Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Некој да не може да ми направи услуга да ми уплати 10.5 долари на амазон за една книга...ја сум малолетен и картица неможам да побарам...
јас прочитав 10 денари од првинУслуга .. Мислиш дека некој би ти направил услуга,т.е. да ти плати 10 долари![]()
Јас користам дебитна картичка Visa Electron со чип и можам со таа да купувам и од интернетЛетото ќе пунам 18 години така да во план сум да си земам кредитна картичка за купување преку интернет.
Па ако може повеќе информации околу овие кредитни картички кој се користат само за интернет?
Посебно ме интересира дали колку ставам на картичката толку си трошам и дали е можно да влезам во минус со вакви картички ?
--- надополнето: 27 март 2013 во 21:31 ---
јас прочитав 10 денари од првин![]()
Летото ќе пунам 18 години така да во план сум да си земам кредитна картичка за купување преку интернет.
Па ако може повеќе информации околу овие кредитни картички кој се користат само за интернет?
Посебно ме интересира дали колку ставам на картичката толку си трошам и дали е можно да влезам во минус со вакви картички ?
--- надополнето: 27 март 2013 во 21:31 ---
јас прочитав 10 денари од првин![]()
Точно е тоа што го кажуваш, меѓутоа подобро е да неуспеат да ти направат злоупотреба затоа што немаш пари на картичката, отколку истата да ја докажуваш. Тоа ќе те чини многу повеќе време и нерви од цената што ја наплаќа стопанска. И тоа доколку истото успееш да го докажеш.За првиот болд: Тоа е жива глупост за која Стопанска банка наплаќа за да ти продаде додатна сигурност - демек ако немаш пари нема да може да се злоупотреби. Ова е пичкин дим бидејќи еден од условите да добиеш лиценца за Виза или МЦ е да гарантираш дека потрошувачот е заштитен. Значи секоја докажана злоупотреба паѓа на терет на банката.
Од која банка? Јас колку што знам со обична картичка не може да се купува мислам за од странски сајтови нарачки, туку се вадело од Стопанска специјална картичка за купување од интернетЈас користам дебитна картичка Visa Electron со чип и можам со таа да купувам и од интернетВеќе имам земено така да, веќе е испробано
Точно е тоа што го кажуваш, меѓутоа подобро е да неуспеат да ти направат злоупотреба затоа што немаш пари на картичката, отколку истата да ја докажуваш. Тоа ќе те чини многу повеќе време и нерви од цената што ја наплаќа стопанска. И тоа доколку истото успееш да го докажеш.
Може од било кој сајт со било која Visa Electron картицаОд која банка? Јас колку што знам со обична картичка не може да се купува мислам за од странски сајтови нарачки, туку се вадело од Стопанска специјална картичка за купување од интернет
Комерцијална банка можам да си купувам јас со мојата картичкаОд која банка? Јас колку што знам со обична картичка не може да се купува мислам за од странски сајтови нарачки, туку се вадело од Стопанска специјална картичка за купување од интернет
Електронските транскации се регистираат по ИП адреса. А дали си бил во странство или не се докажува многу лесно. Муабетот ми е друг- лиценцата за ВИСА и Мастер Кард гарантира fraud protection. Значи пред банката да добие лиценца мора да исполни некои услови. Друга работа, во моментот кога банката ке забележи дека има неколу транскации во страство, ќе ја блокира картичката..
Ја лично ( можда не сум репер) користам интернет шопинг за да си ја олеснам работата. А самата помисла дека треба да претурам пари од едно купче во друго на некоја виртуелна картица е ужасно комплицирано.
Why make it simple when it can be very difficult.
P.S 10 години користам НЛБ Виса.. неколку проблеми ми биле во Македонија кога истата трансакција поминувала по 3-4 пати. Сите проблеми биле решени во рок од 24 часа. Единствен проблем ми беше еднаш кога плаќав хостинг на бугарски сајт и наеднаш ми се појавија уште едно 4трансакции од други места, и тој проблем беше решен во рок од три дена по поднесување на приговор.
Види, мене ми е многу поедноставно да префрлам пари на другата сметка (електронски се прави, трае минута), отколку постојано да проверувам да не има некоја погрешна трансакција и после тоа да поднесувам приговор. Тебе ти е поедноставно така како што си правиш, така да секој со своето.
А неразбирам што сакаш да кажеш за врската одењето во странство и електронската трансакција?
може со виза од НЛБ ... а картичката ја бараш во банката ... брзо, не брзо тоа ти е ...Имав јас виза од НЛБ која одеше преку транс сметка дали може преку неа да се купува странство бидејќи кога прашав одговорија позитивно но сега имам проблем што пинот го згрешив и АТМ ми ја "изеде", како може најбрзо да ја вратам бидејќи ми треба.