatile za ostanatite dve kompanii kako i za toa dali makpetrol ke podeli nesto ?

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Пишав и порано, Макпетрол е загубар, а загубарите по закон не можат да делат дивиденди.
granit ke ima nesto povisoka dividenda od lani ama mislam deka nakaj avg-sep ja delat :(, alkaloid standardno, stil i mpt verojatno od dogodina ke delat. kbm isplati duplo pomala dividenda

Член од
14 април 2013
Мислења
93
Поени од реакции
62
Цезар ,

Ме интересира за МПТ каде ја гледаш веројатноста за да делат дивиденда ? Мене кога ќе се спомне МПТ ми е мрак на очи , сенки , густа магла , па те молам дај некои анализи , линкови , веројатности ,за да ја поткрепиш оваа твоја информација со факти и да ни се разбистри.

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Цезар ,

Ме интересира за МПТ каде ја гледаш веројатноста за да делат дивиденда ? Мене кога ќе се спомне МПТ ми е мрак на очи , сенки , густа магла , па те молам дај некои анализи , линкови , веројатности ,за да ја поткрепиш оваа твоја информација со факти и да ни се разбистри.
http://www.time.mk/cluster/3cfe730150/makpetrol-po-lanskata-zaguba-ocekuva-bruto-dobivka-od-3-9-milioni-evra-godinava.htmlhttp://www.plusinfo.mk/vest/83393/Makpetrol-ochekuva-39-milioni-evra-bruto-dobivka-za-2013

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
Член од
14 април 2013
Мислења
93
Поени од реакции
62
ok e, znam na koe nivo se menadzerite vo mk kompanii i deka ne se za veruvanje ali zatoa jas ti pisav toa sto oficijalno soopstile.
Ova e deloven plan na kompanijata prenesen od novinari. Da pretpostavime deka ke se ostvari . Sto ako firmata odluci da ja reinvestira dobivkata. Sto ako resi da ja akomulira dobivkata ?
Sto e tuka oficijalno ?
Oficijalni se samo cenovno cuvstvitelnite informacii sto se objavuvaat na stranata na Makedonskata Berza a ne napisite na novinarite .

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Купете од КМБ, ќе растат.... од сигурни извори! :tapp:
Ах бе Хари Хари.... хари-мата-хари!? Што бидна со ланскиот и полански биланс.
http://faktor.mk/archives/45230

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
:) Вака викаат за сите акции, ајмо јефтинооо

КМБ во следните неколку години ќе биде во фаза на отпишување на старите побарувања, така налага НБМ. Тоа значи помал или никаков профит.
Од друга страна заради овие проблеми се зголемува шансата за продажба на странски инвеститор и тука треба да се гледа шансата за добар раст на цената и добар профит.

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
Ах бе Хари Хари.... хари-мата-хари!? Што бидна со ланскиот и полански биланс.
http://faktor.mk/archives/45230
И јас мислам така. Волку ефтина акцијата не била ни кога беше најголемата криза ако ги отворите графците историски. Додуша ефтина е и на 3500денари ама ова е премногу.

ceasar

надеж, страв и алчност
Член од
2 април 2009
Мислења
1.133
Поени од реакции
574
koga pravite analizi za KMB imajte vo predvid deka kupi nova zgrada (centrala) na plostad a stariot objekt uste go nemaat prodadeno, taka da taa zaguba sto ja objavija za prviot kvartal lesno moze da se anulira.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
a stariot objekt uste go nemaat prodadeno, taka da taa zaguba sto ja objavija za prviot kvartal lesno moze da se anulira.
Лани ја продадоа старата, само не знам дали влезе во ланскиот биланс.

Член од
10 мај 2009
Мислења
827
Поени од реакции
541
влезена е само 1/3 од продажбата или помалку. Договорот е секоја година по толку.

Kajgana Shop

На врв Bottom