Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Иако сепак, да тргнеме на страна неговиот тажен живот, сепак е очајно лош актер со една иста фаца и емоција.

Не е најбрилијантен актер, понекогаш е монотон и делува неубедливо, но некако тоа му доаѓа ко негов стил односно има шмек на обичен човек. Ама дека е еден од најлошите не се согласувам, иако го бие таков глас а за тоа голема заслуга имаат и критичарите. Имал и големи утки ко Дракула и лошиот англиски акцент. Сепак во Адвоkатот на Ѓаволот изглуми пристојно а критичарите го растргнаа. А покрај Ал Пачино и како можеш да изгледаш

Веројатно тешко му иде со изразување на емоции, затоа најмногу му одговараат карактери кои се кул и прибрани ликови и кои со поглед ја владеат цела ситуација ко Нео :icon_lol: , или зен стање ко Буда, може да проба и да глуми стониран џанак и тоа ќе му лежи, до душа тоа и беше во анимираниот Скенер Даркли.

Не е најбрилијантен актер, понекогаш е монотон и делува неубедливо, но некако тоа му доаѓа ко негов стил односно има шмек на обичен човек. Ама дека е еден од најлошите не се согласувам, иако го бие таков глас а за тоа голема заслуга имаат и критичарите. Имал и големи утки ко Дракула и лошиот англиски акцент. Сепак во Адволатот на Ѓаволот изглуми пристојно а критичарите го растргнаа. А покрај Ал Пачино и како можеш да изгледаш

Не беше лош, Пачино беше брилијантен ги фрли сите во сенка. Една од најдобрите улоги на Пачино.

Не беше лош, Пачино беше брилијантен ги фрли сите во сенка. Една од најдобрите улоги на Пачино.
Да бидеме реални Пачино ги фрла сите во сенка во било кој филм и да глуми.

на он.нет глеав една листа со слични филмови, невермајнд, и - кој бласт фром тхе паст ме удри коа налетав на филмов :)
со она детето коа ќе си ја сјебе раката ќе добие неверојатен замав и ќе го земат безбол да игра

Извинете за офтопикот најпрво, може ли некој да ми препорача некоја страна за симнување на филмови. :)

Одлична драма јас сум задоволен, убава атмосфера во филмот, добра глума, интересна приказна. Малку и мистериозен крај (последните 30 секунди од филмот) веројатно и поради тоа е името Лов.

Одлична драма јас сум задоволен, убава атмосфера во филмот, добра глума, интересна приказна. Малку и мистериозен крај (последните 30 секунди од филмот) веројатно и поради тоа е името Лов.

Симболика е тоа повеќе. Оди во насока на тоа дека иако работата е оставена позади луѓето, некој од нив нема никогаш да заборави и секогаш ќе постои сомнежот дека Лукас го направил она за што е обвинет.

Симболика е тоа повеќе. Оди во насока на тоа дека иако работата е оставена позади луѓето, некој од нив нема никогаш да заборави и секогаш ќе постои сомнежот дека Лукас го направил она за што е обвинет.
Да веројатно, на почетокот на филмот мислев дека заради друга причина е насловот а на крајот заради друга. Да не пишуваме спојлери ама несигурноста постојано беше пропратен елемент во филмот од стана на сите ликови дури и во последните моменти.

п.с актерот добил главна награда на фестивалот во Кан така да излишни се моите коментари за глумата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom