Креационизам наспроти еволуционизам

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
Па грешка си наравно... :D

А бе знам ја‘ дека сум у грешка, туку дај испрај ме и кажи ми што би видел кога (јас) би гле‘ал у микро-теле-скопот...
--- надополнето: 22 април 2013 во 21:47 ---
У осталом.. еве ти едно цело предавање од Хокинг.. 50-тина минути трае.. така да ако не те мрзи гледај ...

http://on.net.mk/zhivot/nauka/hoking-za-nastanuvanjeto-na-univerzumot

Ја Ти од мене едно видео, каде мојов соверник на разбирливо-рационален начин ја побива бајката Хокингова за големата „пуцњава„...:icon_lol:

http://www.youtube.com/watch?v=66jz3C7k8HA

Уживај...
--- надополнето: 22 април 2013 во 21:49 ---
Polesno mi e da poveruvam deka covekot nastanal od majmun otkolku vo zmija sto zbori.

А сигурен сум дека Ти е многу полесно да ја прифатиш лагата од вистината...нели?

А сигурен сум дека Ти е многу полесно да ја прифатиш лагата од вистината...нели?
Па да до некои 7-8 години додека да почнам да размислувам со своја глава и да ги одбијам срањата што ми ги пумаа во истата до таа возраст.

Па да до некои 7-8 години додека да почнам да размислувам со своја глава и да ги одбијам срањата што ми ги пумаа во истата до таа возраст.

А ш‘о вистина откри размишљајќи со Твојата гла‘а, живо ме занимат?....:)

Да, верата може да биде слепа ако се работи за туѓи искуства, но не може да биде слепа врз своите искуства.
Значи ти лично беше присутен кога бог ги создал животните онакви какви што се денес?
ТЕ не е докажана по никој основ, освен преку верата во нејзината бајковитост.
На твоја жалост, реалноста е токму спротивното: http://evolution.berkeley.edu/evolibrary/article/0_0_0/medicine_01
ТЕ е лага, не знам како може некој да стекне „искуства„ од лажење и да се впушти во лекување пациенти.
По трет пат ќе те прашам, ако е лага, зошто ги користиш услугите на медицината? На линкот што ти го постирав детално е објаснето како и на кој начини еволуцијата оди во прилог на медицината.
Што понуди ти како аргумент освен плукањето по нешта кој не ти одат во прилог? На кој начин ги поби сите досегашни факти изнесени тука? Дали воопшто ги погледна, или и ти бараш линкови, докази и факти за да не ги ни погледнеш?
Што е за тебе вистина? Твоето единствено информативно средство за тоа што се случува во светот - српскиот православен сајт - "борба за веру"?

Значи ти лично беше присутен кога бог ги создал животните онакви какви што се денес?

Не бе, ја‘ су‘ си простичок верник, кој верува во речта Божја. За разлика од речта, не видов доказ дека животните произлегле едни од други.
--- надополнето: 22 април 2013 во 22:31 ---
На твоја жалост, реалноста е токму спротивното: http://evolution.berkeley.edu/evolibrary/article/0_0_0/medicine_01

Се согласувам: на моја жалост, реалноста е жалосна.
--- надополнето: 22 април 2013 во 22:32 ---
По трет пат ќе те прашам, ако е лага, зошто ги користиш услугите на медицината? На линкот што ти го постирав детално е објаснето како и на кој начини еволуцијата оди во прилог на медицината.
Што понуди ти како аргумент освен плукањето по нешта кој не ти одат во прилог? На кој начин ги поби сите досегашни факти изнесени тука? Дали воопшто ги погледна, или и ти бараш линкови, докази и факти за да не ги ни погледнеш?
Што е за тебе вистина? Твоето единствено информативно средство за тоа што се случува во светот - српскиот православен сајт - "борба за веру"?

А ја‘ немам намера по трет пат да го пишувам тоа кое два пати веќе го напишав.

Не бе, ја‘ су‘ си простичок верник, кој верува во речта Божја. За разлика од речта, не видов доказ дека животните произлегле едни од други.
--- надополнето: 22 април 2013 во 22:31 ---

Се согласувам: на моја жалост, реалноста е жалосна.
--- надополнето: 22 април 2013 во 22:32 ---

А ја‘ немам намера по трет пат да го пишувам тоа кое два пати веќе го напишав.
Празен пост, со кутар обид за сарказам.

Еве Ти „лајк„....

А бе знам ја‘ дека сум у грешка, туку дај испрај ме и кажи ми што би видел кога (јас) би гле‘ал у микро-теле-скопот...
--- надополнето: 22 април 2013 во 21:47 ---

Клетки.. шо ќе глеаш.. клетки... протеини, беланчини, бактерии... свашта.. чудеси!

Ја Ти од мене едно видео, каде мојов соверник на разбирливо-рационален начин ја побива бајката Хокингова за големата „пуцњава„...:icon_lol:

http://www.youtube.com/watch?v=66jz3C7k8HA

Уживај...
--- надополнето: 22 април 2013 во 21:49 ---

Да сибиш векот.. во право е чоеков.. како можев да бидам толку глуп и слеп..

А ич не ми текна знаеш? Ма овој Хокинг шо знае... говедо масонско во инвалидска количка ....

И се добро се склапа.. да.. така е.. Јес да е клипов многу долг.. али го сфаќам шо сака да каже... сликовито речено.. симплифицирано за неуки луѓе ко мене, отприлике тоа вака би изглеало, ако не се лажам... поправи ме.. еве од сега натака ти ќе ми бидеш гуру..

Клетки.. шо ќе глеаш.. клетки... протеини, беланчини, бактерии... свашта.. чудеси!
]

И?....
Што би ми рекле тие клетки, самите од себе? :unsure: Што би покажале, што би докажале?

И конечно, што мислиш, ако сум верник, дека токму од Тебе и дека за прв пат у мојот живот, слушам за поимот „клетка„?...:sneaky:

И?....
Што би ми рекле тие клетки, самите од себе? :unsure: Што би покажале, што би докажале?

Дека си создаден од нив... и дека поради нивното содејство ти јас, и остали луѓе, животињи и билки се раѓаат, живеат, размножуваат и умираат.

И нема ништо тука нит оптимистичко нит песимистичко - ко што велиш...

Тоа е така како што е...

И конечно, што мислиш, ако сум верник, дека токму од Тебе и дека за прв пат у мојот живот, слушам за поимот „клетка„?...:sneaky:

Шо знам.. ти шо мислиш? Кога си учел за клетките? Дали си учел за клетки?

Да сибиш векот.. во право е чоеков.. како можев да бидам толку глуп и слеп..

А ич не ми текна знаеш? Ма овој Хокинг шо знае... говедо масонско во инвалидска количка ....

И се добро се склапа.. да.. така е.. Јес да е клипов многу долг.. али го сфаќам шо сака да каже... сликовито речено.. симплифицирано за неуки луѓе ко мене, отприлике тоа вака би изглеало, ако не се лажам... поправи ме.. еве од сега натака ти ќе ми бидеш гуру..
]

Шо е проблемо, MEDDLE?

Садржината од „клипов„ нешто не се укпала у Твојо лажен светоглед, така? Па ја‘ навреме Ти укажав дека мојот соверник користи едноставен и разбирлив речник, со користење на веќе познати и потврдени закони од физиката, кои не допуштаат можност од било каква случајнот за самоздавање и „пуцњава„, али то ти је: ако не можеш да го собориш доказот, деваливирај го соборувачот...Проверена финта, не? :D
--- надополнето: 23 април 2013 во 00:27 ---
Дека си создаден од нив...

Да, MEDDLE, чекав Ти да се родиш за да ми ја кажеш оваа генијалност...Мислим....

Шо е проблемо, MEDDLE?

Садржината од „клипов„ нешто не се укпала у Твојо лажен светоглед, така? Па ја‘ навреме Ти укажав дека мојот соверник користи едноставен и разлбирлив речник, со користење на веќе познати и потврдени закони од физиката, кои не допуштаат можност од било каква случајнот за самоздавање и „пуцњава„, али то ти је: ако не можеш да го собориш доказот, деваливирај го соборувачот...Проверена финта, не? :D

Не бе.. баш се поклапа...
Ме преобрати.. сфатив конечно дека Хокинг продава лаги...
Така да сеа веќе сум спремен да го започнам новиот чекор кон учењето, кое што сакам ти лично да ми го пренесеш.. сакам да го погледнам тој нов светоглед..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom