[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Ете го и рецептот на форумот отворен во позадина, за неверниците! :)

9ac61908ac3311e2a59b22000a9f3c66_7.jpg

A и да се види дека ги следиме инструкциите... Чоколадото е топено на пареа :)

f21973faacd111e287df22000aaa05e7_7.jpg
Изглеа Топче е у кујна и праи медено срце :icon_lol:

Абе мн голем гурман сум и многу сакам да готвам. Би ви се придружил на натпреваров , ама мајка ми не ми дава да се приближам до кујната мисли дека ке направам фијаско. :place:

Абе мн голем гурман сум и многу сакам да готвам. Би ви се придружил на натпреваров , ама мајка ми не ми дава да се приближам до кујната мисли дека ке направам фијаско. :place:

Епа зготви и исчисти после тоа. Ќе ја израдуваш мајка ти, а може и некоја невеста ќе ти се закачи од тука. :icon_mrgr:

Гледајте во иднина повеќе вакви рецепти да има... сите да можат да учествуваат :)
Еве го и мојот колач...
Еве прво некои слики од подготовката.DSCN2621.JPG
Морав да импровизирам за да го напраам преливот на пареа.DSCN2623.JPG
И на крај еве ги и моите ’медени срцињаDSCN2629.JPG ’.

Олимпија колку време одприлика треба да се пече ова во рерна ? Веќе 10тина минути стои и абер нема од стврднување..

Олимпија колку време одприлика треба да се пече ова во рерна ? Веќе 10тина минути стои и абер нема од стврднување..
20-30 минути :)
Провери со чепкалка дали е испечено - ако е сува чепкалката ко ќе ја боцнеш на најдебелиот дел тогаш е готов колачот

20-30 минути :)
Провери со чепкалка дали е испечено - ако е сува чепкалката ко ќе ја боцнеш на најдебелиот дел тогаш е готов колачот

Бидна конечно, на лик не е нај нај ама барем ептне вкусна е. 2.5 чоколади, ораси мелени итн :D

Рецепт..
1.jpg

Пред печење
2.jpg

Готово..
3.jpg

Или уште подобра варијанта
4.jpg

CafeDelMar бравооооооооооооооооооооооооооооо со формата си го заработи гласот од мене...иначе и те бива за декорирање (y)
и за крај кажи им на другите дали болеше кога ги напраи у форма на срце :D
мрзи едни не креативни :P

CafeDelMar бравооооооооооооооооооооооооооооо со формата си го заработи гласот од мене...иначе и те бива за декорирање (y)
Верувам дека не боли декорацијата туку солењето на памет и сериот од некој кој не се ни потрудил да направи нешто воопшто.

Фала за пофалбите. ;)

Да бев сама на темата со слики, можеби ќе барав начин и други да мотивирам да направат ама вака има баајги вложен труд од сите на темата, кој со припрема, кој со време и желба, не е фер на било каков начин да се деградира тоа. Срцињата мене ми беа предизвик - исто како што на останатите им било да го направат колачот. Дури се мислев да и пратам од срцињата на Лигеја да ги стави во нејзината слика, за комплетна романтика да добиеме. :D

Јас се извинувам за постот што звучи како говор за Мис на Светот. :)

Еве го и моето медено „срце“. Намерно се цветчиња, поради малите гостинчиња. :)

DSCF0901.JPG

DSCF0905.JPG
Вака изгледа на крај, само што едното гостинче со прстето си зема од преливот и малце го размачка.
CafeDelMar има најубави срциња. :)

Еве го и моето медено „срце“. Намерно се цветчиња, поради малите гостинчиња. :)

Прегледај го приврзокот 62805

Прегледај го приврзокот 62806
Вака изгледа на крај, само што едното гостинче со прстето си зема од преливот и малце го размачка.
CafeDelMar има најубави срциња. :)
Прекрасно Кики,браво! Многу креативно! (y):love:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom