Споредa: Audi A4 vs. Mercedes C-class

• Креатор на темата Креатор на темата Jack Nolan
  • Време на започнување Време на започнување

Според вас?

• A4

Гласови: 39 52,0%
  • C-class

Гласови: 36 48,0%

• Вкупно гласачи
    75

Jack Nolan

Сите сме луѓе, но ретко кој е човек!
Член од
31 јули 2011
Мислења
1.587
Поени од реакции
1.506
Веб-сајт
www.facebook.com
Значи вака, се двоумиме помеѓу овие модели, Ауди А4 и Мерцедес Ц класа. Ме интересира вашето мислење, посебно мислењето од оние кои ги искусиле овие два модела. Не ми зборувајте за тоа кое е поубаво и не зборувајте дека Мерцедес си е Мерцедес. Ме интересира во главно за одржувањето деловите и сето тоа. И двата модела се оние над 2001-2002 година. Цената е тука негде, околу 5.000 евра. Па ако некој знае нешто повеќе нека се искажи(y)
Mercedes-Benz-C-Class_2001_800x600_wallpaper_09.jpg

Mercedes-Benz-C-Class_2001_800x600_wallpaper_03.jpg

Audi-A4_2001_800x600_wallpaper_0a.jpg

Audi-A4_2001_800x600_wallpaper_0c.jpg

Во блага предност е Аудито!

Нема шанси 5000 евра
Солидно Ауди А4, или Мерцедес Ц, барем 7000-8000 ќе те кошта

Кој мотор ?

Нема шанси 5000 евра
Солидно Ауди А4, или Мерцедес Ц, барем 7000-8000 ќе те кошта

Кој мотор ?
Со царини и давачки ќе фати 7 илјади. 1.9, 2.0, 2,2..

Цената ме натера да пишам во темава...
...така може. Мислев дека од тука очекуваш да го земеш за 5000 евра :)

Не сум некој голем познавач на коливе, но прво што ми падна во очи кога отворив карактеристики беше потрошувачката
Мерцедесот има доста поголема градкса потрошувашка од Аудито
Најслабиот модел, C200 CDI, вели 8.8литра на 100км градска, додека Аудито 1.9TDI (100 коња) 7литри
Исто и кај појаките модели, потрошувачката кај Аудито е помала од онаа на Мерцедесот

Токму поради тоа и јас би одел на Аудито

За одржување нека ти каже некој што повеќе се разбира, или пак имал искуство со овие коли :)

Ауди А4 сум имал проблем со рамената само нив ги имам менувано на побрзо, али такви ни се и патиштат ко че видиш. Мерцедес C200 oд 2001 година имаше другар и му троши околу 10градска а 6.5-7 отворена. Досега е кај него добар, али од старт почетните делови што треба да ги смениш ти се поскапи колку што знам за мерцедесот. Кај мене аудито беше 1.9тди 130 коња 2001 година на крај скоро 2002 градска ми јадеше околу 8 а отворена од 5-6 литри на 100км зависи како го газев.
Гуми кај мене беа 195/65/15 стандард ти се ги има и не се скапи, мерцедесот незнам што гуми користи. Кој имал мерцедес нека напиши како е задоволен од него, од аудито ти кажувам дека мака немав, добар старт за македонски патишта може да развие повеќе и од што ти треба :)

Ауди А4 сум имал проблем со рамената само нив ги имам менувано на побрзо, али такви ни се и патиштат ко че видиш. Мерцедес C200 oд 2001 година имаше другар и му троши околу 10градска а 6.5-7 отворена. Досега е кај него добар, али од старт почетните делови што треба да ги смениш ти се поскапи колку што знам за мерцедесот. Кај мене аудито беше 1.9тди 130 коња 2001 година на крај скоро 2002 градска ми јадеше околу 8 а отворена од 5-6 литри на 100км зависи како го газев.
Гуми кај мене беа 195/65/15 стандард ти се ги има и не се скапи, мерцедесот незнам што гуми користи. Кој имал мерцедес нека напиши како е задоволен од него, од аудито ти кажувам дека мака немав, добар старт за македонски патишта може да развие повеќе и од што ти треба :)

Има едно во Делчево на бугарски таблички мислам дека беше 1.9 нели со 130 коња, ептен ми се бендиса беше S-line 5 илјадарки. Најдов и Бугарија едно со ист мотор ми се чини ектсра беше (барем на сликите) темно плава (најубо му стој на овој моде оваја боја) околу 5 илјадарки си велам можи да смали едно 300-400 евра.

Ама пред да купам сакам да споделам искуство и со царини, давачки и тие глупости, за да знам колку пари би можело да ме фати оти сум ограничен до некаде. Ако не ти е проблем пиши колку те фати се на се, ако не овде во порака, позз!

P.S: Цената зависи од јачината (кубикажата) или и од додатна опрема?
--- надополнето: 28 април 2013 во 15:44 ---
Споредa: Audi A4 vs. Mercedes C-class

ипак мерцедес си е мерцедес
Скапо ми е некако јбг:свиркам:

Има едно во Делчево на бугарски таблички мислам дека беше 1.9 нели со 130 коња, ептен ми се бендиса беше S-line 5 илјадарки. Најдов и Бугарија едно со ист мотор ми се чини ектсра беше (барем на сликите) темно плава (најубо му стој на овој моде оваја боја) околу 5 илјадарки си велам можи да смали едно 300-400 евра.

Ама пред да купам сакам да споделам искуство и со царини, давачки и тие глупости, за да знам колку пари би можело да ме фати оти сум ограничен до некаде. Ако не ти е проблем пиши колку те фати се на се, ако не овде во порака, позз!

P.S: Цената зависи од јачината (кубикажата) или и од додатна опрема?
--- надополнето: 28 април 2013 во 15:44 ---

Скапо ми е некако јбг:свиркам:
Од македонија ми беше земено ова, инаку не сум 100% сигурен за кубикажата иако сам си го носев реното последно знам игра многу улога годината и опремата во него. Секое дугме во него ти се царини, кожа ова она си се собира. Зависи од годината, колку што знам до 2001 година беше пониска царината, нагоре е поскапо (ова беше пред година и пол тогаш ја донесов јас колата)
Јас не би земал од македонските што се увезени, оти знам со мене имаше пријатели ко го носев реното и ги гледав какво ѓубре донесоа за продавање. Ако имаш шанса оди од немачка донеси си сам или ако е од Бугарија внимавај што земаш, има доста крадени возила и километражот по 1 милион од овие години на производство, а сите се вратени на идеалните од 120-180 илјади.
Тие што ги гледаш екстра на оглас од Бугарија ко че појдиш таму не се исти верувај, сум одел неколку пати од Бугарија по кола (поточно Дупница).
--- надополнето: 28 април 2013 во 16:06 ---
И со поголем фонт да го напишеш, јас па ќе си кажам оти бмв 330д е ного поарен избор отколко тија двете.. Дури и 320д е поарен избор....
e luki luki ако возам Бмв само бензин би земал да знам дека возам, 3000 кубици бензин да се знај кој е газда бе ;)

e luki luki ако возам Бмв само бензин би земал да знам дека возам, 3000 кубици бензин да се знај кој е газда бе ;)
И дизелите после фејслифт на е46ката од 2001ва не им са за фрлајне....
мрзе ме да објаснувам, иначе цел реферат може да напишам зашо е така... :)
Иначе да, бмв 6 у линија и барем над ***б28 дисплејсмент...

Mercedesite nad 98-99 se neviden škart. Begaj što podaleku. Sum videl c klasi od 2002 zargani kako jugo da e ne mercedes. Sramota. Audito definitivno. Šteta što od toj model na a4 nema so obična boš pumpa i so 90 konja. Sve se pumpa dizna,kad tad ke mora da se menja bregastata,toa im e slaba strana. Inaku drugo ne se rasipuva,ima ponov model na prednica i ne se rasipuvaat raminja kako na postarite a4.
So se tiče bmw,dodeka odi i ne se rasipuva nema gajle,prviot poseriozen kvar i ke ti ja oderat kožičkata,za bmw se ubedlivo najskapi delovite,i novi i polovni. btw 3jkite se katastrofa šo se tiče komocija. Ja lično trojka ič ne bi ni gledal,kola za liliputanci. Od petka nagore.

Ауди е преден погон мерцедесот е заден. Тоа е доволно да ти се разјасни дилемата. Аудито можеш комотно да го споредуваш со голф или астра а не со мерцедес!

Ауди е преден погон мерцедесот е заден. Тоа е доволно да ти се разјасни дилемата. Аудито можеш комотно да го споредуваш со голф или астра а не со мерцедес!

:cuc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom