Споредa: Audi A4 vs. Mercedes C-class

• Креатор на темата Креатор на темата Jack Nolan
  • Време на започнување Време на започнување

Според вас?

• A4

Гласови: 39 52,0%
  • C-class

Гласови: 36 48,0%

• Вкупно гласачи
    75
Демек возам BMW, имам пари во џебот и евтино ми е... Абе другарче ја да ти кажам сеа вака, да имам пари и да сакам да се курчам со BMW, ќе купам BMW 2013 година (на пример новиот модел на m6) , а не ко повеќето "мангупи" во Македонија... Купил BMW 96 година и се праи мангуп, пали гуми ово оно... Мрш бе ти ебам сортата оди купи го ново нашлакај таму 45 сома па да те видам дали ќе се "спзгаш" по улиците или ќе ти биде страв да возиш над 40... Малце ќе ти закашла и оп едно смрдено делче 150€... А ти ако возиш BMW 96-та како и останатите, е дефинитивно ти е евтино, и ти си мислиш дека си елита оти возиш BMW, али не си... Малку се дечки во Македонија што возат VTEC... Да видите што е снага вие шо сте поносни со изразот:
Германско си е германско :facepalm:
Абе дете земи купи го ново од салон и курчи се ;)
Ja naprimer imam a6 1.9tdi od 96g ne za kurcenje nego ednostavno za taa cena nema konkurencija,nitu vo komocija nitu vo potrosuvacka,plus i sve na crvena nafta go sibam.
Jaka muda ako imas VTEC. Koga ke dojde redot za prodavanje ke se utepas od molenje da go otkacis i od placenje koga ke vidis kolku ti vredi cudoto od tehnikata.
--- надополнето: 28 април 2013 во 22:17 ---
offtopic

Толку и возиш бмв штом сам му менуваш масло и филтри на бмв то.Браво,ама јутуб нема ти го ресетира компјутерот.
[/quote]

Brejjj,i šo sega smak sveta ako 5-6 sekundi pisuva service,oil ili slicno.
:tapp:
--- надополнето: 28 април 2013 во 22:22 ---
У Германија е тешко за 5 бона да го најдеш добар седан. Ем не са ного чести, ем си држат цена...
Ima khm eftinki u Holandija od tie so po 4-500.000km .
:D

Буквално за 20 секунди се ресетира сервис интервал на е46ка.. Дури го пише и у книгата.... ;)

Џабе ги едуцираш друже, тие си се убедени у своето и друго не постои.

Koga sme kaj bemvinjata,rabotam i so delovi,ti garantiram deka polovnite delovi se 1:3 do 1:5 so cenite ako gi sporeduvame so VW i Opel. Baska so gi nema. Ako imas ksmet nisto da ne cepkas odlicno,ama ako te zatera maler pogolema dupka vo gepot ne pravi niedno drugo vozilo ko BMW.

Ima khm eftinki u Holandija od tie so po 4-500.000km .
Знам, прошетувал сам се на там... Може доста добра цена да се најде на пазаро у Утрехт... Само ќе има и солидни километри... :D:D:D:D

Еми, ного од народо собрал е некакви пари, и купил е некаква кола од некаков бизнисмен шо е пријател на пријател на пријател на пријател шо е маалски мајстор и ного ги разбира колите....
И сите ќе ти објаснат шо е кола, а шо не е... Иако не са развртеле еден чеп на картер, или смениле филтер за воздух... :(:(

Ако знаеш шо точно ти требе за една кола, нема потреба од скапи трошоци. Второ, има доста добри цени на оригинални делове, ако знаеш од дека требе да пазаруваш. Нема потреба од половни.... Е сега шо голем дел од народо е неук за тија работи, никој не му е крив шо го дерат такви како валволин.. Бизнис си е бизнис. :-)

Koga sme kaj bemvinjata,rabotam i so delovi,ti garantiram deka polovnite delovi se 1:3 do 1:5 so cenite ako gi sporeduvame so VW i Opel. Baska so gi nema. Ako imas ksmet nisto da ne cepkas odlicno,ama ako te zatera maler pogolema dupka vo gepot ne pravi niedno drugo vozilo ko BMW.
Те следам подолго време на форумот и фала богу се најде еден паметен да им објасни и да направи да видат колку е саатот. (y)

Не си ако знаеш кога се вклучува и ако имаш осет :D
На 3500 до 4 000 обртаја со притисок на ујле се пушта палец на брегастата и ги држе влезните вентили повеќе време отворени за да флезе поголема смеса на воздух и бензин... Не е ракетна наука бе Тоде.... И шо си има врска осето и кога се уклучува со отворен диференцијал и андерстеер? Детешки маабети.... БМВ има Ванос за истото нешто, АУДИ има валвелифт/валветроник за истото нешто...

На 3500 до 4 000 обртаја со притисок на ујле се пушта палец на брегастата и ги држе влезните вентили повеќе време отворени за да флезе поголема смеса на воздух и бензин... Не е ракетна наука бе Тоде.... И шо си има врска осето и кога се уклучува со отворен диференцијал и андерстеер? Детешки маабети.... БМВ има Ванос за истото нешто, АУДИ има валвелифт/валветроник за истото нешто...
Страње у боја

Ja naprimer imam a6 1.9tdi od 96g ne za kurcenje nego ednostavno za taa cena nema konkurencija,nitu vo komocija nitu vo potrosuvacka,plus i sve na crvena nafta go sibam.
Jaka muda ako imas VTEC. Koga ke dojde redot za prodavanje ke se utepas od molenje da go otkacis i od placenje koga ke vidis kolku ti vredi cudoto od tehnikata.
--- надополнето: 28 април 2013 во 22:17 ---

Ако мислиш аудито што го возиш е премиумм се вараш дебело. Премиум неможе да биде со преден погон нека ти биде јасно. Аудито што го имаш е на рамниште со вектра и пасат.

Ако мислиш аудито што го возиш е премиумм се вараш дебело. Премиум неможе да биде со преден погон нека ти биде јасно. Аудито што го имаш е на рамниште со вектра и пасат.
:tapp:
Vozi si go kamionot,neka ti e so sreka.
btw.
Nekako na mene vo 21 vek ne mi e logicna kola so kardan odozdole. Kameno vreme. Se znae sto e kola a sto e kamion.

Brejjj,i šo sega smak sveta ako 5-6 sekundi pisuva service,oil ili slicno.
Предупредува тоа ама кога сама ќе ти застане и изгаси колата на сред пат има да се чешаш кај што не те чеша:eek:

Аман де...кола купуваш или жена.
Без гајле, и двете се канти издувани, нема што да згрешиш.
А и не ми е јасно со која математика тргнуваш да земеш кола од Бугарија, божем тука нема.
--- надополнето: 29 април 2013 во 02:06 ---
На аудито најголема желба му е кога ќе порасне да биде БМВ :):):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom