Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.897
Како да поврзам HTC Desire X со компјутерот? Го симнав HTC Sync Manager ама нешто не можам да се снајдам.
  1. Connect HTC Desire X to your computer using the USB cable that comes in the box.
  2. When HTC Desire X prompts you to choose a type of USB connection, tap HTC Sync Manager. Wait for HTC Sync Manager to recognize and connect to HTC Desire X.
  3. If this is your first time to connect HTC Desire X to your computer, enter a device name, choose the storage on HTC Desire X to sync with, and then click Save.

-x-

punished
Член од
2 март 2013
Мислења
1.191
Поени од реакции
837
За погоре мислењата што прашував моментално има v4.0.4 (Ice Cream Sandwich) а кога ќе го абдејтувам на v4.1.2 (Jelly Bean) да не има нешто проблеми да не ми кочи телефонот ели нешто слично се работи за Sony Xperia J кој се разбира нека кажува
Зашто би кочело,нема никаква причина.

A

Avenger99

Гостин
За погоре мислењата што прашував моментално има v4.0.4 (Ice Cream Sandwich) а кога ќе го абдејтувам на v4.1.2 (Jelly Bean) да не има нешто проблеми да не ми кочи телефонот ели нешто слично се работи за Sony Xperia J кој се разбира нека кажува
Направи му update,нема ништо да ти кочи

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.858
Поени од реакции
10.701
  1. Connect HTC Desire X to your computer using the USB cable that comes in the box.
  2. When HTC Desire X prompts you to choose a type of USB connection, tap HTC Sync Manager. Wait for HTC Sync Manager to recognize and connect to HTC Desire X.
  3. If this is your first time to connect HTC Desire X to your computer, enter a device name, choose the storage on HTC Desire X to sync with, and then click Save.
Проблемот е што кога ќе стиснам да се поврзе со менаџерот не се случува ништо и не добивам ништо такво за да напишам име.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Проблемот е што кога ќе стиснам да се поврзе со менаџерот не се случува ништо и не добивам ништо такво за да напишам име.
ako ti e za fajlovi prefrlanje ima poednostaven nacin i ne ti treba htc sync.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.897

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.858
Поени од реакции
10.701
Еве ти пример за Desire C исто е и за Х пробај вака кај мене работи
http://www.myhtcdesirec.co.uk/category/how-to-guides/
Тоа Usb thetering не ми дозволува да го кликнам да не треба да бидам поврзан на интернет за тоа?
ako ti e za fajlovi prefrlanje ima poednostaven nacin i ne ti treba htc sync.
Начинот?

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Тоа Usb thetering не ми дозволува да го кликнам да не треба да бидам поврзан на интернет за тоа?

Начинот?
pa neli koga kje go priklucis so kabel ti se javuva gore signal. Ja vleces lentata i go otvaras toa od usbto(nz kako se vikase) i stikliras file transfer ili taka nesto ides mount i posle ti e priklucen kako usb i pravis sto sakas

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.858
Поени од реакции
10.701
pa neli koga kje go priklucis so kabel ti se javuva gore signal. Ja vleces lentata i go otvaras toa od usbto(nz kako se vikase) i stikliras file transfer ili taka nesto ides mount i posle ti e priklucen kako usb i pravis sto sakas
Сега го отворив како хард диск и така ставам песни и слики.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.897

Начинот?
Па јас кога го вклучувам сум поврзан на интернет не сум пробал дали може да работи без.

Друг начин преку microSD читач, bluetooth или Disc drive опцијата
--- надополнето: 18 април 2013 во 22:21 ---
Сега го отворив како хард диск и така ставам песни и слики.
И како ти ги покажува сликите што ти се во телефонот исто како што се сликани?
Кај мене ги покажува во лош квалитет
untitled.JPG

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.858
Поени од реакции
10.701
Па јас кога го вклучувам сум поврзан на интернет не сум пробал дали може да работи без.

Друг начин преку microSD читач, bluetooth или Disc drive опцијата
--- надополнето: 18 април 2013 во 22:21 ---

И како ти ги покажува сликите што ти се во телефонот исто како што се сликани?
Кај мене ги покажува во лош квалитет
Прегледај го приврзокот 62324
Моментално немам сликано слики, а останатите што се во телефонот се нормални.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.897
Моментално немам сликано слики, а останатите што се во телефонот се нормални.
На телефон се нормални ама кога ги ставам на лаптопот се катастрофа.
Исто и од лаптопот кога префрлам на телефонот се вакви.

Kajgana Shop

На врв Bottom