Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Па што тогаш ги убедуваш дека половњаците од Запад се супер,а нашите коли не чинат.....

Човекот што го купи кофтето од Олимпија Мотрос ми се јави да ми каже дека колата е стакло и дека не му се верува дека има 43000км.дури ја однел во сервис каде му потврдиле дека навистина има 43000км....И сега шо праиме,а?

Кој тоа убедува дека половно е подобро од ново?
Едноставно можностите ни се такви , а јас лично никогаш нова кола нема да купам зошто многу брзо им паѓа вредноста само да ја извадиш од салон и оп 30% отидени( не се исплаќа).
А мислам дека на форумов има возрасни луѓе што веќе го сватиле тоа. OVER AND OUT.

Дали е нормално ксенон светла да се палат прво со едно кратко трепкање и после постепено достигнување до максималната јачина?

Кој тоа убедува дека половно е подобро од ново?
Едноставно можностите ни се такви , а јас лично никогаш нова кола нема да купам зошто многу брзо им паѓа вредноста само да ја извадиш од салон и оп 30% отидени( не се исплаќа).
А мислам дека на форумов има возрасни луѓе што веќе го сватиле тоа. OVER AND OUT.

Не би рекол дека има возрасни кои го сватиле тоа,туку е веке начин на размислување.Значи тој што купува ново за тебе е глупав,бидејки велиш дека цената му пага,така?Па тогаш зошто продаваат нови автомобили?Од кеиф или што нема што да работат друго......

А ти никогаш нема да купиш ново ауто зошто си заљубену половњаците кои освен шминка на себе и не нудат ништо повеке.Никогаш не си го осетил филингот а и нема да го осетиш како е кога ке влезеш во нов автомобил....

Еве јас возам Ланцер нов од салон.Кажи ми скапаницата твоја што има повеке опрема....

АБС,ЕСП,Централна брава на далечинско,6 воздушни перничиња,ЦД ос мп3 и блутут,алу бандажи,серво волан,автоматска клима,кожен волан и рачка на менувачот,и еден куп додатоци,1.5 мотор повеке него доволен за МК........
--- надополнето: 18 април 2013 во 22:42 ---
Дали е нормално ксенон светла да се палат прво со едно кратко трепкање и после постепено достигнување до максималната јачина?

Да,прво трепнуваат,се палат,па постепено се засилуваат....

Не би рекол дека има возрасни кои го сватиле тоа,туку е веке начин на размислување.Значи тој што купува ново за тебе е глупав,бидејки велиш дека цената му пага,така?Па тогаш зошто продаваат нови автомобили?Од кеиф или што нема што да работат друго......

А ти никогаш нема да купиш ново ауто зошто си заљубену половњаците кои освен шминка на себе и не нудат ништо повеке.Никогаш не си го осетил филингот а и нема да го осетиш како е кога ке влезеш во нов автомобил....

Еве јас возам Ланцер нов од салон.Кажи ми скапаницата твоја што има повеке опрема....

АБС,ЕСП,Централна брава на далечинско,6 воздушни перничиња,ЦД ос мп3 и блутут,алу бандажи,серво волан,автоматска клима,кожен волан и рачка на менувачот,и еден куп додатоци,1.5 мотор повеке него доволен за МК........

Ти возиш оти имаш пари, тој не вози оти нема. Simple as that ;) Јас на пример да имам пари, око не ми трепнува и го земам новото Авео
clutchd-com-chevrolet-aveo-2.jpg

Ама немам и ќе си ќутам и ќе си возам Голф 4 тди :D со ниедно црвено.

Денес некој невиден идиот се решил со нога да ми го скрши ретровизорот. Еполог - го скршил само механизмот што го движи стакленцето, така што 'рачето' напразно се врти. :вонзем:

Веројатно нема ќар од тоа да ви опишвам колку сум напизден околу то, само би ве замолил да ме упатите кој во Скопје се разбира од тие работи и кај можи да се купи таков механизам за Kia Pride.
Фала однапред.

Човекот што го купи кофтето од Олимпија Мотрос ми се јави да ми каже дека колата е стакло и дека не му се верува дека има 43000км.дури ја однел во сервис каде му потврдиле дека навистина има 43000км....И сега шо праиме,а?
Што воопшто сакаш да кажеш со ова, и во кој поглед е релевантно во дискусијата?

Aj сега се испофали и да не кажам што, а за опрема и се останато можеш само во ауспух да ми дувнеш со лансерот со 1,5 мотор што кога ќе пуштиш клима станува југо 45, И НЕ. не е глупав тој што купува ново туку има пари значи што не сваќаш тука,? А јас во што сум заљубен тебе ич да не те чеша. И уште една работа кажи колку го плати лансерот а колку можеш во моментов да го продадеш?

Aj сега се испофали и да не кажам што, а за опрема и се останато можеш само во ауспух да ми дувнеш со лансерот со 1,5 мотор што кога ќе пуштиш клима станува југо 45, И НЕ. не е глупав тој што купува ново туку има пари значи што не сваќаш тука,? А јас во што сум заљубен тебе ич да не те чеша. И уште една работа кажи колку го плати лансерот а колку можеш во моментов да го продадеш?

Ако размислуваш така тогаш поарно оди пешки......Ако гледаме така јас кофтето на жена ми го платив 7000евра 2004-та,а го продадов 1650евра.И што сега?Да легнам да умирам?Или Фиат-от на татко ми платен 15000германски марки,а продаден за 5000денари??????

Секое возило цената му пага.И тоа е факт,нели?Затоа не се замарам воопшто.А на Пазар3 отвори да видиш колку Лансер се продава и дали можеш да го најдеш....Под 7800евра никој не сака да разговара.Па сега ти види.....

Ако размислуваш така тогаш поарно оди пешки......Ако гледаме така јас кофтето на жена ми го платив 7000евра 2004-та,а го продадов 1650евра.И што сега?
Јас во 2004 година купив фиеста увезена од германија. 1.8 Д, на таблата стоеја 35.000 км. Шестата цифра ја нема, дали е 1, 2 или нешто појќе којзнај. Сега е некаде околу 45.000 со то шо една 100-ка помина. Од страна на сервиси и тековно одржување, имам сменето гуми, амортизери, предница (2 пати), плочки/гуртни, летва и 3 акумулатори, се на се околу 1000 евра трошок (среќа моторот е гром). Масло/филтри и каиши не ставам, бидејќи ако си ја поминал истата или слична километража, ќе си ги менувал и ти.

До овде фиестата ме кошташе околу 2800 евра. Додај ги тие 1000евра за делој, 3800. 4000 нека е. Разликата е во то шо ти си имал 7000 евра кеш кои што си ги лупнал, и ги немаш, а јас сум имал 1/3 од бројката. Според потребите, мојата кола е многу повеќе користена од твојата, просек по 10.000 км годишно се вози (помала километража, помалце дефеци, првите 40.000 не сменав ништо освен масло/филтри и гуми). Фиестата сега моментално вреди околу 1000 евра. Мада и да ја испресовам, 5500 евра дупка нема да напрам. Никако.

Е тоа е разликата измеѓу старо и ново. Ито прајме муабет за ефтино ново возило. Истото ако го споредиш со Лансерот, тие 5000 евра одма рипаат нагоре. Тешко се берат 7 кркачи во кеш, уште потешко се трошат.

Ако размислуваш така тогаш поарно оди пешки......Ако гледаме така јас кофтето на жена ми го платив 7000евра 2004-та,а го продадов 1650евра.И што сега?Да легнам да умирам?Или Фиат-от на татко ми платен 15000германски марки,а продаден за 5000денари??????

Секое возило цената му пага.И тоа е факт,нели?Затоа не се замарам воопшто.А на Пазар3 отвори да видиш колку Лансер се продава и дали можеш да го најдеш....Под 7800евра никој не сака да разговара.Па сега ти види.....

Секој за себе си има мислење но не мора на сила да го наметнуваш своето.
Ти си платил 12-13000евра за лансерот и немаш никакви давачки првите 5год за колата само возиш, а сега ќе го продадеш 7000 да речеме.Колку си изгубил????
Јас дадов 6000евра за голфот (кој нов бил купен 18000 евра) пред две год до сега само одржување ми е трошок а го возам по 11000 годишно просек, сега да го продадам ќе иде 4500евра без проблем,
Значи јас губам 1500евра а ти губиш 5000евра грубо за предмет кој ја врши истата функција, а можам да се кладам дека поефтино поминувам и со потрошувачка и со одржување.
Значи да резимирам секој има мерак на ново вклучуваеќи ме и мене е сега разликата е дали има некој пари за да ги затвори во кола , кога се знае дека на ново се губи многу повеќе.
Јас кога би бирал МЕРЦЕДЕС Е КЛАСА стар 5 год и нова ДАЧИЈА би бирал мерцедес.НОУ ХАРД ФИЛИНГС

Па што тогаш ги убедуваш дека половњаците од Запад се супер,а нашите коли не чинат.....

A šo ako čovekot neke da vozi konzerva na 4 trkala? Da ne imaš nekoj a6 ili a8 možda da ponudiš?
--- надополнето: 19 април 2013 во 14:26 ---
Што воопшто сакаш да кажеш со ова, и во кој поглед е релевантно во дискусијата?
Saka da kaže deka samo toj negoviot matiz vredi poloven da se kupi a drugo ništo. Site nego ke go cekame koga kolata ke ja prodava i ke se tepame koj poprv da ja zeme.
:tapp::icon_lol:
btw,pred nova godina prodadov matiz so ful i klima od 2001 bese za 1400 evra so realni 80.000km kako od fabrika.Za mene lično matiz ni 500 evra ne e vreden bez razlika dali nov ili poloven. Šo toa negovoto mnogu poarno da ne e,jaka muda ako e ponovo godište baska pa bez klima,garant celo rasklacano od od našive reli pateki.
--- надополнето: 19 април 2013 во 14:30 ---

Ako si tolku principielen sto ne go frli matizot pravo na otpad? Zasto nekoj da go kupuva tvoeto staro gjubre?

Дечки ако можи еден совет околу форд фокус 1.8 тдци 02 04 год гледам има дава мотори 115 и 100 кс со е разликата и ваш совет од кој да земам позз.

A šo ako čovekot neke da vozi konzerva na 4 trkala? Da ne imaš nekoj a6 ili a8 možda da ponudiš?
--- надополнето: 19 април 2013 во 14:26 ---

Saka da kaže deka samo toj negoviot matiz vredi poloven da se kupi a drugo ništo. Site nego ke go cekame koga kolata ke ja prodava i ke se tepame koj poprv da ja zeme.
:tapp::icon_lol:
btw,pred nova godina prodadov matiz so ful i klima od 2001 bese za 1400 evra so realni 80.000km kako od fabrika.Za mene lično matiz ni 500 evra ne e vreden bez razlika dali nov ili poloven. Šo toa negovoto mnogu poarno da ne e,jaka muda ako e ponovo godište baska pa bez klima,garant celo rasklacano od od našive reli pateki.
--- надополнето: 19 април 2013 во 14:30 ---

Ako si tolku principielen sto ne go frli matizot pravo na otpad? Zasto nekoj da go kupuva tvoeto staro gjubre?

Барем земал домашно губре а не увзно хехехехехеххеехехеххеех............

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom