Креационизам наспроти еволуционизам

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
аха.. и.. ? како да го напраам тоа?

‘Ногу просто: разбиј си го то бетонот у глата, кој Ти велит дека она верницине се саде обични дебили кој де ќоро де слепо веруваат оти попојте им ги опрале умојте.

То Ти је као прво.

А као друго, запрашај се: дали пред мене (т.ј. пред Тебе, не пред мене....) можи и дрги лујџе учеле чколија и можи и други лујџе го знат то шо и ја (т.ј. Ти, не јас...) го знат....

Ти текнуват?...

Е, након то , као „треќе„ ќе може да прајме дискусија а не двоен монолог.

али то ти је: ако не можеш да го собориш доказот, деваливирај го соборувачот...Проверена финта, не? :D
Само ти ја имаш проверено 5-6 илјади пати во твоите 10 илјади постови.
Еве, на кој начин ти ги собори доказите и ги поби аргументите на линкот што ти го посочив? Како успеа пет страни текст постирани во 22:27 да ги прочиташ, и да одговориш на истите во 22:32?

Само ти ја имаш проверено 5-6 илјади пати во твоите 10 илјади постови.
Еве, на кој начин ти ги собори доказите и ги поби аргументите на линкот што ти го посочив? Како успеа пет страни текст постирани во 22:27 да ги прочиташ, и да одговориш на истите во 22:32?

Ипси,

ја‘ не сум на форумов дојден за да гледам докази од туѓи доктрини, ниту да ги побивам истите. Напросто, немам време за такви дејанија, оти и мојот ден трае 24 ч.. Но, како што миљон пати имам напишано, пак велам: мое е да посведочам за мојот Бог и вера, а не да докажувам или соборувам, иако тоа не е голем проблем...

Сведочењето за Бог и за верата, сами по себе се докази за „поинаквоста„ од мојата вера во однос на туѓите вери и учења и нивните докази.

Ногу просто: разбиј си го то бетонот у глата, кој Ти велит дека она верницине се саде обични дебили кој де ќоро де слепо верувата оти попојте им ги опрале умојте.

То Ти је као прво.

Ок.. го разбив... (додуше одамна ми е разбиен тој бетон.. но еве уште еднаш.. )

понатака?

А као друго, запрашај се: дали пред мене (т.ј. пред Тебе, не пред мене....) можи и дрги лујџе учеле чколија и можи и други лујџе го знат то шо и ја (т.ј. Ти, не јас...) го знат....

Ти текнуват?...

Ок.. и тоа го напраив..
учеле чколија.. учеле.. да..

понатаму?

Е, након то , као „треќе„ ќе може да прајме дискусија а не двоен монолог.

ок..
трето.. кога дискусија?

Ипси,

ја‘ не сум на форумов дојден за да гледам докази од туѓи доктрини, ниту да ги побивам истите. Напросто, немам време за такви дејанија, оти и мојот ден трае 24 ч.. Но, како што миљон пати имам напишано, пак велам: мое е да посведочам за мојот Бог и вера, а не да докажувам или соборувам, иако тоа не е голем проблем...

Сведочењето за Бог и за верата, сами по себе се докази за „поинаквоста„ од мојата вера во однос на туѓите вери и учења и нивните докази.
Па 24 часа си на форумов, од што немаш време? И ако не си дојден за такви "дејанија" со кое право нарекуваш лага, нешто за кое "не си дојден да го побиваш"? Или можеби хоби ти е да бидеш форумски трол? Мислиш дека си интересен?

ок..
трето.. кога дискусија?

Стварно, што ни‘ беше муабетот?...:unsure:
--- надополнето: 23 април 2013 во 00:45 ---
Па 24 часа си на форумов, од што немаш време? И ако не си дојден за такви "дејанија" со кое право нарекуваш лага, нешто за кое "не си дојден да го побиваш"? Или можеби хоби ти е да бидеш форумски трол? Мислиш дека си интересен?

Многу едноставно: имам избор од две нешта:

1. од Бога објавената вистина и
2. преку човекот објавената лага.

Стварно, што ни‘ беше муабетот?...:unsure:

Па те прашав убаво сеа.. биди фер...

побара од мене да го разбијам бетонот.. прво..

второ... заклучив дека и други учеле чколија...

сеа.. кога ќе праиме друг муабет, за да ме воведеш во светогледот што јас претходно не го глеав (поради бетонот)

Па те прашав убаво сеа.. биди фер...

побара од мене да го разбијам бетонот.. прво..

второ... заклучив дека и други учеле чколија...

сеа.. кога ќе праиме друг муабет, за да ме воведеш во светогледот што јас претходно не го глеав (поради бетонот)

Дискусијата е: дали нештата се создадени како такви и неменливи или нештата настанале по некој чуден и неверојатен начин...Така?
--- надополнето: 23 април 2013 во 00:47 ---
Повели докажи дека е лага! Ете имаш пет страни аргументи, побиј ги, што чекаш?

Еве, побиени се.

Дискусијата е: дали нештата се создадени како такви и неменливи или нештата настанале по некој чуден и неверојатен начин...Така?
--- надополнето: 23 април 2013 во 00:47 ---
.

Не.. дискусијата е „креационизам наспроти еволуционизам“....

Не.. дискусијата е „креационизам наспроти еволуционизам“....

Не, тоа се само лажно-интекелектуализирани изрази (во стилот: ш‘о појќе „латинизми„, то‘ поубедлиба интелектуалност и неразбирливост...) , кои ги преведов на едноствен македонски јазик.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom