Game of Thrones

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
ali se gleda deka e bespomosna i nemoze da go kontrolira sin i ko kral...i trca kaj tatko i...najgolemata greska ja napravi so go stavi sin i ko kral tolku izbrzano i sea go jade
Избрзано го стави како крал? Што требаше да направи, да им речи на сите да почекаат да порасни Joffrey? Сите настани што се случија во King's Landing, од смртта на Robert до предавството на Ned беа предизвикани од убиството на Jon Arryn и киднапирањето на Tyrion.

Cersei се приспособуваше на настаните и на крајот нејзиното семејство пак излезе на врвот. Голем заслуга за тоа има Tywin, но Cersei ги бркаше сите политики во King's Landing додека Tywin се бореше. Сојузот со куќата Tyrell беше првично нејзина идеја, а Littlefinger беше само нејзин гласник до Margaery.

Вистина е дека Cersei не може да го контролира Joffrey, но тој е болен садист со преголема моќ во рацете. Никој не би можел да го контролира.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
VLJ Sure thing, I meant no disrespect. Секогаш ти се одлични теориите (од аспект на тоа колку детали забележуваш низ серијава).
Само сакав да посочам дека официјално не беше потврдено дека Cercei го има убиено, или допринесено за неговото убиство, па да не и го додаваме тоа како заслуга.
Тоа е точно да, се` додека официјално не се потврди нешто, гледачите можат само да шпекулираат, што и не е страшна работа. Секој настан и постапка на еден лик со себе си повлекува шпекулации, теории и толкувања. Тоа е и убавината на серијата, нешто што беше заштитен знак на Lost, серијата број еден кај мене.

И не ме дисреспектираш ич. Напротив, убаво ми е кога читам мислења за ликовите кои ми се допаѓаат, без разлика дали се согласувам или не. Затоа баш би сакал да видам што ќе искоментираш за Мајката на змејовите. :)

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Ako nekoj lik ne stima, toa e emoto nikakvo izdramatizirano John Snow.
Ebati dosadnio.
Мислам ќе се покаже у наредниве епизоди, осеќам и он ко оваа со змејовиве планира нешо некоја диверзија...

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Избрзано го стави како крал? Што требаше да направи, да им речи на сите да почекаат да порасни Joffrey? Сите настани што се случија во King's Landing, од смртта на Robert до предавството на Ned беа предизвикани од убиството на Jon Arryn и киднапирањето на Tyrion.

Cersei се приспособуваше на настаните и на крајот нејзиното семејство пак излезе на врвот. Голем заслуга за тоа има Tywin, но Cersei ги бркаше сите политики во King's Landing додека Tywin се бореше. Сојузот со куќата Tyrell беше првично нејзина идеја, а Littlefinger беше само нејзин гласник до Margaery.

Вистина е дека Cersei не може да го контролира Joffrey, но тој е болен садист со преголема моќ во рацете. Никој не би можел да го контролира.
se vide kolku i e mokta koga bese spremna da se samoubie...a Tyrion trcase da gi odbrani...ubavo i kaza tatko i deka ne e tolku pametna kolku sto misli....daleku od toa...

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Која е бре Јара?! Многу ме нервираат со тоа, нели Аша беше сестра му на Теон?

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Абе проблемот на вас читачиве на книгиве е што очекувате за се да имаме исти ставови ко вас. А то е немогуче.

Самите викате дека има измени од книгите, дека не е се опфатено и дека таму се малку подруго објаснети работите. Како ондак сакате да имаме ние, што не сме читале исто мислење за ликовите со Вас?

Таков најчесто споменуван лик е Калиси. Во книгите била ваква/таква, не чинела, бла бла. Ние од серијата имаме друг поглед за неа. А исто и продуцентите го мислат тоа, знаат кај можат најмногу да свртат на популарност па и неа и даваат оромно внимание.

Да не се лажеме, Калиси ги имаше 2 од 3 најјаки сцени во серијава досега. Неа ја земам само за пример. Истото го викате и за Сноу, за него е па обратно од Калиси, го браните дека не било досадно. Океј, ќе видиме даље како е. За сега е досаден.

Значи накратко, вие имате друг одраз за ликовите, ние друг. Дали ќе ни се промени тоа со текот на серијата, ќе видиме, има време. :гик:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
ElNinho која ти е третата најдобра сцена?
Абе мене лично други ми се омилени :D, ама од општ заклучок, според реакциите тоа беа последново, раѓањето на змејовите и главата на Нед, веднаш зад нив Blacwater Bay и White Walkers. :)

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Абе проблемот на вас читачиве на книгиве е што очекувате за се да имаме исти ставови ко вас. А то е немогуче.

Самите викате дека има измени од книгите, дека не е се опфатено и дека таму се малку подруго објаснети работите. Како ондак сакате да имаме ние, што не сме читале исто мислење за ликовите со Вас?

Таков најчесто споменуван лик е Калиси. Во книгите била ваква/таква, не чинела, бла бла. Ние од серијата имаме друг поглед за неа. А исто и продуцентите го мислат тоа, знаат кај можат најмногу да свртат на популарност па и неа и даваат оромно внимание.

Да не се лажеме, Калиси ги имаше 2 од 3 најјаки сцени во серијава досега. Неа ја земам само за пример. Истото го викате и за Сноу, за него е па обратно од Калиси, го браните дека не било досадно. Океј, ќе видиме даље како е. За сега е досаден.

Значи накратко, вие имате друг одраз за ликовите, ние друг. Дали ќе ни се промени тоа со текот на серијата, ќе видиме, има време. :гик:
Досега добро ги развиваат ликовите, баш како што се во книгата. Every single one.
Туку јас се чудам како ќе ја завршат серијава во иднина, кога има уште дешавки ихааааа, после има уште милион нови ликови, човек неможе све да пофати.
Како било, ќе биде многу интересно да се гледа. :D

Само штета што Sam the Slayer го нема во серијава, and Strong Belwas too. :(

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Инаку последнава епизода ги руши рекордите.

Добива 10ки ко од шала од критиките, на IMDb достигна и највисок ранкинг од сите епизоди досеа (9.7 !!!), повеќе и од Blackwater Bay и Baleor (главата на Нед), и од двете финалиња.

дел од тоа:

---
God damn WHAT AN EXCELLENT EPISODE!!!
---
After last week's low point episode, THIS WAS THE WAY TO GO FOR THE SERIES. Every scene (perhaps except for Tyrion/Varys) was excellent!!
----
Surprises and action aplenty with the busiest episode yet • 10/10
---
I watch a lot of shows but this is consistently the best at practically everything from the writing to the acting and almost every episode is always a 9 or 10 with this and the last episodes getting 10. If it were possible, this one would be about a 10.5/10.
---
So far, no TV series production can surpass GOT's! Nerdgasm!!!
---
:icon_mrgr:

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Инаку последнава епизода ги руши рекордите.

Добива 10ки ко од шала од критиките, на IMDb достигна и највисок ранкинг од сите епизоди досеа (9.7 !!!), повеќе и од Blackwater Bay и Baleor (главата на Нед), и од двете финалиња.

дел од тоа:

:icon_mrgr:
Што и фалело на сцената со Тирион и Варис? Баш ме наежи таа сцена, колку може човек да чека за одмазда.Америве само на експлозии се палат изгледа.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Што и фалело на сцената со Тирион и Варис? Баш ме наежи таа сцена, колку може човек да чека за одмазда.Америве само на експлозии се палат изгледа.
Американс! :D

п.с. пак the friendzoned guy, не можам веќе :pos:

:pos:

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Која е бре Јара?! Многу ме нервираат со тоа, нели Аша беше сестра му на Теон?
И јас се зачудив али на winteriscoming.net и westeros.org се спомнува дека е тоа најверојатно поради причината да не дојде до некаква забуна кај гледачите (оние што не ги читаат книгите, нели) помеѓу Аша (Јара во серијава моментално) и Оша (вајлдлингот со Брен што е во екипа).
--- надополнето: 25 април 2013 во 03:31 ---

Kajgana Shop

На врв Bottom