Фан клуб: ЖРК Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Sve super ama nekako ne ni ide so Penezic i Bulatovic:)

Кажав и претходно, мислам дека Пенезиќ има уште една година договор со Крим, а Булатовиќ 99% ќе потпише за Ѓер (што мене лично не ми се свиѓа, така Ѓер ќе бидат и следната година доминантни...)

Се е супер што се потпишуваат јаки играчи, ама мене едно не ми е јасно. Сите се леви и централни бекови. Крилата и пикерите исто така се горе долу решени, ама десен бек ни за лек немаат. А леви и централни дури би рекол и премногу...

Не верувам во ова...Сега сите ракометарки што си одат од Валчеа ќе се поврзуваат со разни клубови, меѓу кои и Вардар. На централен бек веќе ги имаме Лекиќ, Николиќ, Црвенкоска и Виноградова (од кои последнава очекувам да си оди на крај на сезонава)...Стварно нема потреба од уште една на таа позиција...

Убаво што довеле и јак тренер на голманите, сега под негово водство како трет голман треба да форсираат млада ракометарка. Само шо, за експресни резултати мислам дека мора да ангажираат и големо тренерско име, а Индира да биде асистент и да си го учи занаетот. Мислам дека не е уште спремна да води тим полн со ѕвезди.

Малце офтопик, Индира ја видов пред некој ден во град, женава е коска, иста како последниот ден кога ја шутна топката во гол, значи го има продолжено најверојатно спортскиот живот и треба да е одличен role model за наредните ракометни надежи како треба да живее еден спортист во државава.

И Алисон Пино стана „вардарка“
Не го разбирам потегов искрено...Единствена логика што можам да ја најдам е дека не можат да најдат соодветни леви и десни бекови, па планираат догодина да има мнооогу ротирање во играта со овие 4-5 централни што ќе ги имаме...

Не го разбирам потегов искрено...Единствена логика што можам да ја најдам е дека не можат да најдат соодветни леви и десни бекови, па планираат догодина да има мнооогу ротирање во играта со овие 4-5 централни што ќе ги имаме...

Sakaat podednakov kvalitet na prva postava i rezervi;)

Sakaat podednakov kvalitet na prva postava i rezervi;)

Не се работи за квалитет на прва постава и резерви...На централен бек ги има Пино, Лекиќ, Николиќ и Црвенкоска (како што веќе кажав, Виноградова 99% ќе си оди, стварно нема место и за неа), а на лев и десен? На тие позиции нема ни прва постава добра, не па резерви...Не е поентата само да се потпише со сите слободни играчи што се, битно е сите позиции да се добро покриени...

Не се работи за квалитет на прва постава и резерви...На централен бек ги има Пино, Лекиќ, Николиќ и Црвенкоска (како што веќе кажав, Виноградова 99% ќе си оди, стварно нема место и за неа), а на лев и десен? На тие позиции нема ни прва постава добра, не па резерви...Не е поентата само да се потпише со сите слободни играчи што се, битно е сите позиции да се добро покриени...

Znaci nejkam ni da pomislam deka Lekic i Nikolic se zemeni za da igraat i kako levi bekovi... Znae upravava sto pravi i se nadevam deka vo najskoro vreme ke ima transferi na klasicni bekovi.. Dolga e sezonata, tipov ima pari za frlanje taka da od viska glava ne boli;)

И јас ова одамна се прашувам. Ајде на лев бек некако и ќе поминат, ама десен бек ако не грешам нема ниту еден потпишано. А реално моменталните десни бекови не се на ниво за лига на шампиони. Едно време се мислев да не се чуваат за Булатовиќ, ама се чини ни тоа не е работата, стварно е чудно. Моментално испаѓа дека има премногу играчи на централен бек и не би ме изненадило да има незадоволство меѓу нив. Да не зборувам што се џабе потрошени пари.

П.С. Ајде па можеби Кастратовиќ ќе влезе во игра да покрие на десен бек :)

Лекиќ можи да игра и на лев бек

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom