Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 април 2007
Мислења
1.609
Поени од реакции
298
ke bide interesen revansot iako 2-0 se golema prednost inaku za vcerasniot mec bi kazal samo ne mi se dopadna prerano dadeniot karton na materazi iako e golem provokator ali vtoriot start ne bese za karton

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.015
Постов ке е долг кој планира нека чита кој не Fuck off , Бестселер можам да извадам за вчерашниот натпревар со оглед на револтот ради Манчио...

Немав нет цела вечер , незнам кој како што напишал , кој како провоцирал и тн и тн али ја ќе дадам едно мое резиме за вчерашниот ден.

1 . What goes around it comes around , колку и да не беше стартот на Матераци за црвен , едноставно мораше како бумеранг да ни се вратат одлуките на судиите од Калчото , штета што мораше баш на натпреварот со Ливерпул , али , не го обвинувам ни Матераци ни Судијата .

2. Реков јас , кој високо лета ниско паѓа , тоа не важи само за некои фанови на Интер на форумов , јасно ми е , и ја сум поминувал таков период , пред Се истото важи за Манчини .
Човекот себеси а и самоиот Интер ПРЕМНОГУ се прецени и премногу истиот тим го преценува .
Почнувам од составот што го вади на Терен .

Прва грешка
, а тоа мн пати го имам мелено на форумов , Киву лев бек , МАКСВЕЛ лево крило . Да сум ретардиран тоа не би го направил , Киву и во Ајакс и во Рома и во Романија игра и играл централен бек ( а на истото место го имаат Кордоба ) ,значи цела своја кариера, така да неможе Манчини да се надева дека некој што цел ебан живот игра на централна позиција ке се снајде на комплексна позиција како што е лев бек во одбраната , позицијата бара пред СЕ искуство а тоа Киву го нема за истата . И ете го почетокот , Киву губи неколку дуели на левата позиција , Жерард го праи сарма , и у 8ма минута жут картон .
Максвел во средина , WTF , немаше ниту еден допир со топката , што е и нормално , типот незнае во средина , едноставно не се снаоѓа што е и мн нормално , лев бек у средина нормален човек не би играл , не е ни Ризик истото , фатална Грешка пред Се е ,значи од старт имаме играч мање на средина со Максвел и слаба лева страна со Киву.
Од која страна преферираа Ливерпул цело време, да нивната десна , значи за Интер левата , измеѓу редови читајте , а имено , таму ке најдете , Манчини премногу си предвидлив !!!!

E сеа многумина ке викаат ради црвениот Интер изгубија . НЕ , без оглед што со играч мање и неможеш да очекуваш позитивен резултат , јас бев убеден дека и да игравме со 11 играчи имаше да го јадеме , т.е. давав своја прогноза на 1-0 . Зошто го велам истото , Матераци беше исклучен во 30тата минута , дали ја гледавте играта т.е. '' играта '' на Интер до тие моменти , 30 минути имаа посед од 30 % и ниеден шут кон голот на Ливерпул . Зошто реков дека поубаво е Суазо да го почне натпреварот , Круз е премногу статичен , неможе во вакви натпревари , Ибра неможеше топка да смири , едноставно ја игравме онаа игра карактеристична за Интер , средината кој ја ебе , ке ја префрламе , гледате колку фали една врска средина - напад .

Втора грешка
на Манчини , Матераци го исклучуваат , типов продолжува со Круз во средината , со Максвел лев бек и со Киву нормално на местото на Матераци . WTF !!! . Доаѓа второ полувреме го вади Круз го става Виеира . Грешката во ситуацијава е следнава ,Виеира нема играно цела сезона ( дали го приметивте кога не беше топката кај него дека типот воопшто не трчаше , не се замараше , делуваше ко да џогира и се загрева а игра на позиција на која треба да се остаи на физички план ) , висок е , а во одбраната ги имаме Киву и Кордоба ( метар и желба за растење се и двајцата ) а Крауч веќе се планира за влегување , така да доколку веќе влегува Виеира , требаше да се преиначи во одбраната како централен играч , иако не е својствена позицијава за него , Манчини тука немаше избор , Киву со тоа нека идеше у средината ( сезонава неколку пати добро се снајде на таа позиција ) . Со Виеира имавме играч мање во средината поради неговата статичност , неборбеност и незаинтересираност во случајите кога топката не беше во негов посед .

Трета Грешка
Кој кур не го извади Станкович , вчера Станкович ја изигра може и најслаБата партија во својата кариера , еве да не претерувам , најслабата во Тимот на Интер . Беше катасрофален , не сврза едно асално подавање , изгуби 100 топки во средина , требаше Суазо да влезе на неговото место , и со оглед на неговата брзина некако да се најдеше некаква врска Средина - Ибра со оглед дека немаме ни полушпиц и не плеј кој би се снашол на позиција полушпиц ( Кака , Менез ) .

И не го обвинувам Ибра за неговата лоша игра , нападот многу зависи од средината , а во средината имаш од старт лев бек ( Максвел ) , Камбиа ( DMC ) , Занети ( поранешен десен бек ) , Станкович ( кој е катастрофален по враќањето од повредата ) и во нападот уште еден Статикус ,
што очекувавте овој пат од нив двајца , Индивидуализам , Среќа , реков јас тој пристап дека е погрешени и кога тогаш ке не спушни на Земја , т.е. ке (ве,дел од вас )ги спушти , јас ова го очекував постови и постови уназад.

Maнчини ја усра кога најмногу требаше да се докаже , сега на реваншот треба да дадеме 3 гола а да не примиме ниеден , што мислам дека е невозможно кога е во прашање Интер . Ова го велам поради тоа што претпоставувам дека Манчио ке го почне натпреварот со Круз - Ибра - Суазо во нападот , слилно ако ви текнува го почна и против Милан во Лигата на Шампионите пред неколку сезони и одма примија гол , поентата ми е дека Интер е ненавикнат да игра напаѓачки Фудбал ( за жал ) така да изводливо е да дадеме 2-3 гола али мн тепко дека нема да примиме ниеден .

Доколку паднеме и оваа сезона во Лига на Шампиони моја претпоставка е дека Манчио ке добие отказ на крајот од сезоната , зема огромна плата а катастрофално се покажува онаму каде Морати и цели , а тоа е освојување на Лигата на Шампионите , така да после вториот дуел со Ливерпу ( ако испаднат Интер ) , ке почнат повторно оние шпекулации за Мурињо за кого цел живот сум посаквуал да го видам како тренер на Интер , преферира 4-3-3 формација , преферира плеј во средина и преферира игра на крилните позиции пред Се со Бековите кои Интер ги има во Максвел и Маикон .

* Грешката е направена пред сезоната , 30 милиони за играч кој игра на иста позиција со Кордоба кој вчера беше Man of the Match , така да еве уште еден промашен трансфер на Морати ( нека ви текне колку пати Киву се појави на теренот оваа сезона ), за тие пари или Диего а за пола од истите Менез .

И да збориме реално , немаме тим кој би конкурирал во Лигата на Шампионите оваа сезона , јас се надевам за победа на наредниот со Ливерпул али Манчини прави очигледни грешки , сеуште не е дораснат за ова натпреварување ( Милан , Виљареал , Валенсија , сега и Ливерпул 80% ) , плус со таков состав да започат против еден Манчестер или Барса ( нека ви текне на почеток на сезона 5-0 ) кои преферираат брз и пред Се напаѓачки фудбал имаше да го јадат дебело .

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Се сложувам до некаде со постот.
Киву е добар на лева бековска позиција, проблемот е што Манчини го форсира или да биде офанзивен LB или да игра DM. Тоа на страна, после црвениот на Матераци најлогично беше Киву да се префрли на централната одбрамбена позиција а Максвел да се врати на природната, лев бек. Добро е што некако имавме среќа и не примивме гол уште во првото полувреме, ако се случеше тоа... ќе фрчеа торпеда на Ливерпул од сите страни и Интер имаше да биде потопен. Ама асално потопен. Станкович беше тотално погрешно поставен, ако веќе човекот не е е во форма а другите се повредени или немаат право на настап(а фиго можеше да одигра дел од утакмицата) стави го Ибра поназад како полуштиц, нека ја задржува топката и нека навлечи двајца(обично тоа беа Карагер и Маскерано-кој повторно ќе речам царуваше на теренот) и стави го напред Суазо истурен. Ионака форсиравме долги длабочински топки, некако ќе се протнеше топката до него, ако ништо друго можеби со Суазо и ќе имавме шут во голот.

Помина сега се, џабе е јебига. Браво за Кордоба, секоја чест и пак нека мрчат дека е слаб. Следната ќе ја тепаме 3-0? Да, ако се врати Еленио Ерера. Со Ривас во одбрана и некоја дијамант или 4-4-2 затворена формација, сигурно даваме три гола а притоа не примаме.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.015
Судијата? не бе... мислам и да судеше подобро, не играше тој.. тој не поддаваше, тој не ги организира играчите од Интер
Недисциплинирана игра.... играчите? јеееее

Манчини е крив 4е4е... сфати...

Безкичмењак е. Не знае да постави игра. Стратешки е уништен. Не само сега...

Интер не може против брза игра. Не знае како... нема одбрана на таква игра. 2-3 тима кои играа така против Интер годинава, не УБИЈА!

Манчини, треба да има изиграни тактики. Секој потег да му е предвиден. Како да игра шах... да размислува со стил: Што ако?

Што ако противникот го изваде тој и тој - прв тим?
Што ако Матераци добие црвен картон?
Што ако Кордоба се повреди?
Што ако Ибра нема свој ден?
Што ако....

Однапред планирани чекори, однапред планирана игра, однапред планирани стотици сценарија...

Тоа е добар стратег

Немав време на читам Се , да го видев постов ке те цитирав немаше до толку да тролам у постот мој погоре , СЕ Е ФАКИНГ кажано , не дека сакам отказ , али типот нема искуство толку големо за да води еден Тим со претензии за освојување на Лигата на Шампионите , прави грешки и тоа не било какви , искусен стратег на истите се смее , смешни се , недозволиви , убаво кажува Димитар , не дека неможе Интер против брза игра , може , доколку самиот Интер има некаква игра , неколку постови уназад прашав , по каква игра денес е познат Интер , одговорот е едноставен , не никаква , али од 10000000 км предвидлива , очигледна , досадна , игра која Бенитез ја прочита ко селски буквар , НУЛА шутеви во првото полувреме , поседот да не зборам .

@Jove јас не велам дека грешката беше Киву централно , Максвел лево , тоа сакале нејкеле мораше да се деси , али Круз во средината не иде , одма тука се прави замена а не да се чекаат 15 мин и 5-10 во второто полувреме . Плус што све си правеше Крауч у шеснаесетник кога влезе ( нормално у одбрана двајца ниски централни ), затоа реков , мораше една прекоманда Виеира - Киву , Киву како MLC знае да се снајде и плус не е статичен а Виеира само ради висината би го стаил до Крауч како DC , плус Крауч не е брз така да Виеира немаше да има проблеми .

За нареден натпревар се надевам дека ке почне со Ривас и Киву на централните , средината нека е , Камбиа , Занети , Фиго како плеј т.е. да преферира да игра централно а не како крило ( без крила , Маикон и Максвел ке покриваат ) , и напред Суазо , Круз , Ибра ( Ибра и Суазо малце поповлечени ) т.е. формација 4-3-3 со јак пресинг и брза игра од самиот старт па што биде нека биде , ако извади состав кој знае да го преферира со досадна 4-4-2 , може нема да примиме гол али да дадеме 2 only in our dreams зашто истата формација кажа и Диме е премногу очигледна и на некој начин му се олеснува на противникот .

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.015
MANCINI ATTACKTED BY INTER FANS

The Nerazzurri face an uphill task to qualify for the quarter finals of the Champions League after their 2-0 first leg last 16 loss to Liverpool at Anfield.

According to Tuttosport, Mancini was set upon by a group of angry Inter supporters, who hurled abuse at the coach, blaming him for the defeat.

Mancini did not stay quiet, and is said to have reacted angrily by retuning the insults back at the fans.

The situation became so serious that security staff entered the scene and were ready to intervene, fearing that a fully-blown physical confrontation was about to break out between Mancini and the supporters.

Eventually the ex-Lazio boss chose to walk away from the incident.

This is the second report of unrest among the Inter camp, following Zlatan Ibrahimovic’s angry comments about Marco Materazzi, in which he blamed the defender for Inter’s defeat.

Materazzi was harshly sent off after half-an-hour for two yellow cards, forcing the Nerazzurri to play two-thirds of the game with 10 men .

Oва доаѓа по изјавата на Ибра во која го обвинува и Матераци за поразот .

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
И да немаше црвен картон ке изгубевме.
Затоа не се држејте на тој црвен многу.До 30 минута интер не фате топка за да мрчите џабе.Пофалба за Киву,Цезар,Кордоба,Маикон,другите беа за курот мој да се фатат до еден.Ибра го обвинува Матераци,во право е,ама повеке крив на ситуацијава е Манчини,го гледа Матераци бавен во споредба со Торес,пак го остава да го чува.На двете ситуации така беше,Марко 10 чекори пред Торес и пак Торес го пристигнуваше а овој невиниот се чудеше зошто добива жолт картон.Слабо играа Интер,средниот ред ни е најслаб,АМА НАЈСЛАБ од сите клубови што се на ЛШ.

Едит: Збогувајте се од ЛШ,јас тоа го направив коа заврше првото полувреме од вчерашниот дуел.

А

Адриано

Гостин
Едит: Збогувајте се од ЛШ,јас тоа го направив коа заврше првото полувреме од вчерашниот дуел.
Тогаш ти нема што да бараш на темава јас од Интер нема да се откажам и 10-0 да губиме на Сан Сиро во 85 мин и уште ке се надевам дека ке има пресврт.
Извини вака ама кај мене срцето пумпа крв во 2 бои ПЛАВА и ЦРНА

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.015
Тогаш ти нема што да бараш на темава јас од Интер нема да се откажам и 10-0 да губиме на Сан Сиро во 85 мин и уште ке се надевам дека ке има пресврт.
Извини вака ама кај мене срцето пумпа крв во 2 бои ПЛАВА и ЦРНА

Батали го тој муабет со надежта ,со навивањето , Крејзи е соочен со еден мн интересен момент кој у принцип е нарекуван Реалност , и надежта има свои граници нели , така да нормално моментот надеж и кај него и кај мене , тебе или било кој навивач за Интер последен ке умре али треба да има нешто што ке те поттикне да веруваш дека истото е возможно . Доколку видам ист состав на Џузепе Меаца , иста тактика ( значи ке имаме и иста игра ) мене однапред се ке ми стане јасно зашто Реалноста е таа која ке ја уништи и надежта и верувањето дека Интер можат да успеат сакал ти или не . Нормално е да се надеваш али глупо е истото да го рамниш со Фантазија

На наредниот натпревар ке видиме една одлична прилика Манчини да се докаже како тренер т.е. да ги покаже неговите способности и да ме демантира мене , Диме или било кој друг кој сеа за сеа нема доверба во него, и после тој натпревар јас ке излезам со став за неговите вистински менаџерски способности зашто истите на дело ке имам прилика да ги видам .

А

Адриано

Гостин
и да испадне манчини со иста формација на сан сиро и со иста тактика да настапи веруј ми дека Интер ке победи.
од вчерашниот дуел можеше мнооогу повеќе да се види да не беше црвениот картон!
рачунај дека на Џузепе Меаца се пее поинаку се пее C'e solo Inter
a не на ливерпул химната.
Веруј ми Ливерпул ке се изгуби на Сан сиро!

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.015
и да испадне манчини со иста формација на сан сиро и со иста тактика да настапи веруј ми дека Интер ке победи.
од вчерашниот дуел можеше мнооогу повеќе да се види да не беше црвениот картон!
рачунај дека на Џузепе Меаца се пее поинаку се пее C'e solo Inter
a не на ливерпул химната.
Веруј ми Ливерпул ке се изгуби на Сан сиро!

Скептичен сум за тој натпревар многу , доколку Манчини смета дека виновен за поразот е црвениот картон а не неговите сопствени грешки лошо му се пишува на Интер ( Доказ дека човековото ЕГО нема граници ), мора да има нова тактичка комбинација за тој меч , You will never walk alone се пееше на 3-0 за Милан на полувреме во Истамбул така да верувај ми свесен е Бенитез за тоа што го очекува , премногу е искусен во натпреварите од куповите во Европа ( Освои Куп на Уефа со Валенсија , освои Лига на Шампиони со Ливерпул и плус уште едно финале со нив ) а тоа го заборавате , реков јас , тука треба менаџерското знаење на Манчини да се истакне, и истото ке го искоментирам по мечот на 11 Март , damn ден пред мојот роденден , феноменален поклон Манчини , се надевам дека ке добие едно искрено фала а не негативна критика . . . ке видиме .

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
E сеа многумина ке викаат ради црвениот Интер изгубија . НЕ , без оглед што со играч мање и неможеш да очекуваш позитивен резултат , јас бев убеден дека и да игравме со 11 играчи имаше да го јадеме , т.е. давав своја прогноза на 1-0 . Зошто го велам истото , Матераци беше исклучен во 30тата минута , дали ја гледавте играта т.е. '' играта '' на Интер до тие моменти , 30 минути имаа посед од 30 % и ниеден шут кон голот на Ливерпул . Зошто реков дека поубаво е Суазо да го почне натпреварот , Круз е премногу статичен , неможе во вакви натпревари , Ибра неможеше топка да смири , едноставно ја игравме онаа игра карактеристична за Интер , средината кој ја ебе , ке ја префрламе , гледате колку фали една врска средина - напад .
Втора грешка на Манчини , Матераци го исклучуваат , типов продолжува со Круз во средината , со Максвел лев бек и со Киву нормално на местото на Матераци . WTF !!! . Доаѓа второ полувреме го вади Круз го става Виеира . Грешката во ситуацијава е следнава ,Виеира нема играно цела сезона ( дали го приметивте кога не беше топката кај него дека типот воопшто не трчаше , не се замараше , делуваше ко да џогира и се загрева а игра на позиција на која треба да се остаи на физички план ) , висок е , а во одбраната ги имаме Киву и Кордоба ( метар и желба за растење се и двајцата ) а Крауч веќе се планира за влегување , така да доколку веќе влегува Виеира , требаше да се преиначи во одбраната како централен играч , иако не е својствена позицијава за него , Манчини тука немаше избор , Киву со тоа нека идеше у средината ( сезонава неколку пати добро се снајде на таа позиција ) . Со Виеира имавме играч мање во средината поради неговата статичност , неборбеност и незаинтересираност во случајите кога топката не беше во негов посед .
Трета Грешка Кој кур не го извади Станкович , вчера Станкович ја изигра може и најслаБата партија во својата кариера , еве да не претерувам , најслабата во Тимот на Интер . Беше катасрофален , не сврза едно асално подавање , изгуби 100 топки во средина , требаше Суазо да влезе на неговото место , и со оглед на неговата брзина некако да се најдеше некаква врска Средина - Ибра со оглед дека немаме ни полушпиц и не плеј кој би се снашол на позиција полушпиц ( Кака , Менез ) .
Го потпишувам ова. Мислам дека грешките на Манчини вчера беа толку големи што и луѓе со скромно фудбалско разбирање не можеа да се изначудат.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
На наредниот натпревар ке видиме една одлична прилика Манчини да се докаже како тренер т.е. да ги покаже неговите способности и да ме демантира мене , Диме или било кој друг кој сеа за сеа нема доверба во него, и после тој натпревар јас ке излезам со став за неговите вистински менаџерски способности зашто истите на дело ке имам прилика да ги видам .
Jас во Манчини немам доверба никогаш.

Не го ценам како менаџер па макар и 10 скудета да освои по ред. Во право си за Мурињо. Тоа е тип на човек кој му фали на Интер. Истото можам да го речам за Бенитез, Спалети...

Знам таквите фаци би го променале Интер, но, на подобро. Овој Интер е статичен. За чудо, повеќе го сакав стариот „нов Интер 2001/02“ од овој, кој е на пат да го освои третото скудето по ред. Можеби со тие играчи тогаш немаше успех, но имаше игра, надигрување...

Уживавме кога гледавме тим составен од многу послаби играчи, играше одлично против јаки тимови во Лигата на Шампиони.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Со Виера ке тепаме :nenene: ,се гледа дека човекот игра само и само за пари и игра дека мора да игра.Не дека сака или го боли курот за нешто.Бурдисо ни Плаченца не го прима,ама не тоа кај манчини не е така,шо кур бара максвел средина?????????????????????????
Па и занети...една шана може да имавме и тој ја усра кога сакаше цела одбрана да издрибла.
Инет минтер,нека се радува со плаченца ако тепа со ливерпул тешко...
А да,и вие шо викате дека интер ке тепа,да можно е 4-3 да тепа,2-1 да тепа...за 3-0 не у овој свет...и тоа кај најдовте бе баш 3-0,баш резултатот кој му треба на интер...ц ц ц ц смешки.
Во милано ке примиме гол и ке играме оро ама да тепаме,тешко.

Адриано,ти гледаш црно и сино затоа не гледаш реално,отвори ги очите малце...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom