Фан клуб: ЖРК Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
После најновиот говор на премиерот очекувам седиштето на екипата да се префрли во Струга или Кичево :icon_mrgr: :pos:

Девет вардарки во четири репрезентации во неделата на ЕХФ
Првиот тим на ЖРК Вардар СЦБТ од денеска до крајот на неделава ќе работи со преполовен состав поради настапите на дел од нашите ракометарки за своите репрезентации во неделата на ЕХФ.
Во четири национални селекции ангажирани се осум ракометарки од ЖРК Вардар СЦБТ и една од ЖРК Вардар.
Во составот на репрезентацијата на Македонија која вечерва го имаше првиот собир во СРЦ Кале во Скопје, се бековите Билјана Црвенкоска, Марија Штериова и Ивана Саздовски, левото крило Ивана Маневска и голманката на ЖРК Вардар, Фросина Крстевска.
На репрезентацијата на Србија на подготовките во Крагуевац и се приклучија нашиот пикер Марија Лојпур и десниот бек Марина Дмитровиќ. Другиот десен бек, Андреа Кликовац, отпатува за Подгорица каде утре се собира селекцијата на европскиот првак Црна Гора. Во составот на репрезентацијата на Франција е нашето ново засилување, голманката Амандин Лејно, која по шестмесечна пауза поради повредата на коленото, се враќа на терен.
Репрезентациите на Македонија и на Србија ќе одиграат два меѓусебни контролни натпревари на 21 и на 23 март во Крагуевац. Кликовац со репрезентацијата на Црна Гора ќе игра два контролни натпревари против Хрватска во Бар (22 и 23 март). А, Лејно ќе биде во составот на Франција која во неделата на ЕХФ ќе ги одигра натпреварите од третата фаза во „Златната лига“ против селекциите на Норвешка, Данска и на Русија. По овие репрезентативнио настапи, Лејно треба да допатува во Скопје и да му се приклучи на нашиот тим.
Во меѓувреме, другите наши ракометарки кои немаат репрезентативен ангажман, продолжуваат со редовните тренинзи.
-На тренинзите со првата екипа приклучивме и четири ракометарки од вториот тим и неделава продолжуваме со работа во комбиниран состав. По враќањето на ракометарките кои имаат настапи со своите репрезентации, се комплетираме и ќе бидеме концентрирани на подготовките за завршницата на првенството и за претстојниот плеј-оф – вели нашиот тренер Индира Кастратовиќ.

Dembele(levo krilo) dogovorena za edna godina!Wow

Ete go i startnoto levo krilo:).. Samo mnogu igraci ispadnaa na levo krilo... I Pecevska i Rocha i Vinogradova...Sea za sea evropskiot kvalitet u Vardar: Lejno, Dembele, Fernandez, Radicevic, Nikolic, Lekic... Use lev i desen bek od kalibarot na gorenavedenive igraci i timot e spremen za final four.

Ete go i startnoto levo krilo:).. Samo mnogu igraci ispadnaa na levo krilo... I Pecevska i Rocha i Vinogradova...Sea za sea evropskiot kvalitet u Vardar: Lejno, Dembele, Fernandez, Radicevic, Nikolic, Lekic... Use lev i desen bek od kalibarot na gorenavedenive igraci i timot e spremen za final four.

Да Роча потпиша договор до крајот на оваа сезона, а со оглед на фактот што не прикажа којзнае што, очекувам да си иде...Виноградова ја нема со месеци, не знам до кај е, и остануваат Пецевска и Маневска, од кои оваа вторава може да ја префрлат во втората екипа...Али ајде, да почекаме да видиме:)

Да Роча потпиша договор до крајот на оваа сезона, а со оглед на фактот што не прикажа којзнае што, очекувам да си иде...Виноградова ја нема со месеци, не знам до кај е, и остануваат Пецевска и Маневска, од кои оваа вторава може да ја префрлат во втората екипа...Али ајде, да почекаме да видиме:)

Toa e vise logicno... Nema potreba od tolku mnogu rakometarki na edna pozicija, koi i nema da igraat naredna sezona... Znam deka Vinogradova bese najavuvana kako mnogu jako zasiluvanje ama se povredi i ne zaigra... Ke vidime..

Mnogu jako levo krilo kupija bravo,sega uste bekovi falat 2-3 jaki bek suteri i dovolno e,ja bi sakal na levda vidam nekoja od Penezic,Nadgornaja za germanija igra ili Srbinkata Damjanovic mislam bese,a na desen bek Bulatovic se znae :D,inaku gledam nekade ja pisale i Kmirova deka potpisala za Vardar a oficijalno na stranata na Vardaar nema nikade...

Mnogu jako levo krilo kupija bravo,sega uste bekovi falat 2-3 jaki bek suteri i dovolno e,ja bi sakal na levda vidam nekoja od Penezic,Nadgornaja za germanija igra ili Srbinkata Damjanovic mislam bese,a na desen bek Bulatovic se znae :D,inaku gledam nekade ja pisale i Kmirova deka potpisala za Vardar a oficijalno na stranata na Vardaar nema nikade...

Дамјановиќ мислам дека ќе оди во Виборг следната сезона, не знам само дали официјално потпиша или на преговори остана...Јас би сакала Пенезиќ, само ако не се лажам има уште една година договор со Крим (нека ме поправи некој ако грешам)...

Se spekulira deka Barbosa potpisala za Vardar a i deka se obiduvaat da ja kupat i Bulatovic!
--- надополнето: 25 март 2013 во 16:12 ---
Se spekulira deka Barbosa potpisala za Vardar a i deka se obiduvaat da ja kupat i Bulatovic!

Najverojatno Klaudine Mendy od Buducnost vo Vardar za narednata sezona ...

Со овие играчи и со олку фрлени пари ако не освојат Л.Ш. незнам..... :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom