Сингл, повеќе години?

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
По темава уште малку 3 години ќе се сторат од кога не сум во сериозна врска, секако не бројам тука некои блиц авантури и по некој дејт.
Инаку читај го пресветлиот @Sussaro зошто ти удираат корпи во темата за сељаци.

Не сакам да ти нишам самодоверба, ама 50 корпи се стварно премногу.
Нешто ти фали во пристапот, не верувам дека личниот изглед е проблемот.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.581
ама чекај сега прашањето и ти врз какви се насочуваш...ако се све некои спонзоруши и слични такви, еее тие корпи даваат на скоро сите :)
Освен на оние што се со пари.

Член од
17 април 2013
Мислења
234
Поени од реакции
151
а во што може да се лоцира проблемот...начин на носење, облекување, grooming, дај специфицирај затоа што се може да се реши :)
Главни 2 проблеми кај мене се начин на облакање и фриз (така барем ми рекле некои од девојкиве) значи изглед, а втор проблем кој неможам да го решам е тоа што имам катастрофално лоши конверзационални способности. Тоа второто го имам од секогаш и не верувам дека може да се реши. А за изгледот лесно е, еден шопинг и еден бербер и решен проблемот.:)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Прво, нема ништо лошо во тоа да си сингл. Земено вкупно целиот мој живот, 80 посто од него сум била сингл, пошо врските ми биле релативно кратки и притоа ниту една не ми била сериозна. И тоа е сосема во ред, нема ништо лошо. Кога ќе се погоди правата личност, ќе си бидеш со неа. Тоа што си добил неколку корпи не треба да ти ја намалува самодовербата. Не е до тоа дека жените не сакаат мирни и повлечени момци, туку жените не сакаат премногу несигурни момци кои својата несигурност ќе им ја префрлаат нив. Нема ништо полошо од тоа. И обратно, момците не сакаат премногу несигурни девојки кои своите несигурности ги рефлектираат на врската.
Лесно е да се сожалуваш, да си правиш филмови дека никоја не те сака, нема да те сака, дека не си убав и сл., но тоа е во твојата глава. Кога ќе почнеш да си го цениш сопственото јас во огледалото, тогаш и другите ќе го ценат. Тоа е тоа.
Со самосожалување нема да фатиш девојка. А и на крајот, не го префрлај проблемот на девојките. Има милиони мирни дечковци кои имаат девојки, не остануваат тие сами на светов, исто ко шо и мирните девојки не остануваат сами.
Малце билдај си его и самодоверба, а ако се разочаруваш од секое одбивање, треба цел живот да го поминеш разочаран. Во животот има одбивања, не само љубовни, туку и пријателски, професионални итн. Тоа е составен дел од животот. Ако те одбие некој, систем del+restart и идеш даље. Од патење по некогаш, го пропушташ сегашниот момент. И тоа е тоа.

Juve-Fan

campione d'italia 36
Член од
23 март 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.471
Ѕвезда немаш бато тоа ти е.:( Остај ги другиве што ти брчат да му веруваш на дедо.

Член од
6 април 2013
Мислења
32
Поени од реакции
31
Господ за тебе ја чува вистинската (y) не биди толкав песимист искачај почесто,зарем немаш некој другар\ка што има некоја 'single' другарка\братучетка\комшивка :vozbud:

Член од
17 април 2013
Мислења
234
Поени од реакции
151
почни да вежбаш барем издефинирај се и ке закачиш некоја дунда...за секое лонче има капаче ;)
крај на краиштата собирај пари и жена од пустец :)
И јас така се тешев порано за секое лонче има капаче ама јас изгледа сум со такво лонче за кое нема капаче:) Сум размислувал и за таа варијанта да земам жена албанка, ама како ке се разбираме кога нити она ке знае македонски нити ја албански. Изгледа ке треба на англиски да свртиме :)
--- надополнето: 19 април 2013 во 15:59 ---
Господ за тебе ја чува вистинската (y) не биди толкав песимист искачај почесто,зарем немаш некој другар\ка што има некоја 'single' другарка\братучетка\комшивка :vozbud:
Проба братучетка ми да ми мести една малце помлада од мене,ама не сум и се бендисал. Наводно многу срамежлив сум и бил :)

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Главни 2 проблеми кај мене се начин на облакање и фриз (така барем ми рекле некои од девојкиве) значи изглед, а втор проблем кој неможам да го решам е тоа што имам катастрофално лоши конверзационални способности. Тоа второто го имам од секогаш и не верувам дека може да се реши. А за изгледот лесно е, еден шопинг и еден бербер и решен проблемот.:)
е сега и ти еден шопинг и бербер, не е баш така, познавам многумина што имаат и пари и све а не знаат што да купат и се носат ептен безвезе...така што гледаш битно првите 2 проблеми, се донекаде лесно решливи ама само со помош...така да што знам што да те советувам евентуално постирај слика твоја па девојкиве тука ќе ти кажат мислење, како да се носиш и слично, а ќе дадеме и ние останатите по некој пријателски совет, и се надевам ќе нема тролање на твоја сметка.

A

AnFem

Гостин
И јас така се тешев порано за секое лонче има капаче ама јас изгледа сум со такво лонче за кое нема капаче:) Сум размислувал и за таа варијанта да земам жена албанка, ама како ке се разбираме кога нити она ке знае македонски нити ја албански. Изгледа ке треба на англиски да свртиме :)

Проба братучетка ми да ми мести една малце помлада од мене,ама не сум и се бендисал. Наводно многу срамежлив сум и бил :)
Ајде бе, 26 години, се разочарал и жени ќе купува... Срам да ти е! Среди тоа самодовербата малку, ако си овој на аватаров, арен си, не е до изгледот. Ниту си престарен, ниту неспособен. Веројатно пристапуваш на девојки кои се поразлични од тебе.

П.С. И не го читај Сусаро!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.070
Поени од реакции
74.748
За фризурава не те излажале, ако ти е како на сликава, не е ни чудо што 50 корпи си испил (ноу хард филингс :D). Друже јас што горе имам 30 влакна и само од страна ми расте коса, подобра фризура ќе извадам :D
Земи ишишај се кратко, ќе видиш како одма ќе се смениш. Немаш самодоверба, затоа вака се чувствуваш. И јас едно време имав фризче како твојава, кога се ишишав воскреснав ебате :icon_mrgr: Вака ни лице ти се гледа ни ништо.

Не се секирај, 90% од машките имаат лоши конверзациони способности, или бар мислат дека се лоши. Затоа повеќето си искачаат со девојки со кои имаат слични интереси, за да можат од негде да почнат муабет. Секој си бара свој тип на партнери, насочи се кон девојки кои имаат сличен тип на интереси како тебе.

A

AnFem

Гостин
За фризурава не те излажале, ако ти е како на сликава, не е ни чудо што 50 корпи си испил (ноу хард филингс :D). Друже јас што горе имам 30 влакна и само од страна ми расте коса, подобра фризура ќе извадам :D
Баш му е фина фризурата...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.070
Поени од реакции
74.748
Баш му е фина фризурата...
За кого како, воглавно ШЛЕМ фризурата пали кога си седмо одделение и намерно си пуштил косиште да не ти се гледаат пубертетските бубулици, а не кога имаш 26 години. Ако брка основки тогаш добра му е :D

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Косата горе доле не е проблем како што кажа и коњаникот, со малце коса се постигнува поголем ефект...сведок за тоа сум и јас самиот хехе

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.637
Поени од реакции
11.708

абе почни да вежбаш да ти се врати самодовербата.... а за тоа дека нема да се разберете со некоја Албанка грешиш, башка не се ебе со јазик па тоа да ти е пречка, лека полека ке научи нешто а и мислам дека знаат по некој збор :Pа и нема да си прв од таму што земал, другиве како се разбираат?

Kajgana Shop

На врв Bottom