- Член од
- 15 април 2013
- Мислења
- 1.038
- Поени од реакции
- 796
не е само недавањето. Има и многу други работи овде.
....за основни потреби, да не можеш да седнеш да јадеш ко човек кога ти се јаде. Се ова ти е малтретирање.
Ова е се точно, ама не се решава оваа работа институционално. Касно е кога ќе се изгуби психичкото здравје, што ќе помогне тужбата?
Тоа би биле уште поголеми стресови
А целта не е да се казни некој, целта е да се ослободиме од малтретирањето. Животов е краток за да се помине така. Целта е да ги надмудриме некако. А тоа се може само со ладна глава.

) И сега откако сме во брак веќе неколку години и да врне надвор ЈАС сум крива, и да нема дожд два месеци, ЈАС сум крива, абе буквално дури се прашував да не се на некои дроги по дома пошто тоа не е нормално до толку некој друг да ти е крив за се, а не ти е ни дома...И игорираш. Не одиш на гости, не се јавуваш на тел. Како да не постојат се додека не почнат да се жалат како сум била од големото „добро утро“, не сум се јавувала, не сум одела на гости, сум била арогантна... бла бла, па тој ќе ми пренесе мене што ме лаеле по дома и по роднини и ете ти ланец на проблеми. Затоа очи у глава со кого во брак.