- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.368
- Поени од реакции
- 84.607
У книгата - два-триесетина јавачи воини и фамилиите со нив. А овде, не знам, ваљда исто. Не верувам дека ќе кажат.Сериозно, колку Дотраки има моментално со неа? Десетина?
У книгата - два-триесетина јавачи воини и фамилиите со нив. А овде, не знам, ваљда исто. Не верувам дека ќе кажат.Сериозно, колку Дотраки има моментално со неа? Десетина?
[spoiler] Забегал незнам шо напрајл, е шо, да го остај и онај да живееше и да остави пример за другите кој кога сака шо сака да прај зад грб од кралот ? Појде ги убија децата ради одмазда, во ред, али ги кршиш наредбите од Кралот, Кралот шо ти го одбра ! Мораше да го егзекутира за да му дај пример на другите макар и со пола војска да остани.[/spoiler]
Не влагај во тема за серија, ако не си ја гледал најновата. Всушност, зашто би влагал во темата тогаш?Аман бе, нели немаше барем првиот ден од прикажување да има спојлери од епизодата....
Може ме интересирало дали е добра како претходната, али да, нема да влегувам додека заврши сезоната. Не дека и тогаш си сигурен за спојлери од следната.Не влагај во тема за серија, ако не си ја гледал најновата. Всушност, зашто би влагал во темата тогаш?
Глупости, зашто би те интересирало дали е добра како претходната?Може ме интересирало дали е добра како претходната, али да, нема да влегувам додека заврши сезоната. Не дека и тогаш си сигурен за спојлери од следната.
Ете ме интересирало.Глупости, зашто би те интересирало дали е добра како претходната?
Па и тоа се спојлери, ако ја гледаш и се спрема сцената за јак настан, а си прочитала тука дека не била добра епизодава, знаеш дека настанот или нема да го бива или нема да се случи во таа епизода.
Стварно не ми е јасно што очекувате на ден на епизода на темава.![]()
Во кој смисол? Тоа што мислиш дека се случи тоа е тоа, после е објаснето со дијалогот во сцената која следи кога седат Beric, Arya и Thoros покрај огнот. Стварно добра сцена и доста емотивно одглуми девојчето, поготово кога го праша за татко и. СолзиОд епизодава ќе издвојам само - дали се знае мистеријата позади Берик и господарот на светлината? Мислам дали е откриено во книгите?
Thoros, исто како Melisandre, е свештеник на R'hllor АKA The Red God. Како што видовме минатата сезона и сега во новата епизода, тие имаат моќ која неможе да ја стекне кој било. Се ќе биде објаснето со тек на времето.Од епизодава ќе издвојам само - дали се знае мистеријата позади Берик и господарот на светлината? Мислам дали е откриено во книгите?
Тоа е сцена од првата сезона, веројатно не памтиш. Сам си одговори - Џора е еден од „птиците“ на Варис, што ги има низ целиот свет.Добро според инсертот на почетокот на епизодата што беше од прва сезона со Нед Старт испаѓа дека Џора е шпион на Варис. Ако некој знае поточно нека објасни тука.