Прво, нема ништо лошо во тоа да си сингл. Земено вкупно целиот мој живот, 80 посто од него сум била сингл, пошо врските ми биле релативно кратки и притоа ниту една не ми била сериозна. И тоа е сосема во ред, нема ништо лошо. Кога ќе се погоди правата личност, ќе си бидеш со неа. Тоа што си добил неколку корпи не треба да ти ја намалува самодовербата. Не е до тоа дека жените не сакаат мирни и повлечени момци, туку жените не сакаат премногу несигурни момци кои својата несигурност ќе им ја префрлаат нив. Нема ништо полошо од тоа. И обратно, момците не сакаат премногу несигурни девојки кои своите несигурности ги рефлектираат на врската.
Лесно е да се сожалуваш, да си правиш филмови дека никоја не те сака, нема да те сака, дека не си убав и сл., но тоа е во твојата глава. Кога ќе почнеш да си го цениш сопственото јас во огледалото, тогаш и другите ќе го ценат. Тоа е тоа.
Со самосожалување нема да фатиш девојка. А и на крајот, не го префрлај проблемот на девојките. Има милиони мирни дечковци кои имаат девојки, не остануваат тие сами на светов, исто ко шо и мирните девојки не остануваат сами.
Малце билдај си его и самодоверба, а ако се разочаруваш од секое одбивање, треба цел живот да го поминеш разочаран. Во животот има одбивања, не само љубовни, туку и пријателски, професионални итн. Тоа е составен дел од животот. Ако те одбие некој, систем del+restart и идеш даље. Од патење по некогаш, го пропушташ сегашниот момент. И тоа е тоа.